Jump to content

mogu li do otpremnine


damanra

Preporučene objave

Imam 3o god radnog staža.Nakon dvije godine bolovanja sam iz mirovinskog dobio rješenje za mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad.U međuvremenu za vrijeme bolovanja sam dobio otkaz ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja radnika sa otkaznim rokom od jedan mjesec i jedan tjedan koji mi upravo za koji dan istječe.Od firme sam dobio obavjest o prestanku radnog odnosa te da im dostavim zdravstvenu iskaznicu za odjavu sa HZZo a oni će mi potom poslati radnu knjižicu i ostalu dokumentaciju.

Nakon 30 godina rada u toj firmi sam zbog bolesti napravio rekao bi bezazlenu grešku u kojoj niti jedne lipe nisam oštetio firmu,stanje u firmi je u to vrijeme je bilo napeto i nitko nije htio niti pokušao malo pomoći da bih ostao na poslu već su brzo za vrijeme mog bolničkog liječenja donijeli rješenje o otkazu ugovora o radu.

Poznato mi je da sam dobio opću nesposobnost za rad da bih tim danom došlo do prekida radnog odnosa i bez obzira na otkaz dobio bih svoju zasluženu otpremninu za svoj mukotrpan 30 godišnji smjenski i noćni rad.

Obzirom da sam dobio profesionalnu nesposobnost za rad u firmi čekaju istek otkaznog roka i od otpremnine ništa.

Molio bih znalce da me upute što mi je moguće u ovom slučaju učiniti.Naime negdje sam na forumu čitao da i bez obzira na otkaz zbog skrivljenog ponašanja se može predati molba u firmu.HVALA svima koji se uključe u raspravu!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod otkaza uvjetovanog skrivljenim ponašanjem radnika, koji vam je uručen, nemate pravo na otpremninu.

 

 

Međutim, Vi navodite da ste za vrijeme bolovanja dobili otkaz zbog skrivljenog ponašanja radnika (dakle, Vašeg). Pitanje Vama glasi: jeste li u roku od 15 dana od Vaše pogreške dobili bilo kakav pisani podnesak od svog poslodavca? Jer ako niste i ako je otkaz nastupio nakon isteka tih 15 dana tada je taj otkaz predmet sa sud (naravno, ako za to imate volje i živaca).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija