Jump to content

PROČIŠĆENI TEKSTOVI AKATA


cice

Preporučene objave

Iskreno ne znam, no čini mi se da je to samo tehničke prirode jer predsjednik Sabora ovlašćuje Saborski odbor za zakonodavstvo da izda pročišćeni tekst. A zakon o izmjenama i dopunama ili koji drugi je već donesen i to je sve... Ne znam od koga bi i za što tražili suglasnost... To je ono što ja mislim... Možda bi trebalo proučiti poslovnike i duge akte koji uređuju rad Sabora i tog saborskog odbora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pročišćeni tekst bilo kojeg akta možete napraviti sami za svoje potrebe

nikoga se ne traži suglasnost, to su tehničke stvari i određeni službenici upravo se bave tim stvarima, prate promjene propisa i ubacuju ih u prvi tekst

Budući da veći dio naših propisa nema pročišćenog teksta, osobno si ubacujem sve izmjene u tekstove i za svoje potrebe radim pročišćene tekstove (radi lakše uporabe)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se dobro sjećam, postoji odluka USRH koja govori o tome da pročišćeni tekst NIJE IZVOR PRAVA, već je izvor prava ZAKON.

Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U-I-2597/2003 od 12. siječnja 2005.

 

[NN 11/2005.]

 

...prema stajalištu Ustavnog suda, pročišćeni tekst zakona po svojoj pravnoj naravi ne može smatrati zakonom u smislu članka 128. točke 1. Ustava, a pozivanje na odredbe pročišćenog teksta zakona nije obve­zujuće za adresate...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bas pricam to ekipi iz udruge pa mi rekose slicnu stvar...

I nas su to u gradskom poglavarstvu u ZG trazli (civ. udruga), no mi smo bez obzira na to predali svuj zahtjev koji su odbili, zbog nedostaka nekakve suglasnosti od Skupstine na procisceni tekst... Medjutim na to smo se zalili i cim je predmet dosao na Upravni sud i njima primjerak tuzbe, ovi su to rjesili sami pa su nas odmah zvali na sastanak.

Zamislite kaj onda upravni referent kaze:

"Pa mi smo to od Vas trazli samo da se lakše snalazimo po Vasem Statutu. Niste nas odmah trebali tuziti"

Istina je dan nam Statut ima 14 izmjena i dopuna pa da bi bilo dobro donijeti novi, ali ona nam je 5 mjeseci zbog toga blokirala projekte u udruzi za koje je trebalo uskalditi statut, jer se njoj ne da cesljat po svim izmjenama i dopunama.

 

Upravni referenti.... Eh...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija