Jump to content

Vraćanje kredita?


danijel24

Preporučene objave

Pozdrav. Teoretski me nešto zanima. Podigao sam kredit, bez jamaca, ove godine dao otkaz, već neko vrijeme ne radim, ali vraćam kredit.

 

E sada me zanima, kako se banka nije zaštitila, tj barem ja mislim da nije i postavljam si pitanje što mi može napraviti ako ne želim više vraćati kredit?

 

Jamca nemam, nemam ništa na sebi, i recimo da ne planiram raditi još neko vrijeme.

 

Mogu me jedino tužiti, a opet mi nemaju što uzeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

Istina je da Vam banka danas nista ne moze uzeti ukoliko danas nista nemate. Istina je i da moze Vas dug "otpisati" kao nenaplativ.

 

No, istina je i da takvi "otpisi" tj. nenaplaceni dugovi u carobnjackom svijetu svemogucih financija predstavljaju "robu na prodaju" sto znaci da ce banka taj dospjeli i od vas direktno nenaplacen dug nakon nekog vremena prodati nekoj drugoj financijskoj kuci - koja se, izmedju ostalog, bavi i utjerivanjem dugova (na dugi rok, nikuda im se ne zuri, jer vrijeme radi za njih).

 

I onda vas ta druga firma (ili njihov odvjetnicki ured) moze naci za recimo pet ili deset godina tj. u bilo kojem trenutku nakon sto se zaposlite (prakticki u bilo kojoj zemlji na svijetu - banke imaju jaako dugacke pipke posvuda) i nakon sto pocnete placati raznorazne doprinose iz kojih se vidi da ste postali "vlasnik" odredjenih prihoda.

 

Do kojeg trenutka Vas dug nije prestajao bujati po stopi od najmanje 29% zateznih kamata godisnje (= visegodisnje kamate na kamatu) zahvaljujuci kojem se danasnji dug od npr. 100 eura za pet godina pretvori u dug od skoro 400 eura...

 

Stoga vam iskreno i dobronamjerno savjetujem da se navedenog duga sto prije rijesite placanjem, obzirom da bankarski dug ne zastarijeva i da su bankari uglavnom sve predvidjeli kako se naplatiti i zastititi tj. izbjeci bilo kakav gubitak bilo gdje i bilo kada...

 

Lijepi pozdrav

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija