Jump to content

susjedov krov


gmatij41

Preporučene objave

jedan moj dobar prijatelj me zamoli da ovo stavim na forum,jer veli,nezna kome bi se obratio.radi se naime o susjedovom krovu koji sa svojim napustom prelazi medju,a posto je susjedova kuca jos i visa dolazi do problema,pogotovu zimi,kada sav snjeg sa susjedovog krova zavrsi u njegovom dvoristu(susjed nema snjegobrane),posto mi prijatelj ima i dvoje male djece,jasno je da strahuje i za njih,prilikom jakih oborina.sta mu je najbolje za ciniti????? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niti krov smije prelaziti među, niti smije sa krova nešto padati susjedu u dvorište (imisije).

U prvom slučaju nadležna je građevna inspekcija. Niste napisali kada je susjed sagradio krov i ima li uopće dozvolu za kuću-za krov preko međe sigurno nema.

Za padanje snijega nadležan je komunalni redar, a kako bi mogli biti ugroženi i životi, kada snijeg padne pozovite policiju, ako do tada ne riješite stvar.

Prvo ozbiljno porazgovarajte sa susjedom, i dajte mu rok da riješi problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gmatij41 je napisao:

ma gledajte,gradjevnu dozvolu ima,samo sto su gabariti kuce,kao i krova veoma upitni....

 

Objekat koji odstupa od projektiranog, ili je sagrađen točno prema projektu iz dozvole, ali na krivom mjestu - npr. bliže međi, smatra se bespravnim.

Dakle, ako susjed nema dozvolu za točno takav objekat kakav je sagrađen, i na tom mjestu, onda nema dozvolu. I to ne samo građevnu, nego ni uporabnu, a bez uporabne ne bi smio koristiti objekat (kazna 50000 kn).

 

Isto vrijedi i za vašeg prijatelja - ima li on dozvolu za svoj objekat i za te stepenice? Jer ako nema, nije baš mudro prijavljivati građevinskoj inspekciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Kod nas je situacija sljedeća: radi se o 2 dvorišne zgrade, stare preko 60 g. Susjedova je točno na međi te krov ulazi pola metra u naše. Naša je više od 1 m od međe. Susjed tvrdi da mu je snijeg s našeg krova savio žlijeb te zahtjeva da postavimo branike. Zanima me jel' ima pravo to zahtjevati budući da njegov krov ulazi u naš prostor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 8 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija