Jump to content

skrbništvo nad bakom, molim pomoč!!!


rens

Preporučene objave

Imam baku koja ima pravo korištenja kuhnje i sobe u sklopu mojeg stana do svoje smrti.Ne provodi nikakvu higijenu ,ne kuha si i barem jednom mjesečno me optužuje da smo joj ukrali penziju(soba je zaključana i samo ona ima ključ)jer je dementna i zaboravi kamo ju je stavila. U tom terenutku se pojave njena djeca i optužuju me,(inače dolaze samo da im da novac),novac nademo i onda je mir neko vrijeme.Kad je bolesna ja se brinem za nju a kad ozdravi tu brigu negira.Kako da se zaštitim jer ovo več prerasta u zlostavljanje.Tražila sam pomoč u brizi od njene djece ali oni to kategorički odbijaju.Spremna sam nastaviti brigu o njoj unatoč svemu ali se bojim da je ona svoju imovinu (dio imovine je darovan sinu to znam)darovala i ne želim sve to prolaziti a da mi se oni kasnije smiju tj da ostanem kratkih rukava. Što da učinim?

Molim pomoč jer je trenutno pakao u kuči bolesna je i treba opet pomoč a to negira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rens je napisao:

... Spremna sam nastaviti brigu o njoj unatoč svemu ali se bojim da je ona svoju imovinu (dio imovine je darovan sinu to znam)darovala i ne želim sve to prolaziti a da mi se oni kasnije smiju tj da ostanem kratkih rukava. Što da učinim?

Molim pomoč jer je trenutno pakao u kuči bolesna je i treba opet pomoč a to negira.

 

Postovana,

Da li Vasa baka vec ima medicinski utvrdjenu dijagnozu demencije? Da li je vec pod skrbnistvom tj. da li joj je oduzeta poslovna sposobnost?

 

Ako je odgovor na oba pitanja "ne" a baka je bolesna na nacin da stvara "pakao u kuci" sto interpretiram da joj treba lijecnicka pomoc, mozete pozvati hitnu pomoc i zamoliti da baku odvezu na psihijatrijski odjel najblize bolnice ili u psihijatrijsku bolnicu ako postoji u blizini te ukoliko to ne mozete napraviti Vi i Vas otac.

 

Baku ce vjerojatno zadrzati na promatranju ili dok se ne oporavi ako je stanje akutno, a lijecnik psihijatar ce Vas orijentirati u svezi potrebe za oduzimanjem poslovne sposobnosti baki ukoliko vec nije pod necijim skrbnistvom u kojem slucaju je skrbnik taj koji bi se trebao pobrinuti o adekvatnom bakinom smjestaju i skrbiti o njenim potrebama i imovinom.

 

Lijepi pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija