Jump to content

otkaz ugovora o radu za vrijeme trajanja bolničkog liječenja


cigo1

Preporučene objave

Poštovani,

zaposlen sam kod privatnog poduzetnika kao poslovođa.Imam sa njime ugovor oradu na neodređeno vrijeme od 03.03 2008 g. Zbog njegovih histeričnih ispada u tri sam navrata tražio psihijatrijsku pomoć i bio na bolovanju u I.mj ,IV,mj. Sad sam zbog depresije u psihijatriijskoj bolnici SV. Ivan, Jankomir u tzv. dnevnij bolnici. Poslodavac mi prijetiusmeno da će mi dati otkaz i da mi neće isplačivati naknadu plaće koji njemu nakon 42 dana refundira hzzo. obrazlaže to nelikvidnošću i time što na povrat naknade mora dugo čekati.Osim gornjeg napominjem da ću ići i na neke operacije u druge bolnice a onda i nainvalidsku komisiju sobzirom da imam 58g i 30g radnog staža. Moje pitanje smije li mi on dati otkaz i može li mi ne isplatiti naknadu plaće? Kakavje postupak u takovim situacijama.

 

Svima bok. Molim odgovor

Cigo-1 :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, prijetnje o neisplaćivanju naknade za bolovanje koje se refundira od strane HZZO-a tek su puste prijetnje.

Prijetnje otkazom također su puste prijetnje. Naime, za otkaz ugovora o radu poslodavac mora imati razlog, neovisno o kojoj se vrsti otkaza radilo.

Dakle, može Vam ponuditi sporazumni raskid radnog odnosa (morate ga potpisati da bi bio punovaljan), može Vam dati poslovno uvjetovani otkaz (nakon čega nastavljate liječenje na teret HZZO-a i obavezni ste se prijaviti zavodu za zapošljavanje), za ovu vrstu otkaza također mora postojati razlog, može Vam dati izvanredan otkaz ugovora o radu (vrsta otkaza za koju postoji teret dokazivanja).

Iskreno, sumnjam da će Vaš poslodavac učiniti išta od navedenog.

Vama savjetujem da ishodite medicinsku dokumentaciju koja će potvrditi Vaše tvrdnje o njegovoj "krivnji" za Vašu bolest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija