Jump to content

Otac rasparcava kucu - molim pomoc


neptun11

Preporučene objave

Otac je svojevremeno dobio stan od poduzeca na osnovi toga sto ima zenu i dvoje djece. Kasnije taj stan mijenja za kucu koju dogradjuje. Sada zeli prodavati kat po kat kuce i tako joj znatno smanjiti vrijednost. Nas prijedlog je da se cijela kuca proda a novac podijeli. Sva dokumentacija se vodi na njega.

Kakva su prava majke i dvoje punoljetne djece (jedno od njih sa obitelji koristi 1 kat kuce) da takvo rasparcavanje kuce sprijece, obzirom da kuce ne bi ni bilo da nije bilo njih ?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Sva imovina koju su supružnici stekli za trajanja bračne zajednice,radom , može se uvijek podijeliti po pola .Vaša majka treba podnijeti zahtjev sudu za diobu bračne stečevine .Bračna se stečevina može tražiti za vrijeme trajanja braka u toku rastave i poslije . Kada se podnese zahtjev sudu ide se na gruntovnicu i traži zabilježba spora , tako će Vaš otac bez obzira što je samo on uknjižen morati postupiti po rješenju suda .

Objekt i druga imovina ako se ne moža fizički podijeliti tada se traži da sud provede civilnu diobu a koja se sastoji od prodaje na dražbi najpovoljnijem kupcu.

 

Bez straha majka ima pravo na bračnu stečevinu iz ukupne imovine bez obzira na doprinos u privređivanju.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da ima jedan problem koji sam negdje pročitao a upravo se odnosi na podjelu imovine odnosno u pitanju je stan . jedna strana neželi da bude više u stanu nakon razvoda i naravno ima pravo na 50 % kako stana tako i ostale imovine ,no postoji jedno ali druga strana nema namjeru prodavati svoj dio stana i imovine odnosno konkretno stana jer time obzirom da je bolesna osoba gubi i egzistenciju za daljni život. sud nemože odrediti da se stan mora prodati radi podjele jer druga strana ima mogučnost da proda svoj dio ili da ostavi u nasljedstvo djeci ,kao nositelj stanarskog prava suprug može zadržati pravo na svoju polovicu dok supruga istovremeno može bez obzira na brakorazvodnu parnicu i rastavu slobodno stanovati u recimo stanu na koji ima pravo 50 %.naravno uz sve ovo narečeno dolazi i ono što je isto tako važno naglasiti svi krediti koji su u bračnoj zajednici podignuti zajednički se djele i otplata je zajednička .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija