Jump to content

Pritvor radi istražnog postupka


renci7

Preporučene objave

Vezano uz istražni postupak i pritvor imam nekoliko pitanja:

 

1. Na temelju čega dolazi do istražnog postupka? Da li je dovoljna prijava građana da se drugi građanin bavi sumnjivom djelatnošću? Npr. muškarac je prijavljen da se bavi kamatarenjem a to nije slučaj. Za novac koji posjeduje ima dokaze odakle mu.

 

2. Koliko dugo može trajati pritvor radi istrage? (30.09. će biti dva mjeseca kako je u pritvoru).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Istraga je jedna od faza kaznenog postupka. Pokreće se podnošenjem istražnog zahtjeva(državni odvjetnik) a na temelju prethodne kaznene prijave ako postoje osnovane sumnje da je osoba počinila kazneno djelo. Istražni sudac ako se slaže za zahtjev donosi rješenje o provođenju istrage. Ona traje do 6 mjeseci, ali izvanredno može i dulje. Svrha istrage je da se prikupe dokazi i podaci koju su potrebni da bi se moglo odlučiti da li će se podići optužnica ili obustaviti postupak, a isto tako i da se prikupe dokazi za koje postoji opasnost da se neće moći izvesti naglavnoj raspravi.

 

2.Za vrijeme trajanja istrage moguće je odrediti pritvor ako postoje pritvorski razlozi: opasnost da će pobjeći, da će utjecati na dokaze ili svjedoke, da će ponoviti, dovršiti pokušano djelo, za određena propisana kaznena djela i za sva ostala za koja je predviđena kazna zatvora od 12 i više godina.

Ne znam točno o kojem bi se pritvorskom razlogu radilo u vašem slušaju.

 

Što se tiče trajanja pritvora u istrazi on može trajati mjesec dana uz mogućnost pnjegova produljenja za 2 i još za 3 mjeseca. Dakle sve skupa 6 mjeseci(1+2+3 mjeseca).

 

Nadam se da sam Vam pomogao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija