Jump to content

prevođenje zvanja mup-hv


Tiho1

Preporučene objave

poštovanje! ja sam prvi hrvatski redarstvenik. radio sam u policiji kao šef smjene u zvanju policijski narednik. invalidnost 20% omjer civilno-vojno 50-50. dobio sam rješenje mirovinskog o odlasku u mirovinu sa činom nadnarednik. čitao sam na forumu da bih sukladno pravilniku o prevođenju zvanja mup-hv trebao imati čin satnika. tko je dužan postupiti po pravilniku mup ili mirovinsko, jer je očito da nisu postupili po istom. žalio sam se mirovinskom, a žalba mi je odbijena. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

commando hvala na javljanju. Moje osobno zvanje je policijski narednik, a i radio sam na tom radnom mjestu odnosno kao šef smjene u PP. Nikakovo riješenje o zvanju od mup-a nisam dovio, već sam vidio u rješenju od mirovinskog da mi je dodjeljen ćin nadnarenika po kojemu ću i primati mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi dobili zvanje policijski narednik, morate za njega i polagati pred komisijom, a nakon toga i dobijete rješenje o položenom zvanju za policijskog narednika koje Vam je temelj za prevođenje u zvanje Satnika, (ako imate status HRVI).

 

Imate li rješenje da ste radili kao voditelj smjene u PP, odnosno da se raspoređujete na to radno mjesto?

 

Ako niti to nemate, onda žalba nije utemeljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje! Ja posjedujem riješenje o zvanju policijskog narednika, a isto tako posjedujem riješenje da se raspoređujem na redno mjesto šefa smjene u PP, koje sam obnašao sve do odlaska na bolovanje, odnosno dok nisam izgubio ovlaštenje, rješenjem prvostupne zdravstvene komisije MUP-a. Iz istog je vidljivo da je posljedica oboljenje koje je nastalo povodom obavljanja službe tijekom Domovinskog rata, te da sam nesposoban za obavljanje poslova policijskog službenika. Čini mi se da je problem nastao u vezi PU-MUP jer mi nisu preveli zvanje sukladno pravilniku o prevođenju zvanja. Kako to riješiti?.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tiho, napisao si da imaš invalidnost 20%, znači pretpostavljam da si imao riješen status HRVI. Ukoliko je to točno, prilikom odlaska u mirovinu MUP ti je dužan izdati rješenje o zvanju prema kojem će ti se obračunavati mirovina.

Prema MUP-ovom Pravilniku, ukoliko imaš riješen status HRVI (naravno oni uvažavaju samo drugostupanjsko rješenje), trebao si dobiti čin satnika.

Inače ukoliko nemaš drugostupanjsko rješenje, MUP će ti izdati ono zvanje koje imaš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

commando je napisao:

... prilikom odlaska u mirovinu MUP ti je dužan izdati rješenje o zvanju prema kojem će ti se obračunavati mirovina."

 

Zaboravljate da Pravilnik MUP-a koji to rješava uzima najpovoljnije zvanje radnog mjesta na koje je bio raspoređen u razdoblju 30.05.1990. do 30.06.1996. godine, ukoliko je ono za njega povoljnije.

 

Dakle ako je netko bio raspoređen na radno mjesto s većim zvanjem ili je stekao veće zvanje nakon 30.06.1996. godine, ono mu neće biti uzeto kao početno zvanje za utvrđivanje zvanja prilikom odlaska u mirovinu.

 

Bilo bi dobro da Tiho1 navede koje je najpovoljnije zvanje radnog mjesta imao za vrijme "ratnog perioda", odnosno koje je tada imao osobno zvanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da je netočno..po tome za specijalnu policiju ukaz o dodjeli činova od strane ministra kirina nebi se uvažavalo prilikom odlaska u invalidsku mirovinu..pošto je to bilo poslije 1996 godine.......po ovom pitanje več sam pisao..pravilo je da nema pravila...svakako se djela ta riješenja za počasne činove..bilo bi interesantno u arhivi mupa sve to staviti na hrpu onda bi se tek vidjelo šarenilo toga..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto zvao tetu u mup-u u vukovarskoj i potom pitanju i dodjeli činova rekla mi je da se obratim pismenim putem te da priložim drugostupanjsko hrvi-a i položeno zvanje koje imam pošto meni položeno zvanje nisu priznali prilikom dodjele činova..i to je tako rekla teta iz pu,a ja nisam puno pitao..pa ču sada a i mogu ostali koji se smatraju oštečeni na ovu adresu poslati pismeno i obrazložiti problem..adresa je 10000 zagreb,ulica grada vukovara 33 odjel za statusna pitanja i radno pravne odnoseu mup-u.....pa aj ču poslati nemam šta izgubiti..kaže da če me pismeno obavijestit..pa u slučaju da mi pripada veči počasni čin,pokrenut če postupak za dodjelu...a sada koliko če to priznati u hzmo-u naknadno..o tom potom......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Dakle ako je netko bio raspoređen na radno mjesto s većim zvanjem ili je stekao veće zvanje nakon 30.06.1996. godine, ono mu neće biti uzeto kao početno zvanje za utvrđivanje zvanja prilikom odlaska u mirovinu.

 

 

316udev.png

 

Pročitajte članak 7 Pravilnika o odnosu policijskih zvanja pripadnika policije prema činovima pripadnika vojnih postrojbi radi utvrđivanja vrijednosnog boda.

 

Što se tiče odluke bivšeg ministra o dodjeli jednog višeg zvanja pripadnicima djelatnog sastava specijalne policije ona je donešena ako se ne varam iste godine kada i taj pravilnik (poslije njega) ali je utemeljena na učešću u ratu pa se s toga i uzima u obzir.

 

Osobno znam dva slučaja pokrenutog upravnog spora glede nepriznavanja većeg zvanja stečenog nakon 30.06.1996. godine.

 

Naravno da MUP namjerno ili nenamjerno donosi različita rješenja za iste slučajeve, ali zato postoje redovni i izvanredovni pravni lijekovi.

 

Navedite zašto smatrate da je moja tvrdnja netočna.

 

Bilo bi mi drago da se netko javi s konkretnim slučajevima.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidima da ima nedoumica oko ove teme. Ja sam nakom 30.06.1996. godine dobio rješenje o zvanju policijskog narednika. Kontaktirao sam kadrovsku u PU i MUP-u. Isti su mi rekli da imam mogućnost odabrati sa kojim ću zvanjem u mirovinu, odnosno zvanje koje mi je povoljnije, bez obzira kada sam dobio rješenje za zvanje prije ili nakon 30.06.1996. Konkretno u mom slučaju je metko iz PU zagubio moje rješenje invalidnosti, tako da mi nisu ovećavali zvanje, ali i to je sada pokrenuto.

 

 

Poštovanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gosp. Okane (vrlo cijenim Vaše sudjelovanje na ovom podforumu), međutim, čemu rasprava,kad niste u pravu ili niste sigurni u ono što pišete glede ove tematike.

 

Puno je policajaca - branitelja koji su nakon 1996. godine "napredovali" u policijskoj službi i svi oni koji su uspješno "položili" i dobili rješenje o zvanju, isto to im se priznalo prilikom odlaska u mirovinu i sukladno event.statusu HRVI, dobili su još dva zvanja "gore".

 

Stoga sam 100% siguran u ono što sam napisao.

 

 

Nema potrebe za daljnjom raspravom. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija