Jump to content

dobili spor, a firma u blokadi


argo

Preporučene objave

Bili smo u visegodisnjem sporu s jednim d.d-om i VTS je napokon presudio u nasu korist. Ocekuje nas isplata glavnice + kamata, no problem je sto je ziro racun naseg d.O.o.-a vec 10 godina u blokadi zbog duga za poreze i doprinose.

 

Sto napraviti kako novac od presude ne bi otisao drzavi za dugove? Mora li se novac od presude isplatiti bas na taj blokirani ziro racun ili postoji neka druga varijanta.

 

Citajuci iskustva drugih vidim da je zastara za doprinose 10 godina. Trebam li sada poreznoj podnijeti zahtjev za otpis dugova? Na koji se to nacin radi i u kojem roku porezna rjesava te zahtjeve odnosno kada bi mi mogli deblokirati racun?

 

Hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

obavezno odite do odvjetnika da vam on točno kaže je li zastara nastupila. Nemojte se prenagliti i otići sami čačkati u poreznu jer ako ima i 2 dana do nastupa apsolutne zastare mogu ponovno službenom radnjom zatražiti svoja potraživanja. Što se tiče računa- mislim da će vam novac sjesti na žiro račun firme- ne može na privatni tekući račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija