Jump to content

postoji li mogucnost zalbe


ps1ho

Preporučene objave

i imam li se pravo zaliti:

parkirao sam auto u zvonimirovoj ulici na nogostupu, postivajuci odredbe Zakona o sigurnosti na cestama (razmak za pjesake i ostalo), mjesto za parkiranje je isto kao i obiljezena mjesta (parkirao sam odmah ispred auta koji je na obiljezenom mjestu), s tom razlikom da ovo nije obiljezeno, kao sto ni nema znaka da se tu ne smije parkirati.

Djelatnici pauka su slikali auto i to naplatili 250kn, zatim je doslo i 400kn za kaznu zbog krsenja komunalnog zakona koji kaze da se ne smije parkirati na nogostupu. Nista od toga nisam platio,vec sam se zalio, dosao na sud, sve izrecitirao kao i ovdje,samo detaljnije, i bez obzira na postivanje zakona o sigurnosti na cestama, presudjeno je da sam ja kriv po komunalnom zakonu s kaznom od 300 kn plus troskovi suda 200kn.

Pise da ne postoji mogucnost zalbe. Jel se mogu i imam li razloga zaliti se Visokom prekrsajnom sudu?

Po tom komunalnom zakonu neka dodu i podignu aute u cijelom mojem kvartu jer jos (srecom) nisu iscrtali cijeli kvart i nabili znak "platite parking", pa se svi parkiraju na nogostupima.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ps1ho je napisao:

parkirao sam auto u zvonimirovoj ulici na nogostupu, postivajuci odredbe Zakona o sigurnosti na cestama (razmak za pjesake i ostalo)

U zabludi ste od samog početka.

 

Po ZSPC-u je na nogostupu zabranjeno PARKIRANJE, a dopušteno je samo ZAUSTAVLJANJE ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika.

 

Opet po ZSPC-u je na nogostupu dozvoljeno PARKIRANJE tamo gdje dopuštaju prometni znakovi.

 

Ukoliko ste PARKIRALI izvan tih prometnih znakova, a oznake na kolniku jesu prometni znakovi, tada su sve nadležne institucije dobro odradile svoj posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ps1ho je napisao:

ok, ja sam valjda u zabludi, moze li mi netko odgovorit jel zakon o sigurnosti na cestama iznad komunalnog zakona?

 

Očito da nije, pogotovo ako se radi o slučaju Grada Zagreba. Već sam pisao o tome kako sam se parkirao, odn ne parkirao nego ZAUSTAVIO (do 5 min) u Nemčićevoj, pokraj označenih parkirnih mjesta (opet poštujući 1,6 m za prolaz pješaka, 5 m od pješačkog prelaza, ....) što nije zasmetalo komunalca da pozove pauka.

 

A o ovih 5 metara od pješačkih prelaza i zaklanjanju prometnih znakova u Zagrebu isto bi se dalo diskutirati. Na milijarde mjesta je Holding (Zagrebparking) postavio svoje table sa oznakom naplate na isti stup na kojem se nalazi znak raskršća sa cestom veće važnosti (obrnuti trokut, koji je upravo zato obrnut da bi se mogao vidjeti sa druge strane!!), tako da ga zaklanja sa stražnje strane.

 

Također na milijardu mjesta postoje označena parking mjesta koja ozbiljno ugrožavaju preglednost, jer su postavljena tik do raskršća / označenih pješačkih prelaza.

 

Ako je neko malo više zainteresiran da poradi malo po toj temi, uzet ću si malo vremena i to sve poslikati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

penava je napisao:

Već sam pisao o tome kako sam se parkirao, odn ne parkirao nego ZAUSTAVIO (do 5 min)

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 2.

(1) Pojedini izrazi u smislu ovoga Zakona imaju sljedeća značenja:

69) »zaustavljanje vozila« je svaki prekid kretanja vozila na cesti u trajanju do tri minute

 

Članak 5.

(1) Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, u skladu s odredbama ovoga Zakona, uz prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, uređuju promet na svom području tako da određuju:

6. parkirališne površine i način parkiranja, zabrane parkiranja i mjesta ograničenog parkiranja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija