Jump to content

HITNO! Potpisao sporazumni otkaz - nemam primjerak, da li mogu sporiti??


modra

Preporučene objave

Nedavno sam dobio otkaz(8.7.2009.), kako sam glup i naivan, potpisao sam sporazmuni. Šef je došao iz drugog gradas unaprijed pripremljenim raskidom ugovora, rekao mi lošu vijest(10% radnika je otpušteno = gospodarski uvjetovan otkaz), i tutnuo mi sporazumni raskid ugovora na potpis. Kako mi je to pomalo bio šok ja sam ga potpisao a da ga nisam pregledao kako treba. Vjerovao sam poslodavcu da je korektan(do sada je bio). Radio sam nešto više od godinu dana i bio sam prijavljem na neodređeno. Kada sam potpisao otkaz, on je uzeo oba primjerka i od tada nisam dobio kopiju primjerka iako je otkazni rok od mjesec dana istekao 8.8.2009. Što mi je činiti, da li postoji šansa da sporim otkaz jer mi nije uručen?Naime, kako sada stvari stoje nemam pravo na naknadu sa zavoda.

Napomena da sam dobio sve dokumente, radnu knjižicu, pk karticu itd.. ali primjerak raskida ugovora ne!

 

Hvala na odgovoru!

 

p.s. Koristim se accaountom od supruge. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je pitanje neatraktivno, ali zbilja bismo bili zahvalni na bilo kakvom odgovoru, prilično je hitno!!!

Može li se na bilo kakav način reagirati, a da mi suprug ostvari pravo na naknadu?! Dakle, potpisao je sporazumni bez da je dobro pročitao, njegov primjerak mu nije uručen pa nije bio ni siguran kakvu je vrstu otkaza ugovora dobio, tek jučer su skužili u firmi da on još uvijek nema uručen otkaz, iako je otkazni rok već istekao te su ga obavijestili da je potpisao sporazumni te da nema pravo na naknadu! Sad mu šalju poštom njegov primjerak, iako je od otkaza prošlo več mjesec ipo dana, tako da da je i htio reagirati ili sporiti otkaz u zakonskom roku, nije imao na osnovu čega jer mu otkaz nikad nije uručen, već samo dat na potpis! Molila bih odgovor da li se da išta poduzeti ili je to već završena priča?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija