Jump to content

prijavljen početak gradnje, a izgradnja nije počela 2003. godine-help!


jumpis

Preporučene objave

imam jednu situaciju u vezi dogradnje - rekonstrukcije koja je trebala biti izvršena prema izdanoj građevinskoj dozvoli, ali gradnja nije niti započela. Prema informacijama koje imam početak gradnje je prijavljen davne 2003. godine. Znam da dozvola istječe nakon dvije godine uz mogućnost produljenja 2 godine, ali ne znam kako je to u slučaju kada je početak gradnje prijavljen. Dali po tome gradnja može trajati 15 godina ili da karikiram i 30 sa prekidima, a sve na bazi iste dozvole budući da je početak gradnje prijavljen.

 

bitno je u svezi kupnje jedne nekretnine jer bi onda i cijena bila manja kad važenje dozvole izostavimo iz priče.

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani1

 

Ako je gradnja započeta 2003. ne znači da objekat mora biti gotov za dvije godine, to nigdje ne piše. U rješenjima i dozvolama piše da gradnja mora biti započeta u roku od dvijr godine.

Uzmite primjer u Zagrebu sveučilišna bolnica kada je započeta ?, i koliki je postotak izgrađen?.Investitor samo mora poštivati uvjete iz dozvole i nastaviti započetu gradnju.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru.

 

Kako ili od koga dobiti potvrdu da je početak gradnje prijavljen?? U prijevodu, kako da budem siguran da je početak gradnje prijavljen?? vjerojatno bih trebao tražiti potvrdu od inspekcije rada ili ostalih institucija kojjima je početak prijavljen? Na zemljištu postoji ploča sa informacijama, ali mislim da od bilo koga se može naručiti ta ploča i ispisati imena, broj i klasu dozvole i ostale podatke. Dali ona može biti uzeta kao neki dokaz da je početak prijavljen??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cilj je platiti pravu cijenu, ali ona ovisi bitno o tomu dali papiri vrijede ili ne. cijena bi bila veća za 10% po m2 zemljista ako vrijede papiri, buduci da postojeci objekt nema neku vrijednost. kad daš novce onda je gotovo sa pričom, znaš što si kupovao i to je to. kasno je ako das novce i onda naletis na problem.

 

znači platiti pravu cijenu. ako papiri vrijede dovršiti gradnju po tom projektu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija