Jump to content

udruga i obveze članova


Nirvana23

Preporučene objave

Pozdrav ljudi, treba mi nekoliko informacija..

 

Da li udruga sa svojim članovima može sklopiti ugovore o međusobnim pravima i obvezama, ali preciznije negoli je određeno u statutu? u smislu da ako član u ime udruge obavlja određeni posao/umjetnički izražaj, da se obveže svojoj udruzi za obavljanje istog sa paznjom, a u suprotnom da može odgovarat za štetu itd, pa da li se može odredit neki paušal il stvarno nastala šteta..?

 

Također me zanima o kakvom se točno ugovoru radi (vrsta ugovora) kojeg mogu sklopiti udruga i treća osoba, a faktično se tiče kontinuiranog umjetničkog izražavanja njenih članova kroz jedan određeni vremenski period?..

 

s time da bi ugovor bio naplatan, ali taj prihod koji udruga ostvari bi se utrošio isključivo za obavljanje i unapređenje djelatnosti kojima se ostvaruju njezini ciljevi utvrđeni statutom, odnosno podmirili bi se troškovi ili na odgovarajući način nagradili članovi i druge osobe itd u skladu sa zakonom....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete u slobodnoj formi sastaviti Ugovor o međusobnim pravima i obvezama Udruge i članova u kojemu će te navesti sve što ste i sami napisali.

Ili možete napraviti Ugovor o djelu ili Ugovor o autorskom honoraru po kojemu će te za umjetnički izričaj koji Vaš član uradi u ime i za račun Udruge, Vi (kao Udruga)naplatiti trećem licu,a Vašem članu (po Ugovoru)isplatiti honorar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija