Jump to content

Povisenje Alimentacije+ ostalo.Hitno !!!


Jadnik1

Preporučene objave

Ovako.Imam 30 god. i sina koji ima 3 i pol godine.Zivi sa majkom u Rijeci,ja zivim u Zagrebu.Majka neda dijete preko vikenda i stalno salje prijetece poruke,naziva na moj posao,prijeti prijateljima,meni,rodbini itd.Dijete je vegetarijanac i jos nezna pricati iako je vrlo inteligentno i sve ga zanima.Drustveni kontakt je nikakav ,jel majka tvrdi da to lose utjece na njega.Ja sam ga priznao,ali ne nosi moje prezime i majka nije pristala ni na jedan uvjet i zahtjev koji sam ja trazio.Eh da,zaboravih reci da ga ne vodi doktoru i da sve djetetove eventualne boli skida sa bioenergijom.!!! No trazi samo jedno :povecanje alimentacije(trenutno je 1000,00 kn) koja je iovako previsoka za čovjeka koji trenutno nema stalan posao i koji nema na sebi nijednu nekretninu ili ostalo.

Radio sam u firmi do nedavno i imao plaću od 2700 kn.Inace i tesko sam bolestan na kičmu i živce(neurološki) ,tako da su mogučnosti za neki stalan posao doslovno vrlo teške.

Htio bi pitati samo znači ovo ukratko:

 

-Kakve šanse imam da tužba se presudi u moju korist pošto majka kud ikamo ima veće prihode i radi kao samostalan umjetnik

-kave šanse imam za viđenje djeteta jednom u dva tjedna kod mene vikendom(iako je to drugi spor,koji nema veze sa ovim)

-kakve su mi šanse za smanjene alimentacije od 1000 kn na nižu jel iovako jedva sklapam kraj sa krajem.Naravno ako nađem stalan posao sa dobrom plačom,osobno bi izdavao opet više novca,naravno kad bi znao da sve ide za njega,posto sam se iz dosadasnjeg iskustva uvjerio u suprotno.da moj novac ide najmanje za njega,a više na njene kredite i neracionalno trošenje na skupe krpice,namještaj,auto itd.a na njega maksimalno ide sve zajedno kojih 800 kn,uključujući i njezine prihode.tako da sam dosta puta bio u prilici da mi prijeti da joj moram dat novce sto prije da moze platit kredit,stanarinu itd

STA MOGU UCINITI ,STO PRIJE PO TOM PITANJU.MOLIO BI SAMO OZBILJNE I ADEKVATNE ODGOVORE.UNAPRIJED HVALA!!! :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

do 6g 919,70knquote]

ok,a sta je sa hrpom roditelja koji imaju oko 12 000 kn plaće i plaćaju 600 kn za 2 djece?

Ili npr .primjer Miroslava Tuđmana kome je 1000 kn previše

Ili pak Mladen grdović koji plaća 800 kn?

Di je tu kao taj zakon.Mislim da ima hrpa rupa u tom zakonu i da nikako nebi gtrebao biti isti za sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

Taj zakon je Obiteljski zakon, članak 232., iznos objavljen u NN 35/09.

 

Manji iznos može biti određen ako osoba mora uzdržavati više djece po istom zakonu (ali ne manji od 50%) ili ako dijete ima vlastite prihode (i manje od 50%).

 

Ok,a reci mi molim te,ako ostanem bez posla skroz, sto je najavljeno,kako onda mogu namiriti alimentaciju,a nemam nikakvih nekretnina na sebi?

dali kad se ponovo zaposlim to nadoknađujem ili nešto treće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obaveze se ne oslobađa...

Doduše, ako nema izbjegavanja uzdržavanja neće ni od kaznene biti ništa značajnog.

Postoji mogućnost zahtjeva za privremeno uzdržavanje czss-u, pa će dobivati polovicu tog minimalnog iznosa do 3 godine, koji će oni na kraju uganjati od vas.

Dugovanje će dijete moći naplatiti još vrlo, vrlo, vrlo dugačak niz godina.

Možda u međuvremenu i zatražiti uzdržavanje od djeda/bake- roditelja onog roditelja koji dijete ne uzdržava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok,dali postoji neki normalan način da se dokaže da sav uplačeni novac ide isključivo za potrebe djeteta,pošto znamo da većina majki misli da taj novac mogu trošiti i one za svoje potrebe.Djete je nusprodukt OBA roditelja i te troskove bi dakako trebalo zajednički dijeliti,a ne snositi samo jedan.Dali je moguče zatražiti od suda da djete pripadne meni,naravno uz nagodbu da majka nemora ništa plačati i da može vidjeti dijete kad god želi.

Žalosno je to da su sudovi i feminizirane udruge na strani takvih (da nekažem,katastrofalno loših) majki,kojima nije uoče stalo do djeteta,već samo do svog vlastitog interesa i manipulacije djetetom kao da je neka stvar,a ne živo biće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neki efikasan način kontrole uplaćenih iznosa još nismo primjetili. Vaše informacije radi, iznos koji plaćate ne ostavlja baš nekog prostora za majčine obleke, cipelice, kozmetiku ili štogod četvrto.

Zatražiti da sud dijete povjeri vama možete uvijek.

Uzdržavanja se pravo odreći u ime djeteta ne može a da proizvede kakav učinak. Upravo zato jer je to pravo djeteta a ne roditelja.

Možda bi bilo dobro da energiju za početak usmjerite na susrete i druženja s djetetom koja ne uspjevate realizirati, pozornost na prevenciju po pitanju zdravlja koja lako moguće izostaje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam osobno primoran preživjeti sa 400 kn.mjesečno,no navikao sam se na to.U biti sav novac ide na dijete.Potrošim troškove do drugog grada 280 kn tjedno za kartu=to je 1120 kn+ pokloni koje kupim malome= 500 kn min. mjesečno+ osnovna alimentacija 1000 kn-Znači stvarni troškovi alimentacije su u biti minimalno 2700 kn,dakle upravo tolko kolko iznosi moja plača.

Da ne kažem emocionalnu i drugu bol koju moram trpit kada dođem u kontakt sa majkom i njezinim roditeljima,naprosto riječ je o bujici najvulgarnijih bezobzirnih uvreda.Tako da nemožete reći da proradim na tome da ćešće vidim dijete,jel je to zbog svih troškova apsolutno nemoguće.

Ako imate koji prijedlog koji će regulirati moje troškove i biti na dobrobit djeteta ,samo pucajte,jel ja više naprosto nemam snage za sve to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija