Jump to content

je li ovrha utemeljena-zašto se ne poštiva ob.z


Djonko

Preporučene objave

u sedmom mjesecu 2007.sud mi je rješenjem riješio"..obustavlja se ovrha dosuđena ovo sudskim rješenjem...te ukidaju sve provedbene ovršne radnje.....ovrhovitelj je izvještio sud kako je njegova tražbina namirena u cijelosti ." rješenje je postalo pravomoćno jer nije bilo žalbe.prema tom rješenju sudski proces je završen i nije mi se oduzimalo 50% od mirovine

u sedmom mjesecu 2008.sud mi je riješio "određuje se ovrha ..počevši od ožujka 2007.god.pa sve dok za to postoje zakonski uvjeti,ovrhu nastavio."sud je tu odluku donio na temelju podneska ovrhovitelja nekadašnje sudskog procesa, koju meni nije dostavio na uvid.sud nje kazao koji su to zakonski uvjeti.po ob.z.210.st1.ne postoje zakonski uvjeti jer ovrhovitej se redovno ne školuje 4god.na prvoj godini a sad je na 3.god druge obrazovne ustanove,a u 30 je godini rodila dijete i udala se.na to rješenje pravni lijek dozvoljava žalbu i ja sam podnio županijskom sudu,koji mi žalbu odbija "...žalba je nedopuštena".

molio bih odgovor na pitanja:

-je li sud na temelju podneska nekadašnjeg ovrhovitelja može dosuditi uzdržavanje,ili je za dosuđivanje uzdržavanja potreban sudski proces ako jedan roditelj osporava pravo na uzdržavanje?

-je li sud trebao meni dostaviti podnesak nekadašnjeg ovrhovitelja(a nekadašnji je zato jer nakon završetka procesa prestao biti ovrhovitelj)?

-je li sud u rješenju trebao navesti koji su to zakonski uvjeti po kojima je dosudio ovrhu?

-zašto županijski sud tvrdi"žalba je nedopuštena"a općinski dozvoljava podnošenje žalbe?

-je li dijete redovni student koje je na jednom fakultetu bilo četiri godine na prvoj godini,a na drugoj školskoj ustanovi sad je osnovalo brak i u trećoj je godini studija?

-tijekom prijašnje ovrhe i donošenja sadašnje ovrhe meni a ni sudu nisu dostavljene potvrde o tijeku školovanja.

-kako je bilo moguće da sud donese odluku o ovrsi bez da potvrde da se ovrhovitelj redovno školuje?

-je li pravno utemeljeno da se novac doznačuje na račun majke?

-tijekom cijelog procesa sudu sam podnesci ma ukazivao na neutemeljenost ovrhe (nije se poštivalo ob.z.čl.210 st.1,st4) i tražio dokaze o redovitim studiranju,odgovora nije bilo i ovrha se nastavljala.nije li to bila jedno smjerna ulica?

-u jesen prošle godine tražio sam od suda da mi kaže koji su to zakonski uvjeti za ponovno do suđenje ovrhe i da mi se dostave potvrde o tijeku studiranja,odgovora nema

-je li proces bilo jedno smjerna ulica jer sam se sam branio a protivnu stranu brani jaki odvjetnik(nemam sredstva za odvjetnika)?

-kako je moguče da se sudski dopis napisan u lipnju,a otprema se nakon 43 dana

molim odgovor kako mogu postići pravnu zaštitu?

iskreno zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravo na uzdržavanje je pravo djeteta a ako se isto redovito školuje ima pravo na uzdržavanje(alimentaciju )od roditelja sa kojim ne živi do 26.godine

sve što je uplačeno preko toga i ako nije bilo redovitog pohađanja obrazovne ustanove (ponavljanje godine dva i više puta) tužbom za stjecanje bez osnove traži povrat sredstava uvečan za zatezne kamate .

podneske tužitelja ili ovrhovoditelja sud treba dostaviti tuženiku ili ovršeniku.

na prijedlog o ovrhi trebao si se žaliti pa ista nebi bila pravomočna nakon 15 dana .

ako niste dobijali podneske protivne strane (a niste imali opunomoćenika) i ako je sudska odluka donešena bez održavanja rasprave (kako navodite)ili bez vaše nazočnosti (a niste primili poziv za raspravu)tada pišite prigovor.

 

Ministarstvu pravosuđa

Upravi za organizacione i kadrovske poslove

Dežmanova 6

Zagreb

 

za daljnje postupanje u svrhu povrata sredstava mislim da bi bilo dobro da se posavjetujete sa odvjetnikom koji će vas zastupati.

očito je da se samo nemožete kvalitetno zastupati i na tu činjenicu sud vas je trebao upozoriti po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

... do 26.godine

se ne nailazi precizirano osim za zdr. osiguranje kao osigurane osobe preko roditelja ili npr. kod prava na obit. mirovinu.

Od 2008. se ne govori o redovnim i izvanrednim studentima, već o onima koji redovito i uredno izvršavaju obveze ili ne (gorespomenuti čl. 210 st.1) uz bolesti i "bolesti" za koje se ima papir kao takav, trudnoće i sl. (što nije bila nepoznanica ni prije obzirom da se isto nalazilo u svakom statutu pod mirovanjem statusa na fakultetu). Ali, isti članak ima i st.4:

"Roditelj djeteta iz stavka 1. ovoga članka ima pravo od djeteta, nadležnih tijela i pravnih osoba tražiti i dobiti podatke o djetetovom obrazovanju odnosno zaposlenju."

 

Naročito kad se radi o periodu života "djeteta" od 30g minus sitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija