Jump to content

Teretovnica


Radojka

Preporučene objave

Poštovana !

U gruntovnici ćete doznati o kakvom se teretu radi . Moguće je da je hipotekom bio osiguran kredit , te da je kredit i vraćen samo nije zatraženo brisanje tereta .

U gruntovnici ćete provjeriti u korist koga je teret upisan,. To bi bila mogućnost ukoliko je teret upisan u korist banke . Teret može proizlaziti i iz ugovora o doživotnom osiguranju .Nekretnina u tom slučaju časom smrti prelazi na davatelja uzdržavanja . Vi prije kupnje trebate rasčistiti pitanje tereta .Sve informacije dobiti ćete u gruntovnici, i najnormalnije je da kao kupac i ispitate pravo stanje stvari.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imate broj katastarske čestice i katastrsku općinu, sve možete provjeriti i na internetu. upišite u google: zk - odmah će vam ponuditi mogućnost otvaranja stranice zk izvadaka.

 

inače gruntovnice u zagrebu imate u centu - ugao ul grada Vukovara i Većrslava Holjevca, zatim u Sesvetama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo ovako, bila danas u gruntovnici i tamo mi isprintaju isto ono što i ja mogu naći na internetu. Dobro. Na upit kak ja mogu provjerit teret kažu da moram ići u banku i tamo pitati. Odem u banku, tamo objasnim šta i kako i vele da oni to ne mogu vidjeti u računalu jer je to bilo 1995 godine a za pregled arhive treba im tjedan dana. Nitko ne potražuje ni po imenu vlasnika ni po adresi. I šta sad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne razumijem zašto mislite da postoji neki teret, ako ste se uvjerili da u gruntovnici nije ništa upisano. mislite li provjeravati sve banke da se uvjerite da nema teret. osim toga , banka baš i ne bi smjela davati podatke o svojim klijentima. ono šta se treba znati i smije znati, sigurno je svaka prava banka već dostavila u gruntovnicu. naravno da postoji opasnost da netko digne kredit na nekretninu u periodu od sklapanja kupoprodajnog ugovora do njegove predaje u gruntovnicu i da banka svoje isprave preda prije kupca.

 

u tom slučaju izvadite vlasnički neposredno prije sklapanja kupoprodajnog ugovora, a ugovor odmah predajte u gruntovnicu. kuporodaja je uvijek rizik s kojim se morate nositi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Jedino gruntovnica treba imati dokumenat na temelju kojega je uknjižila teret na nekretnini .Moguće je da se radi o dugoročnom stambenom kreditu.Vi svakako prije kupnje nekretnine morate biti na čistu sa tim teretom , kako ne bi Vi trebali vraćati kredit koji eventualno nije vraćen.

Vi morate vidjeti u korist koga je teret uknjižen i do kada , te ako je kredit vraćen ili druga obveza ispunjena potrebno je ishodovati potvrdu da je kredit vraćen ili druga obveza ispunjena i tada se briše teret ..

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aha, previdjela sam, u gruntovnici postoji upisan teret.

 

gruntovnica u zbirci isprava mora imati dokument na osnovi kojeg je upisan taj teret. tražite uvid u taj dokument položen u zbirci isprava. možete tražiti i fotokopju. tada ćete znati o čemu se radi, a i u banci će lakše ući u trag jednoj takvoj ispravi - sadrži datum i ostale podatke koji olakšavaju traženje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo hvala na pomoći. Uspjela sam saznat da rodbina ima dokument s kojim se mže brisati taj teret. E, kad sam bila u gruntovnici pitala sam jel ja mogu saznat tko je, gdje i kad digao teret nisu mi znali ili nisu htjeli reći nego su me uputili u banku da se ja tam raspitujem. Hvala bogu, uspjela sam doznati što me zanima, samo sam htjela reći da u toj gruntovnici nisam ništa konkretno saznala nego su mi isprintali izvadak isti kao na internetu. Još jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija