Jump to content

radno i socijalno pravo


toja

Preporučene objave

U lokalnoj školi je objavljen natječaj za popunu radnih mjesta. U užem izboru smo bile ja i žena koja već radi na zamjeni jedne od djelatnica. Ta druga je dobila posao, na moje razočarenje. Napominjem da imam status hrvatskog branitelja kao i suprug i oboje smo nezaposleni te smo roditelji dvoje mldb. djece, dok je situacija drukčija kod konkurentice. Suprug joj radi i imaju jedno mldb. dijete. Imam li kakve pravne osnove za podići žalbu na odluku o odabiru djelatnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o natječaju za radno mjesto spremačice i u natječaju nije traženo ništa određeno osim potvrde o završetku osnovnog školovanja, preslike rodnog lista i domovnice, te potvrda o nekažnjavanju koje sam i priložila. Konkretno me zanima da li sam ja u prednosti s obzirom na status branitelja u odnosu na nju i ako jesam što učiniti, žaliti se na odluku ili... Napominjem da je ta druga na zamjeni otprilike 4 godine i da li ona automatizmom prelazi u stalni radni odnos ili su posrijedi nekakve druge igre? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju vi kao hrvatski branitelj ostvarujete prednost pri zapošljavanju. Ne znam koliki je rok žalbe na odabir, da li piše u natječaju? Mislim da bi trebao biti 8 dana, ali nisam sigurna. Ako rok za žalbu nije istekao, pošaljite im pismenu žalbu u kojoj se pozivate na status branitelja, preporučeno s povratnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

toja je napisao:

... u natječaju nije traženo ništa određeno osim potvrde o završetku osnovnog školovanja, preslike rodnog lista i domovnice, te potvrda o nekažnjavanju koje sam i priložila.

 

Da li ste uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju svih traženih uvjeta iz natječaja, priložili i potvrdu o priznatom statusu hrvatskog branitelja i dokaz da ste nezaposleni (preslika radne knjižice i/ili uvjerenje HZZ da se vodite u njihovoj evidenciji nezaposlenih osoba)?

 

toja je napisao:

... Konkretno me zanima da li sam ja u prednosti s obzirom na status branitelja u odnosu na nju i ako jesam što učiniti, žaliti se na odluku ili...

 

Ukoliko ste uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i potvrdu o priznatom statusu hrvatskog branitelja te dokaz o nezaposlenosti, ostvarujete pravo na prednost pri zapošljavanju. Stoga, kako vam je u gornjem postu već sugerirano, obvezno podnesite prigovor (žalbu) na rješenje o prijamu.

 

toja je napisao:

... Napominjem da je ta druga na zamjeni otprilike 4 godine i da li ona automatizmom prelazi u stalni radni odnos ili su posrijedi nekakve druge igre? :-?

 

Kada bi se u takvim slučajevima "automatizmom" zasnivao stalni radni odnos ne bi bilo potrebe za raspisivanjem natječaja za to radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija