Jump to content

kako dalje


oluja

Preporučene objave

ovako sama s malodobnim djetetom živim u stanu koji je u valništvu moje majke . postupak razvoda braka je u tijeku . imali smo dva ročišta na drugo su izašle obadvije strane i suprug i ja . oboje želimo razvod ali suprug želi skrbništvo nad sinom . djete sada živi samnom i ja se sama o njemu brinem te plaćam sama sve njegove potreba vrtića i privatna čuvanja kada sam na poslu a vrtić neradi i drugu smjenu a ja radim u smjenama. sutkinja nam nije odredila privremeno skrbništvo dok je razvod braka u tijeku . tako da je djete već tri mjeseca ni na nebu ni na zemljitzatražila je očitovanje centra za socijalnu skrb. u kontaktu smo bili sa czsr ali nam je rečeno da imaju još tri mjeseca zakonski vremena . molim vas odgovorite mi da li je moguće da djete živi samnom i da ja o njemu brinem za sve a njegov otac kada se sjeti dođe po djete . i koliko je zakonski rok da se djetetu mora odrediti privremeni skrbnik ??? ako je za to potrebno pola godine onda su zaista jadna ona djeca o kojim se nema tko brinuti jer dok doekaju pravdu mogu umrijeti od gladi . hvala bogu moje djete neće jer sam mu ja u mogućnosti sve priuštiti ??? molim vas da mi se brzo javi neka sručna osoba šta da radim. i kolike su moje mogućnosti da dobijem skrbništvo nad djetetom te koje sve uvijete moram ispunjavati.

hvala :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

djetetu su skrbnici oba roditelja podjednako, bili oni u braku, razvodili se ili su već razvedeni.

 

CZSS u roku od tri mjeseca mora dovršiti posredovanje, a ne nakon tri mjeseca isto tek započeti.

 

ukoliko sud odluči Vama dodijeliti dijete na zajednički život i skrb, otac će morati platiti sve zaostale alimentacije, zajedno s pripadajućim kamatama, pa bi mu bilo mudrije da već sada uplaćuje neku svotu na ime uzdržavanja djeteta...

 

svakako pročitajte Obiteljski zakon, a u centru inzistirajte (pismeno) na odradi posredovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko oboje imate podjednako dobre uvjete stanovanja, zaposleni ste (što nije od presudnoga značaja), niste ovisnici ili nasilnici, morate biti kvalitetniji roditelj, dakle onaj koji:

 

• ima bolji plan roditeljstva

 

• može i želi omogućiti kvalitetniju zdravstvenu brigu

 

•može i želi omogućiti kvalitetniji obrazovni plan

 

•se zna brinuti za djetetove dnevne rutine

 

•nikad ne ocrnjuje drugog roditelja i ne izražava svoju ljutnju usmjerenu prema drugom roditelju pred djetetom, tj.koji potiče dijete na što više kontakata, ljubav i poštovanje prema drugom roditelju i njegovoj široj obitelji.

 

• se tokom i nakon razvoda ne bavi bivšim partnerom / partnericom već djetetom

 

• djetetove potrebe stavlja ispred svojih (npr. potreba djeteta za kontaktom s drugim roditeljem nasuprot potrebe za kažnjavanjem ili osvećivanjem bivšem partneru).

 

• osim svega navedenog, koristi nenasilne odgojne postupke i pokazuje dosljednost u odgoju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda bi također pomoglo da prestanete razmišljati o zadovoljavanju CZSS i o tome kako je otac loš, već da razmišljate da je otac, bez obzira što je vas očito nečim povrijedio, i što nije više vaš partner, tata vašeg djeteta, a prvenstveno o tome da zadovoljite potrebe djeteta. Potrebe djeteta ćete najbolje zadovoljiti stvarnom suradnjom s drugim roditeljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija