Jump to content

EKIPA ZA PROSINAC


silvester

Preporučene objave

Prošle godine su mene naručili za slušanje 30.12. Sječam se da sam bila u šoku kako je moguće da pitaju dan prije stare godine. Ali ko što vidiš i to je moguće. Sve ti ovisi koliko kandidata ima. Ja sam isto prijavila za prosinac i vrijeme mi leti..., a znanje sve mi se čini od količine i polako izlazi iz glave. Grozno, a štrebam od jutra do mraka. Pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....da nema sanse da te naruce na Banjak ili staru godinu. Iza Nove godine cak zna biti koji dan pauze pa nastave ispitivati gotovo do polovice sijecnja, kad vec pocinje sijecanjski rok. Osim toga, za kojih pet dana ces tocno znati.

 

I da, vec smo sto puta napisali na forumu da je sasvim normalno ono sto je Arkus napisao/la. Strabas ko lud a imas osjecaj da znas sve manje i da glupavis geometrijskom progresijom. Sva sreca da je to sve u sferi "imam osjecaj". Stvarna slika se pokaze na ispitu, gdje verglas ko navijen. I pitas se tko to govori, odakle ovo izalzi???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ane, ti si stvarno faca na ovom portalu koji svakodnevno pregledavam. Moram priznati da mi ulijevaš takvu utjehu da je to neopisivo. Hvala ti u moje ime i u ime ostalih paćenika. Sve je to meni i ostalima koji još nisu polagali imaginarna situacija iako sam jednom bila slušat ispit budući da živim daleko od Zagreba. Taj dan mi nije izgledalo strašno. Ispitivali su Grbin, Buljan, Zadnik, Petrić i Gagro (sa pitanjima koje uvijek ponavljaju) a odgovarao je samo jedan kandidat otprilike 3 sata. Svi su bili ljubazni i pomagali tako da mi je to ulilo neku utjehu.

Arkus, molim te odgovori mi tko je lani ispitivao na staru godinu jer si napisala da si slušala. Ja i ti smo u istoj situaciji pa se nadam da ćemo se još ćut barem za međusobnu podršku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čuj moram ti reći da mi je prošle godine u prosincu to bilo prvo slušanje i da čak nisam niti pisala pitanja. Išla sam vidjeti samo kako to izgleda i znam da sam vrlo brzo izašla jer mi se nije slušalo, a bilo je i blagdanski ugođaj. Komisije se također ne siječam, ali to ti ništa ne znači jer Tko zna tko će nas dopasti, a to ćemo možda uspjeti saznati na pismenom. Ja i onako već dosta ludim jer su prošli mjesec na stranici ministarstva objavili rok za studeni već 27.10., a danas je 28. i još nema ničega. Samo se nadam da će poćeti u ponedjeljak 19. a ne 12.12. jer mi gori i stolica pod guzicom i knjige u glavi. Joj grozno.Bok !!!!!!!!!!!!!!!GIBAM ŠTREBAT!!!! :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Silvester još sam nešto zaboravila napisati. Krivo si me shvatila nije ispit bio na staru godinu, već dan prije stare godine dakle 30.12. A što se tiće Badnjaka i Stare godine nema šanse da nas stave na te dane, jer tada ne pitaju. Ja sam tražila da me stave zadnji dan kada će se ispiti održavati u prosincu. Nadam se da će uslišati moje molbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A, joj više niti sama ne znam. Ja ti ujutro mislim da nešto znam, a onda me već u u podne uhvati kriza i imam osječaj da ama baš ništa ne znam. Ali to je valjda normalno jer toga ima previše.

Ja sam ti išla po sistemu da se dulje zadržavam na materiji i da je redovno ponavljam, tako da to čudo uspijem održati u glavi i da kada dođem na ponavljanje pokušam nešto znati. Ali svatko ti ima drugi sistem i to je logično. Paralelno mi uči i prijateljica, te ti ona ide po sistemu čitanja i prolaženja literature što je više moguće bez velikih pokušaja da se na nečem zadržava. Meni se takvo učenje čini puno teže.

Ja sam ti prošla četiri cjeline i to sam relativno ( barem mi se tako čini ujutro - DOK ME NE UHVATI PANIKA) naučila, osim zpp -a i obiteljskog što sam si ostavila za ovaj i slijedeći tjedan obzirom da to radim i da mi je sve blisko. Strašno me pati ustav i organizacija jer mi je ta cjelina dosadna i suho parna bez neke velike logike. Čuj jedino mi nije jasno koliko se pitaju prekršaji. vidim da jug puta tijela za vođenje prekršanog postupka. Ne znam da li si to radila???Ja nisam. Ovrhu nisam niti taknula, a mislim da to neću niti stići.

 

Nemoj se samo sekirati samo uči jer imamo još vremena, ja se toplo nadam još koja tri tjedna, a do tada čemo to sve stići jos usavršiti. Ja ti učim od 08.10. i jedva čegam da se te muke riješim jer sam već jako umorna i željna normalnog života.., a izgledam ovako

 

:-o:-?:-x . To se zovu posljedice pravosudnog. Od kada ti učiš???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja učim negdje od devetog i čini mi se u nepotrebnu (?!) širinu. Mislim jesam sve prošla nešto tri puta nešto dva puta ali naravno nemoguće mi je da se sjetim makar sitnice pa to ubija ( i da, da , - znam da je to nazovi normalno). Što se tiče prekršajnog to zaboravi, a u pogledu ostalih tijela za vođenje prekršajnog postupka to i sama znaš da ti recimo na parkingu ljeti mogu naplatiti globu općinski redari dakle ne samo policija ili sud (usput imaš jedan članak o tome u tom Zakonu). U devetom sam učila kazneno i imam osjećaj da ću ga sad opet iznova učit jer se naravno ništa ne mogu sjetit. Još radim ustav, ustrojstvo pravosuđa i trgovačko i da, tu si u pravu jer moj mozak više ništa ne može nabrajat. Kad budem ponavljala koncentrirat ću se na bitnije stvari npr. u KPP neću se više zamarati toliko pretragom i ostalim radnjama u istrazi jer vidim da to ni ne pitaju, isto tako i naknada štete za nevino osuđene i njima slične. Ali naravno moja širina a la "moglo bi i to pitat" me ograničava dok dišem. Jedino me zanima kako si ti radila ugovore u GP. Ja sam prošla definicije i nešto sitno u stilu najvažnije obveze ali mi to nije baš sjelo i stvarno se s tim ne mogu zamarat pored ostale gomile, ali opet tko zna... Uglavnom ovo bi čovjek mogao učit godinama a da opet dođe na isto - da misli da ništa ne zna. Ja ti se divim što učiš samo dva i po mjeseca pred ispit, očito si konciznija od mene. Šta misliš koliko je ovrha presudna? Vidim da je samo Milas najviše pita ali se toplo nadam da on za blagdane ide doma obitelji u Imotski. Danas ne mogu ništa učit jer se nisam digla s knjige 20 dana uzastopce (6-10h (više mi je nemoguće)) i stvarno mi je više gadljivo. Moram malo napunit baterije, makar me koštalo. Čujemo se ubrzo!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još sam nešto zaboravila. GP učim iz Vedriš Klarić knjige, a ostalo iz čistih zakona i nekih skripti. KP učim iz Garačićkinog komentara. A ti? Ne znam kako si sve to uspjela proći u mjesec i po dana. Dakle u tri mjeseca sam uspjela jedva sve prijeći i da sutra moram na ispit ne znam bih li se usudila dok sve to još jednom ne prođem makar čitajući. Nisam ponavljala jer sam radila druge predmete nastojeći ih prijeći pa sad ne znam kakav će biti rezultat kad se uhvatim ponovo sve ponoviti. A šta mi se ne da to je neopisivo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ista učim ko ti iz klarićeve knjige, a kazneno materijalno iz knjige s faksa i iz neke Garačičkine skripte, ostalo sve po zakonima pa što ostene u glavi ostane. Vidjeti ćemo u prosincu. Samo me izluđuje jer još nema niti traga od roka, a tako bi htjela znati kada će početi ispiti i kada će me staviti na raspored.

 

Simbi puno hvala na podršći i želji na prolazu nadam se da ćemo svi imati lijepe vjesti. Pa kvragu skoro su blagdani, a za blagdane dolazi Djeda Mraz i nosi poklone. A ja si tako jako želim prolaz......... na pravosudnom. Do sada me nikada nije razočarao, a nadam se da neće niti sada.

 

Pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nadamo se i mi i Djedici i dragom Bogu i gđi Sreći pa i baki Mraz!

 

A Arkus što se tiče roka to očekuj da ćeš znati dan, dva iza prvog bez obzira što oni stave na listu datum u mjesecu prije kao prošli put šta je pisalo 28. listopada. A znam da je to objavljeno tek u studenom jer me je zanimalo tko polaže!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa rokom znaju i zakasniti i to je nervoza ali to na kraju ispadne cisto kao neki milestone koji te priblizi ispitu

meni taj dan kad sam saznao kad sam toliko je spalsnuo dio tenzije da nisam odradio planirani dio gradiva iako je tek tad trebalo zapeti

kad saznate dan onda cete loviti komisiju pa i kad nju saznate(ako bude srece a svi vam zelimo srecu da je bude)covjek se opet uljuljka da je malo sigurniji a i to je varljivo jer komisija se zna promijeniti osobito kad su blagdani u igri

sve to vam pricam sa zeljom da izbjegnete nervozu oko tih, dana i vrijedno radite jer na kraju cete proci jer ste tesko i dugo radili, bez obzira na komisiju i dan izlaska na ispit i zato stisnite jos malo zube jer brzo je gotovo a onda festa!!!! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idemo Silvester hrabro i odlučno dalje u nove pobjede. Ne smiješ sada biti umorna, samo uči i biti češ više nego spremna.

Vrijeme do roka će ionako proletiti kako je proletilo i do sada. A što se tiče zasičenja materijom to je ionako normalno jer toga toliko ima da se ne vidi niti početak niti kraj.

Zato molim sve kolege dobre volje malo, moralne podrške za nas unesrećene, unervozirane, lude i očajne spremače ovog groznog ispita. Vjerujte da vam to nećemo zaboraviti kada ćete i vi biti u istoj muci.

 

:thumbs:

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ti mi stvarno daješ motivaciju....... Bravo!!!!!!!

Da mi je malo tvog optimizma. Mislim znam da nema te osobe koja bi na ispitu izverglala sve točke kad se traži neko nabrajanje, odgovorila ko iz topa na ama baš svako pitanje ali eto ja nastavljam po starom. Išla bi na ispit moleći Boga samo da ga prođem a na kraju bi dobila 4 ili 5 i zaključila kako je ispit bio lagan. Na kraju je to tako ispalo za svaki. Nikad u životu nisam pala na ispitu ali ne kažem da to nije moguće. Mislim odgovarati 3-4 sata nije baš lako. Daj Bože samo da ne budem sama jer onda oni ispucaju sav fond pitanja bez obzira što ispred njih ne sjedi troje ljudi (uvjerila se na svoje oči i uši). :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sivester,

moja je frendica na roku u 11. mjesecu sama odgovarala-malo je zakasnila na ispit i odveli je u neku sobu na katu gdje nije bilo ni slušača i bila je potpuno sama.Prema njenom pričanju (a znam da me ne laže jer nema za to razloga) ispitivači su bili više nego dobri prema njoj, rekla je da je atmosfera bila toliko opuštena da nemreš vjerovati i da joj je ispit stvarno prošao super i nitko je nije gnjavio i davio sa bezbroj pitanja.Čak je rekla da ju je netko pitao svega 3,4, pitanja (sada više nisam sigurna o kojem se ispitivaču radilo).

A neki dan sam srela na sudu frendicu i veli mi da je i njen muž bio sam samcat na ispitu (izgleda u istoj prostoriji na katu), bez slušača i da su stvarno bili jako ugodni i fer prema njemu.

Eto, tako da ti ova terojia o puno pitanja ako sjediš sam i ne mora uvijek ¨držati vodu¨.

To ti velim da te malo utješim......ali koliko čitam po ovome što tu pišeš...nema razloga za brigu....sve bu dobro :-) !

Drž'te se ljudi moji......!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jadna silvester, ti si ko ja :) sve se mora znati, sve me može pitati... kad samo pomislim koliko bi mi bilo lakše spremati bilo koji ispit, pa tako i pravosudni, samo da ne razmišljam na taj način. nema brige, još ujutro toga dana kad sam išla na usmeni, bila sam uvjerena da je sve to aposolutno besmisleno, s obzirom na to da ja, eto, baš ništa ne znam. na kraju je sve prošlo super... najbitnije je fizički i psihički skrpati se do kraja, kako čovjek ne bi pred ispit poludio, i dati od sebe koliko možeš, tako da ti grižnja savjesti zbog nedovoljnog učenja ne predstavlja samo još jedan nepotrebni izvor frustracija. najgore je čekanje, čim počnu pismeni, nazire se kraj. samo hrabro, držite se :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Silvester, Simba ima u potpunosti pravo kada nam priča o svojoj frendici koja je odgovarala u sobi na katu. Ja sam na prošlom roku slušala ispit i jednu curu su zaista dveli u tu sobu na kat. Tamo tada slušača nije bilo, jer smo mi svi koji smo slušali ostali dolje.

E, da se meni dočepati te čudesne sobe na katu iz koje izlaze dobri i ugodni ispitivači s dobrim, lakim i kratkim pitanjima. A ljudi moji znate i sami da kada nema slušača i kriteriji je lakši.

Sutra je prvi i vjerujem da će nam se sutra smilovati i objaviti nam rok da mogu polu normalon živjeti do ispita.. u protivnom ako sutra s ranom zorom ne iznesu raspred izgledatiću ovako

:-(:-o

 

Silvester, a što se tiče nabrajanja vjeruujem da nam nitko neće zamjeriti da ako od deset točaka nekog instituta ne znamo koju. Pa kvragu i ispitivači su valjda ljudi......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E pa Simba odavno me nitko nije tako nasmijao. Thanks!!! Danima ću sad sanjati čudesnu sobicu makar kao neku mantru. Ma znam ja da će toj našoj muci doći kraj ali me ovaj naš forum tako opušta da je to strvarno čudo. Hvala svima na podršci i obećavam uzvratiti samo tako. Dao Bog da vam podijelim i sve materijale, ha, ha!

A sad gibam opet malo po upravi pa se bum vrnul ovamo da vidim kaj još netko ima za reći...

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi, potpuno vas razumijem i drago mi je da nisam u vašoj koži. To će reći, ja sam svoje prošla pa sam jako vjerodostojna kada vam kažem da će uskoro sve biti super, mormalno je da vas žmiče u želucu na samu pomisao na ispit, normalno je da vam se čini da ne znate sve odgovere, ali je isto tako normalno da ćete ispitivanje od par sati kada dođete ddo famoznih fotelja doživjeti kao treptaj do konačnog smiraja uz onaj papirić s napisom "Uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu", a onda fešte... Držite se, ne klonite duhom, jednom ćete se ovog stanja sjećati s osmijehom na licu(grr, hvala Bogu da je iza mene...). Šalim se, razumijem vas i bodrim vas, ne dajte se sada kada je najvažnije zapeti!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Silvester, baš mi je to drago čuti...to mi je bila i namjera.... ;-)!

Vjeruj mi i ja već pomalo sanjam tu čudesnu sobicu....ovih dana prestajem raditi i krećem na učenje.....drž'te mi fige....trebati će i meni :mig:!

 

I to vrlo skoroooooo :horor: !

 

E sad sam se sjetila

 

:idea: sutra moram zvati Ministarstvo za slušanje ispita....čula sam da se ne može dobiti linija po par sati.Jel to istina?

Any sugestions?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znjora u ministarstvu rijesava te muke zvanja a onda mozes skoro svaki mjesec slusati ali kako je nas puno nema najbolje rezultate daje angaziranje nekoliko ljudi na zvanju broja (osim mene namolio sam sestru i staroga i frenda da zovu) na kraju je jedan dobio liniju i prijavio slusanje

js jedan tip, imate pravo na dva slusanja i trazite dva datuma iako ce vas oni htjeti otkaciti i prijaviti samo za jedan kao da ostane mjesta za druge (right!! da ostane mjesta za njihove pajdose bolje reci...) dva slusanja su ti optimalna da zavrtis barem dvije komisije

sretno sa zvanjem i ne odustajete kad zovete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam uvijek gubila živce za zvanjem Ministarstva kako bi se mogla zabiležiti za slušanje. Telefon sam stavila na redial i on je konstantno vrtio brojeve, a samo sam jednom u godini dana uspijela dobiti vezu u 8:1O. Svaki put sam se mučila i najčešće liniju dobivala oko 12. Jednom sam čak dobila oko četiri sata i tada više naravno nije bilo mjesta. Zato ljudi ili veza, ako imate nekoga poznatog, svakako dobro dođe ili rodbina i starci koji imaju puno vremena i mogu se baviti samo zvanjem prvog u mjesecu su tako od neprocjenjive koristi.

Simba, zato telefon u ruke i zvanje, a ako netko uspije stiči do slušanja, ajde molim Vas objavite koje pitanje u topicu pitanja za pravosudni.

 

Puno hvala!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ne vjerujem!!!!!

RASPLAKATI ĆU SE OD MUKE!!!!

Evo zovem ministarstvo od 8 ujutro i nemrem dobiti vezu! Stalno zauzeto a kad linija kao zvoni...niko se na javlja i izbaci me!Pa kaj je to ?Poludjeti ću!Angažirala sam i mamu da zove...jer ako ja ovako nastavim ¨visiti¨po telefonu dobiti ću otkaz :cry: !!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ti je pod normalno. Imaju 20tak linija na koje se javlja 2 covjeka i fizicni nisu u stanju podici sve linije.

 

Neki mjesec dobijes od prve, a nekada zoves do 13 h da te preuzmu i upisu.

 

Bez panike, to ti je uobicajno. I meni je moja mama zvala, ali uvijek sam samo ja imala sreca dobiti striceka koji upisuje za slusanje. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam položila pravosudni u "famoznoj sobi" na katu. Bilo nas je troje i imali smo dva slušača. Ispitivači su bili korektni, ali su odrađivali svoj posao u potpunosti što znači da nije bilo snižavanja kriterija. Čak mislim da se ne treba boriti za "sobu" jer mi nismo imali nijednu pauzu, odnosno pustili bi te dvije minute, ali se ne smiješ maknuti jer bi slijedeći ulazio kad mu se svidi. U jednoj od tih pauza doslovce sam zamolila jednoga da odem u toalet. Na kraju, ne i najmanje važno - tri sata bez pušenja, jer nema mjesta za to. Ako hoćete još informacija- na raspolaganju sam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma daaaaaaaj!

 

Pa nemoj se sad nervirati zbog toga.....kaj si ti u onoj grupi oko Božića?Vidla sam, i moja frendica ima pismeni 21., pa onda 27. a usmeni 28.!

Pa gledaj to s pozitivne strane.....već na pisanju presude prvi dan ćeš saznati komisiju i onda imaš malo više dana fore do usmenog.To i nije tako loše, zar ne?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi dragi ja danas skoro umrla od srca, stresa i nervoze, Nikako da dočekam kada će objaviti rok, a kad ono nas 125. i rok do sredine siječnja. Razmak između ispita od po nekoliko dana, a meni osobno 6 dana. Pa totalno su poludjeli.

Silvester totalno te razumijem, ali nemoj sada paničariti, lijepo se spakiraj dođi u Zagreb na pismeni, a za dalje ne znam ni sama, solucije su ili netko od rođaka ili na žalost skuplja varijanta hotel. Trećeg nema.

Ali nije sve tako crno, ajmo vjerovat da su blagdani i da će ispiti biti kraći, ispitivači polu pijani bez volje za davljenje, a mi puni znanja....željni prolaza.

Nemoj sada klonuti sada treba najviše zapeti i dogurati do pismenog, a onda do usmenog. Nakon toga ja vjerujem da ćemo svi feštati.....

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo riječ utjehe - bez obzira na to što ti nije praktično vraćati se doma pa natrag, ja bih samo istaknula i svijetlu stranu toga. veliki je blagoslov imati vikend između pismenog i usmenog, a kamoli ne tjedan dana. osim saznavanja komisije, nemoj zaboravit da je velika muka odrađivati to tri dana za redom, jer baš kad bi htjela najviše ponavljati, ta zadnja dva dana, pišeš prvo cijelo jutro presudu (bez obzira što je nevažna, opet ju treba odraditi i odsjediti), a popodne se trudiš ne skljokati se od umora u krevet. jer, ustala si u 7, pa si 5 sati razmišljala, smišljala i ispisivala puste stranice papira... ovako se bez kompleksa možeš odmoriti pola dana nakon presuda i opet zapeti pred usmeni. ako središ 'smještajne probleme', to će ti biti super, vjeruj mi. osobno, jedna od velikih zamjerki kod cijelog tog ispita je upravo ta trodnevna muka. sjećam se da sam si mislila 'dajte mi da pišem presudu nakon usmenog ili dva tjedna prije, mamicu vam vašu!!' vidjet ćeš da će to biti super, samo hrabro :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad su ovako dugacki rokovi, kao sto su onaj u rujnu ili prosincu, postoji velika sansa da ti danas nisu popunili sva mjesta za slusace, pa probaj sutra nazvati i zamijeniti rok.

 

Ili prijavi mamu za slusanje pa ispricaj njezin nedolazak i slusaj umjesto mame! ;-)

 

Salu na stranu, ljudi se znaju prijaviti pa mijenjati za rokove, neki mjesec sam znala svoje slusanje prepustiti kolegici, a iduci ona meni pa bi slusala 3-4 puta. Vazno je da ne propadne prijava jer slusanje ispita je zlato!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi moji upravo se gnjavim s glupim Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Čitala sam ovdje na forumu da Lauc gnjavi po tom zakonu. Pa da ipak ne šutim ko zalivena ako me baš on dopadne. Zna li netko od prisutnih što se posebno traži od tog zakona..osim općenito što je grad, općina, županija, predstavnička i izvršna tijela. Ima li nekih skrivenih zamki??? Ili je to dovljno.....?????? :-Sada od kada sam saznala rok, puno sam mirnija, nekako mi je lakše pri duši.... Bok ljudi....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

da se pridružim ekipi za prosinac,

ja sam u onoj grupi što je podijeljena u 2 djela i bila sam užasno razočarana kada sam vidjela termin ispita, a sad mi se čini da to uopće i nije tako loše...

tlaka je što u tjedan dana idem 2 puta za zg....

 

dobro je doći ovdje i vidjeti da smo svi u istoj gabuli, a ne msilit da si jedini koji doma šizi.....

iako sad kad sam doma (firma se isprsila s 4 tjedna, wow ) izbjegavam palit komp, barem češće od 1 na dan....

 

ma bit i će sve ok, samo treba izdržat još ova 2-3 tjedna i UČITI !!

 

pozdrav :-)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, došao u ekipu za prosinac, i meni je lakše kada vidim da nas ima još dosta koje muči ista muka i da smo svi u istoj gabuli. Vjerujem da će se skupiti još ekipe pa da se međusobno možemo bodriti i podpomagati. U svakom slučaju tako će nam biti kudikamo lakše.

A što se tiče rascjepkanog ispita i meni se to nakon što su emocije pošteno splasnule, čini kudikamo bolje. Inače postojala bi opasnost da mi dok pišem ispite do usmenog sve pobjegne iz glave. Ovako nakon pismenog koji dan ponavljanja i sve je opet unutra. Jupi.....??? Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, Simba!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Silvester, nema panike dosta još vremena imamo do ispita, a do tada ćemo sve smjestiti u glavu. Nemoj se samo zamarati pre velikim detaljima, jer onda ćeš otiči u širinu i izgubiti češ orijentaciju što je bitno a što ne. Ja sam slušala ispite dosta puta i objavljivala sam pitanja, dok sam još bila anonimus, na ovom forumu. Naši odgovori na usmenom ne idu na dugo i široko, već na precizno i kratno. Zato u ruke pitanja i koncentracija na važno...

I zato budi cool i ponavljaj :cool2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ekipa nemojte se predetaljno oslanjati na pitanja u smislu da suzite njihov broj na ona koja se najvise ponavljaju jer to vam varira od profesora do profesora

npr. jesenkovića fakat možeš pratiti po njima i kod njega se isplati proraditi što više njegovih pitanja ali nisu sv takvi pa i broj ponavljanja varira isto tako opasno je zabrijati skroz na pitanja ako ti se promijeni komisija

pitanjima vam znanje postaje mobilnije i lakse skacete sa cjeline na cjelinu kao i sto snimite neke specificne fore koje ti promaknu

ali put do prolaza nisu pitanja nego vase ukupno znanje i snalazljivost

to da bez pitanja ne ide to je istina ali ljudi se opuste previse pa kad ispitivac zabrazdi malo sa strane pocne panika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istinu zboriš!!

Kad se pregledaju sva pitanja eto ti zapravo i cijelo gradivo. Jedino da se primijetit da Gagro i Buljanica doista 90% postavljaju ista pitanja. Ni Zadnik baš puno ne odudara ali tko zna. A tko sve to može pregledat jer i ako nam se promijeni komisija (jedno, dvoje ili više) na njihovo mjesto može doći bilo tko s liste i eto ti vraga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A bogami i ja zasukala rukave. Učim, štrebam,....joj kada bi mi netko barem dao 100 Kn po stranici što sam pročitala u ovih dva mjeseca. Mislim da bi to trebala predložiti Ministarstvu kao poticaj mladim pravnicima i budučim sucima ili odvjetnicima.

Možda bi onda brže prelazila materuju..........

 

:thumbs:

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa s obzirom da već više od sat vremena zabušavam i igram igrice na kompu :-?,

da ipak iskoristim za pitat nešto korisno,

 

po ovršnom nisam ništa radila, a vidim da se vrte 4-5 istih pitanja,

imam proćišćeni tekst iz 2003, a skinula sam tu na netu promjene iz 2005 ali mi se ne da printat,

da li tih promjena iz 2005 ima puno, i treba li ipak učiti po njima ??

 

ps. svima ugodna štrebancija koji još uče, meni je za danas DOSTA !! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo pa i ja sam u 12. mjesecu i to imam tu" srecu" da sam do Bozica, sto sam i zeljela, a sad me hvata panika. Do sad sam se super drzala, ono COOL, ali sto se datum blizi moj apetiti, a k tome i snaga je pri kraju.

Uvijek sam mislila-ma ljudi pretjeruju u vezi tog pravosudnog i da nema sanse da mene uhvati panika,a uhvatila me je i to u vidu "zelucanih trnaca".

No, zivim s tom mislju da ce tome jednom doci kraj-ma kakav bio i to me drzi na zivotu.

Ucim intezivno ( a ponekad i manje intezivno) dva i po mjeseca i vec mi je svega preko glave, zato se divim upornim i vrijednim ljudima koji uce 4 mjeseca:)

Ljudi drz te se! :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

sad prolazim pitanja i uglavnom me lovi paniku kad vidim koliko toga ne znam

a najgore je kad naletim na pitanje koje uopće ne znam gdje tražiti !!

 

imam neku skriptu iz kaznenog nije loše ali nije idealna, nije mi jasno za kaznena djela nečinjenja što tamo treba reći ?? osim onog u zakonu

ima li kakva podjela ? i koja je ?

 

zahvaljujem

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima nekakva podjela kaznenih djela necinjenjem na prava i garantna. Razlika je u tome sto prava kaznena djela necinjenjem može pociniti svatko tko se nade u odredenoj situaciji, kao npr. kod kaznenog djela nepruzanja pomoci, a neprava ili garantna kaznena djela necinjenjem moze pociniti samo osoba koja je bila duzna sprijeciti nastup posljedice.

Garantna se dijele na: zakonski regulirana i zakonski neregulirana. Mislim da su ova zakonski neregulirana ona koja se mogu pociniti i cinjenjem, pa zakon predvida blaže kaznjavanje. To je npr. ubojstvo.

Koliko ja znam, ako ista pomaze:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija