Jump to content

ugovor o doživotnom uzdržavanju - kako ga osporiti


MANCI

Preporučene objave

Poštovani,

 

pitanje glasi kako se može osporiti ugovor o doživotnom uzdržavanju. Pitanje je opčenito al da malo točnije opišem o čemu se radi.

Moja teta i barba su prije 14 godina sa jednim od 4 nečaka potpisali ugovor o doživotnom održavanju.Mi ostali nečaci sumnjamo da su taj ugovor potpisali na silu a pošto znamo navedenog nečaka odnosno našeg bratiča postoji velika sumnja da je ugovor falsificiran.navodno ugovor je ovjeren na sudu od strane sudca pred kojim su naši teta i barba potpisali taj ugovor.a svi znamo da nisu izlazili iz kuče a sumnja se da su joj prijetili i terorizirali je da nebi komunicirala sa nikim pa ni sa ostalim nečacima sumnja se da su potpisi falsificirani , a dobro poznajemo dotičnog odvjetnika od našeg bratiča i dobro se zna da mulja na svim parničkim postupcima.saznali smo da da postoji ugovor o doživotnom uzdržavanju kad je barba umro jer smo tek tada dobili riješenje ostavštini a to je bilo 2 god poslije potpisivanja ugovora s njihoe strane.u ugovoru su navedeni teta i barba zajedno potpisali ogovor u kojemu nakon smrti ostavljaju sve nekretnine na sebi samo jednom nečaku koji je navodno trebao doživotno da brine na njima.

 

1. dali je moguče kako osporiti ugovor o doživotnom uzdržavanju tako da se dokaže da nije moguče da su oni potpisali taj ugovor te da je ugovor falsificiran.(sudac koji je ovjerio ugovor više ne radi kao sudac na tom sudu)

 

2.dali se može osporiti ugovor ako davatelj uzdržavanja nije obavljao u tih 14 god obaveze iz ugovora več samo zadnjih godinu dana i to prije smrti tete.i ako za to postoje svijedoci (ostali nečaci bi bili navedeni svjedoci , svi smo vidili kako su teta i barba živjeli i da nisu živjeli dostojno te da se navedeni davatelj uzdržavanja nije brinuo o njima)

 

3.dali postoji neki treči način na koji se može osporiti navedeni ugovor o doživotnom uzdržavanju.

 

NAPOMENA: Traži se odvjetnik koji bi bio zainteresiran prihvatiti parnicu naravno ako postoji mogučnost da se parnica dobije.za detalje može usmeni dogovor.

 

 

molim vas za pomoč čim prije za 7 dana pozvan sam na ostavinsko ročište

 

unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija