Jump to content

Kako nezaposlene osobe plaćaju odvjetnika


zabrinutamama

Preporučene objave

Da li je istina da ja kao nezaposleni roditelj malodobnog djeteta u slučaju da angažiram odvjetnika (jer mi se sve čini da ću morati) imam pravo na povrat novca nakon što platim odvjetničke usluge? Negdje na forumima sam pročitala tako nešto i sada više ne mogu pronaći. Ne radim, nemam nikakve pokretne ni nepokretne imovine na sebi.

Raspitivala sam se za besplatnu pravnu pomoć, ali su me odgovorili od toga jer da to odvjetnici obavljaju preko volje jer za taj posao nisu plaćeni pa im nije ni u interesu da to odrade kako treba.

U pitanju je alimentacija, točnije rješenje o ovrsi na plaći zbog neplaćanja alimentacije. Suprugova firma je dobila to rješenje, ali suprug nikako već mjesecima ne želi primiti rješenje tako da ćemo se načekati do pravomoćnosti tog rješenja, jer ako ikad i pristane primiti tu preporučenu pošiljku od suda sigurna sam da će se odmah žaliti, pa sam iz tog razloga namjeravala angažirati odvjetnika da to malo ubrza, a to košta.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Vi imate pravo na besplatnu pravnu pomoć uz ispunjenje određenih uvjeta .Vi ćete dobiti informaciju na općinskom sudu mjesta boravka , gdje se podižu zahtjevi za besplatnu pravnu pomoć.Vi možete nazvati i odvjetničku komoru u Zagrebu i tajnika pitati za informaciju , koji su odvjetnici u Vašem mjestu određeni za pružanje besplatne pravne pomoći.Informaciju morate dobiti na nadležnim mjestima da li odvjetnici pomažu ,a ne iz izvora rekla kazala .

 

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija