Jump to content

Prolazak kroz žuto


JD555

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

prije mjesec dana policija me zaustavila nakon prelaska raskrižja, tvrdeći da sam prošla kroz crveno svjetlo. Prošla sam kroz žuto svjetlo, a da sam koćila vrlo vjerovatno bi me lupio auto iza mene. No, gospoda policajci nisu imali obzira na to, i tvrdili su da sam prošla na crveno, iako s mjesta s kojeg su me "navodno" vidjeli da prolazim kroz crveno nisu mogli nikako vidjeti koje je svjetlo bilo upaljeno (bili su u sporednoj ulici). Također, nije mi dan bilo kakav zapisnik niti da pogledam što je napisao niti da išta potpišem. Ne bih ni znala kolika će mi biti kazna da ga nisam pitala, jer nije sam rekao, niti je ponudio da na licu mjesta platim.

 

Dakle, sad me zanima, ima li se smisla žaliti na ovo? Za plus imam činjenicu da u skoro 30 godina vozačkog staža nemam niti jednu kaznu, čak ni za parkiranje...

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za očekivati je da ti na kućnu adresu stigne prekršajni nalog na koji u roku od 8 dana imaš pravo prigovora...istakni da si u momentu promjene svjetla u žuto bila pred raskrsnicom te da si raskrsnicu prošla kroz žuto, jer si prema zakonu dužna istu čim prije napustiti..

napiši kako po pravilniku o prometnoj signalizaciji,žuto svjetlo ne radi kako treba ,te da je prekratak vremenski interval da bi se sa udaljenosti od 10-tak metara i s brzinom ulaska u križanje(40-45 km/h) mogla sa sigurnošću zaustaviti, jer za 1 sek.vozilo tom brzinom prijeđe 11,1 metara plus vrijeme reagiranja vozaća!

obvezno navedi da policajac ne govori istinu i traži suoćenje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

trebam pomoć u pisanju žalbe za navedeni prekršaj...

približavajući se križanju prebacilo se žuto svjetlo...vozio sam 40ak. km/h i prošao kroz križanje, nisam htio naglo kočiti i eventualno ugroziti sudionike prometa....policajci su bili 100injak metara dalje te me zaustavili i kaznili...nisam nikad kažnjavan...molim nekoga za pomoć u pisanju žalbe...e-mail je puckodj@net.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne želite sami potruditi, put pod noge i u odvjetnički ured, gdje će te svoje neznanje platiti par stotina kuna.

 

Sami možete napisati prigovor nakon što prelistate Prekršajni zakon.

 

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/329374.html

 

puckodj je napisao:

policajci su bili 100injak metara dalje te me zaustavili i kaznili

Ovdje je stvar jasna, policajci su se nalazili na suprotnoj strani od raskrižja i nisu bili u poziciji da vide prometno svjetlo kroz koje ste vi prošli. Na tome se treba bazirati obrana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija