Jump to content

Neplacanje racuna vip


mar12345

Preporučene objave

pa tu je nastupila debela zastara potraživanje.

računa za telefon zastarjevaju za godinu dana od svake mjesečne tražbine.

za računi iz 2006.godine zastara potraživanja nastupila 2007.godine.

kada dobiješ prijedlog za ovrhu obavezno izjavi žalbu(navedi da je nastupila zastara potraživanja) i ospravaj potraživanje.

zastaru potraživanja je obvezno navesti jer na nju sud nepazi po službenoj dužnosti.

nemoj priznati dug

ako isti priznaš prekidaš zastaru i morat češ uplatiti traženi iznos.

ne potpisuj nikakav papir koji ti ponudi vip ili njihov odvjetnik a da ga predhodno pozorno ne proučiš

 

Zakon o obveznim odnosima

 

Jednogodišnji rok zastare

Članak 232.

(1) Zastarijevaju za jednu godinu:

1) tražbina naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva,

2) tražbina radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika,

3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima,

4) tražbina pretplate na povremene tiskovine, računajući od isteka vremena za koje je tiskovina naručena.

(2) Zastara teče iako su isporuke ili usluge produljene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali postupak je proveden na vrijeme (samo bez mene), a citala sam nesto sto ste prije odgovarali pa ste rekli da ako je postupak proveden na vrijeme nema zastare. I sad imam to rijesenje. Oprostite sto vas gnjavim . Procitala sam ako je prituzba odbijena da se plati opet jos vise jer sam prode vrijeme i kamate se nabijaju a je sam smrznuta vec i od ove cifre.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da bi odluka bila valjana trebala vam je biti uručena tužba odnosno prijedlog za ovrhu na koji se imate pravo žaliti.

poslije žalbe u kojoj osporavate dug sud ovrhovoditelja upučuje da u građanskoj parnici potražuje dug.

ako niste dobili rješenje o ovrhi pa se niste mogli žaliti ili tužbi (na koju ste se trebali očitovati) i poziv za raspravu tada je odluka donešena bez vaše nazočnosti nezakonita.

 

ali to samo ako vam nisu dostavili ništa od navedenog.

 

ako ste imali urednu dostavu(vaš potpis da ste primili pismena) ili ste izbjegavali dostavu tada je odluka valjana i dug vam ostaje za platiti.sudska odluka zastarjeva za 10.godina

 

ako vam nije izvršena dostava pismena u skladu sa Zakonom o parničnom postupku te je donešena odluka zbog ogluhe

tada pišite žalbu Županijskom sudu u skladu sa pravnim lijekom (ili žalbu predsjedniku suda).

 

ako nema pravnog lijeka imate pravo pisati tužbu Ustavnom sudu RH zbog povrede Ustava RH čl 29. .... prava na pravično suđenje ,prava na sudsku zaštitu .....

 

angažirajte odvjetnika.

sa njim razmotrite mogučnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam se ne budem zalila za to platila bih racun samo sto su izmislili cifre ne nam od kuda imam jedan sacuvani racun od 6.5. koji iznosi 301,14kn a u rjrsenju za taj datum imam 1 195,60 kn!!! Sto bi to trebalo bit??? Za ostale datume nemam racune ali na rijesenju su od oko 2000,00 do 3 500,00 kn. Trazila sam vodafone ispis racuna za te datume al su rekli da se nakon jedne godine brisu. Te imam za dva mjeseca kada se nisu uopce obavljali pozivi cifru od 1800,00kn??? Ja Zelim platiti racune al za ono sto sam stvarno potrosila a ne za ove cudovisne cifre!!! Sto da radim. U petak istice 8 dana od primitka. A nisu mi ni dali mogucnost za zalbu, ne pise nista da se mogu zaliti. Neg ako ne platim ide ovrha. I je li moguce da je to sve obavljeno preko biljeznika a ne preko suda i ima ju svejedno pravo da rade ovrhu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mar12345 je napisao:

Ja sam se ne budem zalila za to platila bih racun samo sto su izmislili cifre ne nam od kuda imam jedan sacuvani racun od 6.5. koji iznosi 301,14kn a u rjrsenju za taj datum imam 1 195,60 kn!!! Sto bi to trebalo bit??? Za ostale datume nemam racune ali na rijesenju su od oko 2000,00 do 3 500,00 kn. Trazila sam vodafone ispis racuna za te datume al su rekli da se nakon jedne godine bridu. Ja Zelim platiti racune al za ono sto sam stvarno potrosila a ne za ove cudovisne cifre!!! Sto da radim. U petak istice 8 dana od primitka. A nisu mi ni dali mogucnost za zalbu, ne pise nista da se mogu zaliti. Neg ako ne platim ide ovrha.

 

 

Nejasno je da li ste vi uopče primili ovršno rješenje ili vam vip šalje opomenu za neplačene račune po prijetnjom ovrhe???

Ako nisu pokrenuli ovrhu zastara je nastupila protekom jedne godine od valute plačanja zadnjeg računa.

Ukoliko je ovaj dokument koji ste dobili ovršno rješenj na njega imate pravo žalbe u roku 8 dana od primitka istog.

Na ovršno rješenje se žalite tim više jer kažete da su računi koje vam stavljaju na teret nebulozni. U priogoru na ovršno rješenje je dovoljno da stavite samo "prigovaram u cjelosti" i ovršno rješenje če se stviti van snage te če se zakazati rasprava na opčinskom sudu gdje možete iznositi bitne činjenice u vašoj obrani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mar12345 je napisao:

To je rjesenje u kojem pise da ako za 8 dana ne platim dolazi ovrha. Al ne pise kome da se zalim. Pise samo da je ovrhovoditelj vipov odvjetnik i pise biljeznik i nista vise.

 

Molim vas točno napišite naziv toga nečega što ste dobili.

Da li je prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave ili opomena od vip-a ili odvjetnika???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je rijesenje za ovrhu na osnovu vjerodostojne isprave. Upravo sam saznala da to ne provodi sud nego biljeznik i ako se zalim moram se zaliti biljezniku i onda ide na sud. Ja zelim liste poziva jer su cifre izmisljene. Zovem odvjetnika od ponedjeljka al je stalno zauzeto. Zanima me sto mogu napraviti ako dokazem da su izmislili cifre?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na rješenju na poleđini ovrhe koju ovjerava bilježnik imate uputu da možete u roku 8 dana od primitka rješenje uputiti prigovor preko bilježnika nadležnom opčinskom sudu. U rok za prigovor od 8 dana vam se na računa prvi dan tj. dan kada ste primili rješenje. Žalite se obavezno jer inače če rješenje o ovrsi postati pravomočno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

piši žalbu na rješenje o ovrhi

pošalji je javnom bilježniku (od kojega si dobila rješenje)

za općinski sud (grad?)

nakon žalbe i osporavanja duga sud će poništiti rješenje o ovrsi i ovrhovoditelja uputiti na potraživanje duga u građanskoj parnici i tada češ dokazivati svoje tvrdnje.

 

ako čekaš sve potrebite podatke propustit češ rok i rješenje će postati pravomočno i ovršno .

tada bez obzira dali si u pravu moraš platiti po traženju vip-a.

 

ali ako do sada nisi uložila žalbu čini mi se da je rješenje o ovsi postalo pravomočno(do 8 dana od primitka rješenja) i da će doći do ovrhe.

i više nemeš mogučnosti dokazivanja da nisi potrošila navedeni iznos i da vip neopravdano traži navedeni iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ce kostati ta zalba? Odvjetnikova pomocnica (od vipa) mi je rekla da je taj racun skocio zbog kamata i da mi ona ne moze to objasnit neg da ce mi moze samo poslat uvijete placanja. Tko mi onda moze to objasnit? Zar nemam pravo znat sto placam bez da ih moram tuzit? Jer se bojim da ako izgubim s tim njihovim kamatama dug ce bit jos gori od ovog uzasa.I kaj ih god pitam sam odugovlace. Na telefon se nece javit, a na mail mi jos nisu odhovorile. Danas sam ih dobila na telefon i rekla je da ce pripremit racun (koji mi je rekla da ce biti gotov jucer u 2 al ih nisam mogla dobit nikako) i poslat mi mailom. To je bilo oko 11 a rade sa strankama do tri. Tak da bum racun i uvijete placanja valjda dobila sutra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte morate odlučit jeste li zaista dužni ili niste po računima kojima vas Vip tereti. Ako ste dužni i mislite taj dug platit onda pošaljite zamolbu za otplatu na rate s njima se da sve dogovorit i da plačate po malo kada imate. Ako se žalite a nemate osnove da spor dobijete ili smanjite glavnicu za koju vas terete imate čete još dodatne troškove parnice i kamata. Ako se žalite to če se razvuč barem još cca 4 do 5 mjeseci i za taj vam rok još teče kamata.

Za sve ostale informacije molim vas pošaljite mi privatnu poruku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nemam racune jer su dolazili na adresu gdje sam bila prijavljena ali tamo nisam zivjela nego i doselili su se drugi ljudi. Ja sam zivjela u podstanarstvu u Zagrebu i cesto se selila. Moja je krivnja sto nisam odjavila prebivaliste. Imam samo taj jedan racun za jedan datum od 301 kn a oni su napisali za taj datum 1 618 kn. Za ostale neznam jer nemam racune. I za njesec kada nisam koristila mob imam 1800,00?? Da li je moguce da je od 2006 do danas racun tako porastao sa kamatama. Ako je onda cu platit. Ali ne znam jer mi ne zele objasnit. Samo zelim znati sto placam i kako su dosli do tih cifra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam nazvala i poslala sam mailom da bi placala u ratama. I oni su mi rekli sa moraju dovrsiti jos jedan racun pa da ih opet nazovem isti dan u 14h (prije 4 dana). Ja sam zvala al su bili zauzeti do kraja radnog vremena. Pa sam im poslala mail da cu ih nazvati sutradan. Sutradan su mi rekli da druga pomocnica treba pripremit taj racun pa da ce mi poslat mailom uvijete placanja i racune. Taj dan nije doslo nista. Sljedeci dan sam ih zvala i opet je cijelo vrijeme bilo da su zauzeti i poslala sam im mail kada ce mi poslati racun ali na mail mi nitko nikad nije nista odgovorio. I danas ih jos uvijek nisam uspjela dobit. Zasto mi nitko nista ne odgovara? Hoce li jos uvijek vrsit ovrhu ili sada sam trebam cekat da mi posalju racun? Ili cekaju da mi prode vrijeme za zalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je vrlo jasna. Ako se ne žalite ovrha če postat pravomočna i mogu vam plijenit vaša primanja. Jedino ako vam vip ili njegov opunomočenik nakon sporazuma o plačanju na rate da izjavu da neče plijeniti vaša sredstva dok otplačujete dug ali u svakom momentu ako duže ne otplačujete dogovorene iznose mogu za preostali dug ovršiti vaša primanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zvala sam ih bezbroj puta danas i telefon je zvonio al se nisu javljale. Sada u 15:00 kraj radnog vremena dosao mi je mail da trebam placat mjesecno 1293,73kn u 20 rata s danasnjim datumom trebam placat u roku 3 dana od prispitka racuna inace ce pkrenut sudski proces koji moram platiti. Zar me mogu trazit vise od 1000 kn s obzirom da sam nezaposlena? Ne mogu ih vise nis pitat do pon a tad vise nema vremena za zalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mar12345.

kada si poslala elektronsku poštu tražila plaćanje duga u ratama priznala si dug a time si prekinula zastaru potraživanja i sve drugo mogučnosti dokazivanja da nisi napravila sporni račun.

o tvom učinjenom potezu oni će obavjestiti svog odvjetnika ako se slučajno pozoveš na zastaru potraživanja.

 

plati i šuti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

mar12345.

kada si poslala elektronsku poštu tražila plaćanje duga u ratama priznala si dug a time si prekinula zastaru potraživanja i sve drugo mogučnosti dokazivanja da nisi napravila sporni račun.

o tvom učinjenom potezu oni će obavjestiti svog odvjetnika ako se slučajno pozoveš na zastaru potraživanja.

 

plati i šuti.

 

Ovdje se na radi o prekidu zastare računa jer ona ima pravo žalbe na ovršno rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mar12345 je napisao:

A za taj treci racun koji su mi ubacili u ukupan iznos a za koji nisam dobila rijesenje? I da li se mogu zalit sto mi nisu dali specifikaije poziva da vidim kako je racun nastao. To sto trebam platit trebali bi mi dati cijeli racun a na samo konacan iznos ili ne?

 

Toliko postova i odgovora ste več dobili i neznam šta vam još nije jasno?

Ili se žalite kako sam vas savjetovao pa onda pametujte o računima jeste li ih napravili ili niste ili PLATITI i šutite kao šta kaže bovu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

ma vipu je priznala dug(elektronskom poštom kad je tražila da joj omoguče otplatu duga,na rate) iako je za isti nastupila zastara potraživanja.

prekinula je zastaru potraživanja .

plati i ubuduče razmišljaj šta radiš.

 

nije točno da je nastupila zastara potraživanja jer je ovrha pokrenuta unutar roka 1 godine od dospječa valute zadnjeg računa.

prigovor na ovrhu može poslati još danas ili u ponedjeljak jer je ovršno rješenje primila 25.09.2009.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija