Jump to content

srodnici po tazbini - nakon rastave braka?


ivica11

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

dakle zanima me ako mi netko može pojasniti slijedeće:

 

znam što "srodnici po tazbini" podrazumjeva, međutim ako je brak pravomoćno razvrgnut do kada vrijedi odnos npr punica-zet i sl.

 

Da pojasnim,

Doživio sam fizički napad od strane moje bivše punice nakon čega je intervenitala policija.

Kako oni kažu po obiteljskom zakonu, jer naš "zet-punica" odnos vrijedi 2 godine od rastave (u taj period ja sada upadam). Na kraju je sve promjenjeno (da ne kažem zataškano)u remećenje javnog reda i mira! I svi dokazi o fizičkom napadu na mene su odbačeni uz napomenu da jedino mogu dignuti privatnu tužbu.

I prekršajni sudac mi je na ročištu rekao da po novom taj odnos zet-punica više nije na snazi?!

 

Molim ako mi netko može pomoću u vezi toga, jer koliko sam vidio ni kazneni zakon, niti obiteljski zakon, ni zakon o nasilju u obitelji nigdje nemaju definirano da tako kažem "vrijeme trajanja srodnika po tazbini".

 

Gdje (u kojem zakonu) mogu naći te relacije\vremena?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru.

 

I pretpostavio sam da je to glupost.

Međutim ako može malo pojašnjenje (Bovu) bio bih zahvalan. Zbog njihovog postupanja i svega ostalog u čemu sam prevaren moram reagirati pismeno pa me zanima ako netko zna je li taj tazbinski odnos negdje opisan. Spominju li se u kojem zakonu (ako da u kojem?) do kada taj odnos traje? Ili o tome nema nigdje rječi? Ja sam pokušao pronaći nešto o tome konkretno crno na bijelo ali ne mogu.

 

Kažem, uporno su mi na više mjesta (policija i sudac kasnije) objašnjavali svoju priču. Jedni da traje 2 god od rastave, a sudac da to više uopće nije na snazi između punice i zeta. I sam smatram to teškim glupostima, pogotovo kad se tako izjašnjavaju oni koji bi to trebali znati. Pošto sam zbog ovog u postupku poprilično oštečen jako mi je bitno nači informacije o ovome crno na bijelo.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija