Jump to content

Da li je odvjetnik u skubu interesa?


Pulsar

Preporučene objave

U suvlasničkom odnosu sam sa rodjakom i to gruntovno 1/2 kuće.

 

Podnio sam sudu prijedlog za razvrgnuće suvlasništva, jer nije unatoč mojim pismenim prijedlozima sa pripadajučim nacrtima željela usaglasiti koju 1/2 kuće želi koristiti (trenutno koristi 2/3) i odgovara joj nerješeno stanje.

 

Naravno, i njen sin ima prava na tako nepodjeljenu kuću a inače je odvjetnik koji je od svoje majke (nositeljice 1/2 vlasništva kuće) dobio punomoć da je zastupa na sudu u tom postupku.

 

Da li je njen sin, sada kao odvjetnik sa punomoći zastupanja u nekom sukobu interesa ?

A ako je, što uraditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ehm, zanimljivo pitanje i jos zanimljivija situacija.

 

U civiliziranim zemljama lijecnicima se npr. ne preporucava lijeciti clanove vlastitih obitelji, zbog realne mogucnosti pomanjkanja objektivnosti izazvane emocionalnom angaziranosti.

 

U ovakvom slucaju pak, ukoliko su majka (jedna od strana u postupku) i sin (odvjetnik) istih interesa (a za pretpostaviti je da jesu), sukoba zapravo nema, dapace, ukoliko su u dobrim odnosima, branit ce je sigurno puno bolje i uz veci osobni angazman od nekog nepoznatog i neutralnog odvjetnika kod kojeg ne postoji navedena dodatna emocionalna komponenta.

 

Pri cemu navedeni odvjetnik uvijek moze ustvrditi da je dovoljno profesionalan da je sam u stanju razluciti osobno od poslovnog, pa mu se, ako je polozio odvjetnicku zakletvu, tesko moze to osporiti, posebice ako on sam ne osjeca moralnoeticku potrebu da predmet ustupi nekom kolegi, zar ne?

 

Bas me zanimaju komentari forumasa odvjetnika

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

traži plaćanje najamnine za korištenje tvog dijela i to po osnovi stjecanja bez osnove .

ako nisi odobrio korištenje dijela tvoje nekretnine.

Dobar prijedlog, trebao sam ga ćuti prije a ne sada kada sam pokrenuo prijedlog.

Obzirom da ja imam "običnog" odvjetnika, dapače čak vrlo mladu odvjetnicu, vjerojatno i sa "mladim" iskustvom a kontra strana radi u odvjetničkom timu sa svim pripadajućim sudačko-odvjetničkim neformalnim svezama sve mi se ćini da će doći ili do namjernog otezanja postupka ili do za mene najlošije varijante - dražba.

 

Ipak, optimista sam i vjerujem u mlađu odvjetničku populaciju jer ozbiljnije pristupaju poslu bez rutine i ne oslanjajući se na na prethodno stvorene veze i lobije.

 

U svakom slućaju, najožio sam i za to sam se i obratio na ovaj forum da barem imam neka površna saznanja jer nisam pravnik (tehničke sam struke).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija