Jump to content

otkaz s ponudom izmjene ugovora


rosalinda

Preporučene objave

Molim pomozite.

 

 

Dobila sam od poslodavca ponudu novog ugovora odnosno otkaz s ponudom izmjene ugovora. Do sada sam bila zaposlena na neodređeno, ali od sada mi poslodavac nudi otkaz s izmjenom ugovora o radu na taj način da mi je ponuđena plaća od tri puta manja od dosadašnje. Naravno takav otkaz nisam potpisla te me zanima što slijedi.Znam da će slijediti otkaz ali me zanima dali i s takvim otkazom ostvarujem svoja ugovorom određena prava-otkazni rok i godišnji te dali se nakon takvog otkaza odnosno mojeg odbijanja potpisivanja istog mogu prijaviti na burzu i dobijati svoju naknadu za nezaposlene te zdravsveno osiguranje.

 

 

rosalinda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora sastoji se od dva dijela: otkaz postojećeg ugovora o radu (s njegovim određenim sadržajem) i od ponude da se ugovor o radu nastavi, ali pod izmjenjenim okolnostima (s novim sadržajem).

 

Prilikom takve vrste otkaza poslodavac je dužan dokazati postojanje zakonom predviđenog opravdanog razloga za redoviti otkaz ugovora o radu (poslovno uvjetovani otkaz, osobno uvjetovani i otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika).

 

Ako vi odbijete takvu ponudu tada se otkaz s ponudom izmjenjeog ugovora pretvara u običan tj. redovan otkaz. To znači da imate sva prava koja proizlaze iz redovitog otkaza: otkazni rok, pravo na godišnji koji je ostvaren tijekom ili prije otkaznog roka...

 

Nadam se da sam Vam pomogao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. puno si mi pomogao umiriti savjest jer kada nastupi ucjenjivanje od strane poslodavca da ćeš izgubiti sva prava iako to nije istina nije baš svejedno. Hvala još jednom i ipak ću tražiti pravnu zaštitu protiv poslodavca baš radi ovakvih ucjena...što bih svima savjetovala jer oni se uvijek dobro pripreme pa mislim da smo i mi dužni sebi da se dobro pripremimo.....hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija