Jump to content

Ima li nade za veću miovinu !


Sly1702

Preporučene objave

Pozdrav ! Evo dobio sam danas rješenje od HZMO u kojem izmedju ostalog stoji da .....osiguraniku (tj.meni) upostupku pokrenutom radi priznavanja prava na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad područna služba Zagreb prema članku 105.i 110 Zakona o mirov.osig.donosi rješenje...

Osiguraniku......djelatnoj vojnoj osobi,priznaje se,počevši od 01.01.2009 pravo na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad u svoti od... e ovo je dobro ...2329,60 kn mjesečno.....( i da je tjedno malo bi bilo :zao: )! ! !

Molim da mi se javi netko ko me može uputiti što dalje....inače pokrenut je postupak za priznavanje HRVI...25.06. idem u dnevnu pa stvarno ne znam što dalje..inače sam "tanak" sa pravnim stvarima....moze me i na telefon dobiti ako treba...stvarno sam razočaran...... :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ne brini se ništa pokrenut ćeš postupak za nekih 6 mjeseci ponovo u HZMO kao pogoršanje stanja i možda dobiješ opću nesposobnost.Naravno moraš imati i papire od specijaliste u kojima piše pogoršanje i ležanje u bolnicama a ne dnevnu bolnicu.

Pročitaj bolje rješenje da to nije samo predujam dok se ne skupe svi podatci za izračun mirovine.

A ako dobiješ HRVI on će isto ti dići koeficijent za izračun mirovine.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala..ima korisnih stvari...nažalost ja sam otišao u mirovinu po "famoznom" članku 6a ...i nitko mi nije rekao da ta mirovina nije nasljedna...doduše..za nadati se da neću "riknuti" prvi ali mogao je neko reći....sada samo moram čekati kako će se riješiti neke stvari poslije dnevne..uglavnom ajme i kuku :zao: ! !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sly1702 je napisao:

E naj....eb...nagrabusio :vrti: ...to kažem iz razloga što da kada god upitam nešto sve nekako poskrivečki govore k'o da ću im ja nešto oteti....ne kontam :-o

 

To je najgore kod nas Hrvata sposobni smo stvoriti državu ali će nas zavist među nama uništiti.Zašto je to tako ja ne znam ali mi je žao.

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tko ti je rekao da mirovina 6a nije nasljedna.Na braniteljskom forumu tvrde drugačije:

ZAKON O MIROVINSKOM OSIGURANJU U JEDNOM DIJELU GOVORI OVO:

C. ČLANOVI OBITELJI OSIGURANIKA

Članak 21.

 

 

 

(1) U slučaju smrti osiguranika ili korisnika starosne, prijevremene starosne ili invalidske mirovine osigurani su članovi njegove obitelji, i to:

 

1) udovica, odnosno udovac,

 

2) razvedeni bračni drug s pravom na uzdržavanje,

 

3) djeca rođena u braku ili izvan braka ili posvojena,

 

4) pastorčad koju je osiguranik uzdržavao, unučad koju je osiguranik uzdržavao - ako su bez oba roditelja ili ako imaju jednog ili oba roditelja kod kojih postoji opća nesposobnost za rad,

 

5) roditelji - otac, majka, očuh, maćeha i posvojitelj osiguranika koje je osiguranik uzdržavao,

 

6) djeca bez roditelja - braća, sestre i druga djeca koju je osiguranik uzeo na uzdržavanje, ako su bez oba roditelja ili ako imaju jednog ili oba roditelja kod kojih postoji opća nesposobnost za rad.

 

(2) Zavod općim aktom određuje uvjete pod kojima se smatra da je osiguranik uzdržavao člana obitelji, kao i uvjete prestanka prava na obiteljsku mirovinu zbog nastale promjene u imovnom stanju, odnosno prihodima koji su bili jedan od uvjeta za stjecanje prava na obiteljsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sly1702 je napisao:

...nažalost ja sam otišao u mirovinu po "famoznom" članku 6a ...i nitko mi nije rekao da ta mirovina nije nasljedna...doduše..za nadati se da neću "riknuti" prvi ali mogao je neko reći...

 

branko5 je napisao:

tko ti je rekao da mirovina 6a nije nasljedna.Na braniteljskom forumu tvrde drugačije: (...)

 

Ni jedna mirovina nije nasljedna. Nasljeđuju se samo iznosi mirovine koji nisu isplaćeni pokojniku za njegova života.

Članovi obitelji umrlog korisnika mirovine imaju pravo na obiteljsku mirovinu pod točno određenim uvjetima iz ZOMO. Takva mirovina nije "naslijeđena" mirovina umrlog korisnika.

Pogledajte malo starije postove na ovu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerovali ili ne..ali što više čitam ove naše stranice i postove ja sve manje znam...a s obzirom da ni prije nisam bogzna toliko toga znao o nekim pravima i "cakama" možete misliti dokle sam stigao :-? 23.06 idem u dnevnu...e sad ne znam ni šta trebam nositi tamo ( u Šibenik idem) ni kako i koliko traje dnevna jer mi je ovo 1 put.... :-? Pošto pretpostavljam da ovdje ima kolega koji su odradili i odrađuju dnevnu molim vas kratke upute !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sly,ništa se ne brini,ne grizu tamo.Jedino ti treba kutija cigareta ako pušiš,malo kovanica za kavu ako ima automat i puno dobre volje.Tamo ti daju terapiju koju trebaš i između 14 i 15 sati ideš doma.Terapija traje 2-3 tjedna,kako gdje.Meni nažalost dnevne nisu pomogle,jer me sestre svojim glupostima još više naljute,ali ne brini se.To moraš proći i sve ćeš vidjeti.Budi mi pozdravljen i samo polako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sly,ne mogu doći do kompjutora od klinaca i zbog svojih obaveza,a zaboravio sam ti napomenuti da na braniteljskom forumu imaš dosta u temi Mirovine.Ja sam pri odgovoru ušao samo na početak,to skinuo i stavio na legalis(i izblamirao se).Legalis sam po sebi je pravni portal i odgovori su pravni i kruti.Na braniteljskom forumu Đuro je doista dao sve od sebe i objasnio.Tamo je "živa riječ",zakoni i postupci su objašnjeni drugačije nego ovdje pa ti predlažem da tamo pogledaš .Vjeruj mi bit će ti štošta jasnije.Da je meni imao neko ove stvari reći prije 7 godina davno bih riješio svoje probleme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija