Jump to content

Državni inspektor na djelu i nedjelu - help!!!!


brrm

Preporučene objave

Pozdrav, neznam na kojem da se podforumu javim s problemom, pa eto me ovdje. Ako treba slobodno me prebacite drugdje. Evo problema. Suprug je vlasnik autoprijevozničkog obrta i imamo kamion uzeti na leasing preko firme za koju i obavljamo distribuciju i prijevoz robe. Na kasonu od kamiona hladnjače je reklama za tu firmu, također i na bočnim vratima kabine. Danas je našeg radnika zaustavio državni inspektorat i kaznio nas zbog toga što je na bočnim vratima reklama firme za koju radimo i naljepnica s podacima našeg obrta, g.inspektor je to tumačio kao dvije adrese a ustvari je samo logo druge firme prikazani, zatim radnik je tahograf ispunjavao mjesto polazišta i krajnje odredište, nije ispunjavao sva sela i zaselke i sve dućane u kojima dostavljamo robu i to nam je g. inspektor zamjerio te nakraju radnik sa sobom nije imao ugovor o radu sklopljen između njega i nas, pa nam je i to fino zapisao u zapisnik. E sad, cijeli zapisnik i sve navedeno g.inspektor ja zaveo na firmu i na mog supruga a radnika je naveo samo kao nazočnog očevidu. I lijepo mu je izjavio da će biti pokrenuti prekršajni postupak protiv supruga kao vlasnika obrta zbog ove navodne dvije adrese na bočnim vratima kabine kamiona, u visini cca 70.000,00 kn, i prekršajni postupak protiv radnika valjda zbog neimanja ugovora za sobom i navodno krivo ispunjenog tahografa u visini 30.000,00 kn. Ali, utješio nas je da možemo uplatiti 5.000,00 kn u roku od dva dana i da će se sve zaboraviti. Fino nam je i napisao uplatnicu i broj na koji moramo ovjerenu uplatnicu poslat. Što je najapsurdnije uplatnicu je naveo na radnika i u poziv na broj naveo je njegov matični broj. A njemu osobno nije ni ništa rekao, ni dao nikakvi zapisnik čime se njega to kažnjava i zašto bi to on platio. Help! Help! Jel sve ovo ima pravne osnove ili se samo želi puniti državni proračun s glupostima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav, evo nove situacije.

Prema savjetu jednog poznavatelja svih tih Zakona i provođenja istih preporučeno nam je da pričekamo i ne platimo kaznu od 5000 kn pa da vidimo što će biti. I eto nakon tjedan dana na temelju onog zapisnika stigao nam je prekršajni nalog s kojim nas se, odnosno obrt, kažnjava sa 7000 kn zbog toga što radnik nema srednju stručnu spremu vozača (iako je u zapisniku navedeno da upravo polaže prekvalifikaciju jer je tek nedavno i kod nas zaposlen pa mu je to bio i uvjet) i zato što nije imao ugovor o radu sa sobom (eh te sreće, do onda ga je nosio svaki dan u novčaniku i skoro ga izgubio, pa ga je taj tjedan doma ostavio). Usput, dali smo dobiveni zapisnik na čitanje jednom gospodinu koji je djelovao u komisiji za donošenje spomenutog zakona i on se smijao na taj cijeli zapisnik jer izgleda kao da ga je dijete iz osnovne škole sastavljalo.

Primatelj svih tih novaca je državni proračun tak da je sve to ok.

Evo sastavljamo prigovor dragom nam inspektoru jer radnik je tek prije mjesec dana zaposlen (nismo našli nikog drugog da nam radi i uvjet mu je bio da upiše prekvalifikaciju i to upravo polaže) i imamo sklopljem ugovor o radu i sve je legalno i po propisima pa možda nam se smiluje. Inače minimalna kazna za platiti je 2000 kn a on je nas fino globio s maksimalnih 7000 kn.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija