Jump to content

otac psihićki maltretira majku i djete-rastavljeni


brankica03

Preporučene objave

ovako,moj bivši suprug radi probleme i meni i djetetu s ti da ima pomoć svoje majke u tome. naime naziva telefonom izaziva svađu i vrijeđa,njegova majka također to radi s ti da ona koristi vrlo ružne rijeći za mene dok razgovara s mojim 8-ogodišnjim djetetom,on odbija platit alimentaciju prijeti da će mi uzet djete vrlo ćesto u pripitom stanju dovede djete nakon provedenog vikenda kod njega,zar ja nemogu zabraniti da ju viđa dok sud ne odredi?dali bi to bila velika greška kad mu nebi dozvolila da viđa djete s obzirom na ponašanje,alkohol koji je prisutan i kod njegove majke i njega naime žive u istoj kući i ona čuva djete dok on provodi vrijeme s društvom? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sudski postupak u vezi skrbništva još traje, zatražite kao privremenu mjeru da otac plaća alimentaciju.

Od CZSS zatražite nadzor susreta djeteta sa ocem uz obrazloženje da dijete često dovodi u pripitom stanju. Nemojte primarno tražiti da se zabrane susreti (osim ako bi otac ili baka zlostavljali dijete). To bi se moglo krivo protumačiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dodala bih samo da se i u slučaju sumnje na zlostavljanje (nisam sigurna da li i u slučaju dokazanoga te kojega oblika zlostavljanja) preporučuju susreti djeteta s roditeljem pod nadzorom (prisustvo treće, neutralne i profesionalne osobe pri susretima u javnim prostorima efikasno zaustavlja svako zlostavljanje), upravo kako bi, kako je bartleby naveo, dijete steklo realnu sliku i vlastito mišljenje o svojim roditeljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje Mišljenje:

Dijete vam nemože oduzeti ako nema pravo starateljstva a to odlućuje nadležni Sud. Ali kada dijete navrši 10 ili 12 godina života, može samo odlućiti kod kojega roditelja želi da živi.

 

Tu bi u vašem slućaju trebalo imati svjedoke u prvom redu za telefonski Teror, te dali je za razvoj dijeteta štetno viđanje i sastajanje sa Ocem u ovako opisanoj situaciji.

 

Bez Socijalnog Radnika i bez Odvjetnika odnosno jedne Presude nećete naći svoj mir ukoliko mislite da ste vi potpuno u pravu.

Saslušavanjem svjedoka i uvidom u tu situaciju i kod vas i kod vašeg muža može se donijeti odluka.

Uzmite u obzir da taj sav teror između vas i vašega muža negativno dijeluje na normalni razvoj vašega dijeteta.

Pozdrav.. Dare

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ Dare

prema važećem hrvatskom zakonu oba su roditelja skrbnici svojoj djeci bez obzira da li su u braku ili su razvedeni, tj. imaju jednaka prava i dužnosti skrbiti o svojoj djeci; tijekom razvoda sud donosi odluku kojem će se roditelju djeca povjeriti na zajednički život i skrb (skrb=briga,ne skrbništvo), čime se drugome roditelju ne ukidaju njegova prava i dužnosti; skrbništvo se može oduzeti u posebnome sudskom postupku, pod određenim okolnostima, u određenom vremenskom trajanju; ukoliko se promijene okolnosti zbog kojih je takva odluka donesena, roditelj od suda može tražiti njezinu izmjenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija