Jump to content

upravitelj zgrade


LRL

Preporučene objave

imam slijedeći problem

 

stan se nalazi u potkrovlju zgrade i krov je na jednom dijelu počeo prokišnjavati

o tome sam obavijestio predstavnika stanara koji je o tome obavijestio upravitelja zgrade

i njihov djelatnik je došao na uviđaj i o tome sastavio zapisnik

sada je več prošlo mjesec i po dana a mi se nismo pomakli s mrtve točke

poslao sam i mail s upitom što planiraju poduzeti po tom pitanju i priložio fotografije problema

nisu odgovorili

zvao telefonom molio da mi se jave nisu to napravili

molio telefonom da me pismeno obavijeste nisu to napravili

odgovori

budu, biti će, kolega nije trenutno u uredu i slično

i što sad napraviti komu se obratiti

 

hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu se vidi nesposobnost i uopće nazaintersiranost svih upravitelja, jer tu oni nemaju koristi. Kod nas se ide u komplektnu obnovu fasade, a krov prokišnjava 8 godina.

Pogledaj primjer (krov).

Solucija: zvati građevinsku inspekciju da oni narede upravitelju za hitni popravak; ili sanirati sve sam a račun dostaviti upravitelju; ili ako neće platiti preostaje ti sud da sud napravi ovrhu na računu pričuve.

Obavezno zvati novinare iz lokalnog lista ili TV Potrošački kod, jer se treba čuti za nerad upravitelja, a zakonom je određeno da ih moraš plaćati.

Od osiguranja nećeš dobiti lovu jer oni ne priznaju neispravne građevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Volim ovakve teme :-)

Kao prvo predstavnik da je imalo zainteresiran gnjavio bi upravitelja svaki dan ako treba.

 

Jel puno ljudi zaboravlja bitne stvare,suvlasnici placaju upravitelja i vecinski izabranog predstavnika od strane suvlasnika,te taj isti predstavnik suvlasnika je duzan obavjestiti upravitelja o nastaloj steti na zgradi,a isto tako i ostali suvlasnici su duzni obavijestiti upravitelja ako nezele to uciniti preko predstavnika.

 

 

I sam sam predstavnik i mogu iz prve ruke reci da nije bas lako kad te stanari zivkaju zbog nekih problema (po meni glupih) kao sto je promjena zarulja u stanu suvlasnika,u tudji stan ne ulazim nikada,jedino ako se radi o nekoj intervenciji npr.fotodokumentacija kako nakon kise prodire voda u stan i slicne nazovimo ih sluzbene posjete stanova.

 

Moja preporuka bi vam bila da obavjestite predstavnika da jednostavno dosaduje upravitelju i zatrazi po hitnom postupku saniranje krova ili cete biti primorani traziti drugog upravitelja.

 

Sjetio sam se jos jedne bitne stvari koja se dogodila meni osobno a znam da se dogadalo i drugima.

 

Ako imate loseg upravitelja i netko od suvlasnika prijavi njemu nastalu stetu,a da nije obavjestio predstavnika,vjerujte mi da ta nastala steta nece vjerojatno nikada biti sanirana.

 

Upraviteljevo razmisljanje je bilo,predstavnik nije obavjesten ako ikad sazna reci cu mu da sam zagubio papire di sam zapisao prijavu za nastalu stetu.

 

I kaj se onda dogodi?

Kriv je naravno predstavnik jer on ne radi svoj posao,mos mislit,pa nije nasa zadaca svakodnevno kucanje po stanovima i provjera cinjenicnog stanja pojedinog stana.

 

Upravitelj je dobio nogu,u meduvremenu je propao,mi uzeli novog upravitelja,a stanari iz moje zgrade sazvali sastanak bez mog znanja i donjeli jednoglasnu odluku da mi se povisi naknada,moram priznat da me to jako ugodno iznenadilo.

 

Ja sam sa svojim stanarima u dobrim odnosima osim sa jednom obitelji,koji nam prave probleme u zgradi ali i to cemo rijesit.

 

Upravitelj je zamjenjiv,ali bogami ja svoje susjede nemogu zamjenit i nezelim da moram kraj njih prolazit pognute glave.

 

Nadam se da sam uspio nekako pomoci.

 

P.S.

U vezi krova kaj prokisnjava i vezano za osiguranje da nezele isplatiti stetu jer je zgrada neispravna,pa pobogu zato se i placa osiguranje,neznam u kakvom vam je stanju zgrada,ali recimo da se to dogodi na mojoj zgradi i da prokisnjava krov,(imamo crijep),osiguranju bi poslao dopis da je grom udario i od udarca puknuli crijepovi,ili po mom misljenju ali samo u slucaju moje zgrade,naveo bi da su vandali bili na krovu i razbili crijepove.

 

Zgrada je osigurana za stetu nastalu od strane trecih osoba,na koju sam posebno apelirao i nju placamo nesto vise,i to bas zbog znanja kako su skrti kod isplate a pogotovo kad se radi u nevremenu bilo kojeg smjera,vjetar,grom,kisa,poplava itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem forumašima koji su se uključili u rapravu na njihovim prijedlozima

 

što se tiče telefona da budem iskren već polako odustajem jer vidim koliko sam ja uporan u zvanju i predstavnika stanara i upravitelja zgrade nema tu nekih obečavajućih rezultata,pa mi preostaje samo borba s papirima

 

stoga pozivam sve koji nekako mogu pomoć da se uključe s svojim prijedlozima u tom smjeru

 

pretraživajući malo po netu naišao sam na sličan problem gdje je kao prvi korak predloženo pismenim putem obratiti se predstavniku i upravitelju zgrade s povratnicom što ja i planiram učiniti blog

 

no što ukoliko oni i dalje budu negirali problem, što dalje učiniti?

 

građevinska inspekcija, sanacija o svom trošku i predati račun upravitelju i probati se naplatiti ili napravit prijavu sudu časti u hrv gospodarskoj komori

 

kojim redosljedom krenuti?

 

još jednom zahvaljujem tamonegdje i Kyuji na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekako iz ovog svega naslucujem da se radi o GSKG,no nebitno.

 

Ajmo im probat zapaprit malo,Putem telefona vidim da nema rjesenja ali imam jedan trik za Vas.

 

1-Trebalo bi vidjeti tj.kontaktirati predstavnika ako ima saznanje dali je vec sanacija naplacena od strane upravitelja tj.majstora,jer nerijetko uzimaju pola novaca unaprijed,ili otici osobno kod upravitelja u njegov ured koji Vam je duzan isprintati ili pokazati trenutno stanje na racunu i rekapitulaciju u zadnja 3 ili 6 mjeseca da se vidi financijsko stanje i na sto se trosio novac.

Makar ovo sve bi trebali vec imati ako ne osobno onda izvjeseno na oglasnoj ploci,i napominjem opet mozda Vam je jednostavnije pitati predstavnika jer Vam je on obavezan u sto najkracem roku dati na uvid rekapitulaciju koju dobije od upravitelja.

 

Naravno ako je ima,ja je osobno dobivam svaka 3 mjeseca i za svaku kunu se zna gdje je potrosena i uredno ju stavljam na oglasne ploce jer nema smisla printat nekoliko stotina papira,ako netko bas zeli njemu isprintam.

 

2-recimo da nemate vremena otici kod upravitelja,npr.dugo radite isl.uglavnom nebitno,nakon toga;

 

PISMOM TRAZITE IH I MOLITE DA SE PISMENO OCITUJU O OVOM VASEM PROBLEMU.

Vjerujem da cete taj dokumenat dobiti. Obrazlozite svoj zahtjev i sve saljite preporuceno sa crvenom povratnicom s tim da orginal molbe ostane kod Vas

 

Na kraju dopisa naglasite da ih molite da Vam u skladu sa clankom 8 ZAKONA O ZASTITI POTROSACA u roku 15 dana pismeno odgovore. Ako Vam u roku 15 dana ne odgovore tuZite ih DRZAVNOM INSPEKTORATU - ZAGREB.

 

Ja bi ovo osobno napravio,i najbitnije od svega saljite kopiju origanala,znaci natipkat na kompjuteru i isprintat,ili rukom napisat.

 

Nisam pravnik niti nista slicno ali ja bi napravio ovo i vjerujem da cete uspjeti ovo izgurat sve onako kako treba.

 

Nadam se da ce pomoci,ako neki pravnik ima neko bolje rjesenje od ovog moga vjerojatno ce to i napisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

i ja imam sličnih problema u svojoj zgradi. Predstavnik stanara i još jedan obitelj koji zajedno imaju više od 50% kvadrata slizani su sa upraviteljem i jednstavno sprovode samovolju u zgradu.

 

Novac troše na samo na ono što se međusobno dogovore, a nas troje preostalih obitelji (48% vlasništva svi zajedno) nemamo načina da stvar pomaknemo s mrtve točke.

 

Krajenje frustrirajuće i čovjek jednostavno ima osječaj da nema prava raspolagati svojim novcem.

 

Pitanje iz ovog posta u potpunosti razumjem, ali mi je teško bilo što komentirati jer je sam zakon nedorečen, Međuvlasnički ugovori su šareni, a situacija varira i od upravitelja do upravitelja. Zato bi samo skrenu pažnju na inicijativu Udruge stanara iz Rijeke:

 

http://www.udruga-stanara.hr/view.asp?idp=475&c=116&c7=

 

Eto. Nisam htio skrenuti pažnju s glavne diskusije, već samo dati mali prilog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija