Jump to content

Bracna stecevina


g0suboy

Preporučene objave

porezna uprava prema meni(vlasniku obrta) ima neka "potrazivanja" te je pokrenula ovrhu preko suda na imovinu od moje zene tj. stana da utvrde dali je to bracna stecevina ili nasljedstvo i stavili su zabiljezbu spora.

 

Posto je stan na zeni mene interesira kad bi ona sad podigla kredit i zalozila stan pod hipoteku , tko bi imao prednost nad nekretninom u slucaju da izgubim spor i da se pola stana prebaci na mene?

 

 

*navodno smo culi da banka u takvaim situacijama ima prednost nad nekretninom pod hipotekom pa me zanima dali je to istina?

 

 

Ili ako netko zna na koji nacin spasiti stan :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najednostavnije naravno ako imate mogučnosti bi bilo da supruga uspije dokazati da stan nije bračna stečevina več da ga je nasljijedila ili je naslijedila financijska sredstva kojim ga je kupila a još je najbolje ako je ona vlasnica prije stupanja u brak onda ne bi trebalo biti nikakvog problema. Postoji mogučnost da stan opteretite hipotekom neke banke da podignute kredit i tada banka ima prednost nad nekretninom je je prvo ubilježena ali ukoliko porezna dokaže da je stan bračna stečevina i porezna može staviti zabilježbu na stan te nakon otplate kredita ima pravo naplate. Pitanje je koliko ima smisla dizati kredit koji vam netreba i na njega plačati kamate a na porezni dug vam se također obračunavaju kamate.

Ali možete napraviti i ugovor u podjeli imovine iako je to sada mislim več prekasno jer je ovršni postupak protiv vas pretpostavljam pokrenut.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija