Jump to content

pravo na besplatni prijevoz u gradu zagrebu


ginko

Preporučene objave

Zanima me da li HRVI imaju pravo na besplatni javni prijevoz u gradu zagrebu. Kako se gotovo sve institucije u kojima moramo obavljati određene radnje( prvenstveno liječenje) nalaze u gradu Zagrebu, plačanje cjelodevne tramvajske karte predstavlja veliki trošak.

Molim da mi netko kome je poznata ova problematika, odgovori .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos jedno pitanje glede besplatnog prijevoza:

u pravilniku ZET-a stoji da pravo na besplatan prijevoz imaju dobrovoljni davatelji krvi nakon što krv daju više od 25 puta (žene; mislim da je nešto više za muškarce). Međutim, kada poželite ostvariti to pravo onda se nađete pred zidom, jer ili morate biti nezaposleni ili ne ostvarivati pravo po nekoj drugoj osnovi (primjerice ukoliko vam tvrtka ne uplacuje novac za prijevoz morate donijeti posebnu potvrdu).

Dakle, čemu ograde, ako je besplatno besplatno je, ili?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"S namjerom rasterećenja prometa i smanjenja potreba parkiranja osobnih vozila u užem gradskom središtu, od danas, 4. svibnja 2009.g., zona besplatnog prijevoza u središtu grada proširena je i na Vlašku do Kvaternikovog trg. Prema novoj odluci svim građanima omogućen je besplatan tramvajski prijevoz od Britanskoga trga na zapadu do Kvaternikova trga na istoku te od Rooseveltova trga na jugu do Grškovićeve ulice na sjeveru.

 

Karte, dakle, neće biti potrebne za vožnju u zoni središnjeg gradskog trga do i od Glavnog kolodvora, Britanskog trga, Trga maršala Tita, Kvaternikovog trga, Grškovićeve, Trga žrtava fašizma i Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj."

 

A HRVI imaju pravo na besplatnu vožnju ZET-om, ali trebate izvaditi iskaznicu: znači, kopija II.st.rješenja o statusu HRVI, 2 slike i pravac u ured ZET-a, Ozaljska 105, iskaznica gotova odmah!!

 

 

 

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo Vam odgovor ZET-a u svezi s ovim pitanjem:

 

"Poštovani!

 

Vojni invalidi Domovinskog rata ostvaruju pravo na besplatan prijevoz uz predočenje iskaznice vojnog invalida Domovinskog rata. Prebivalište u Gradu Zagrebu nije uvijet.

 

Srdačan pozdrav!

 

 

 

Za Ured za odnose s javnošću Ksenija Pešl

 

Zagrebački holding d.O.o.

 

podružnica Zagrebački električni tramvaj

 

Zagreb, Ozaljska 105

 

telefon: + 385 1 365 14 20

 

telefaks: + 385 1 364 03 86

 

www.zet.hr".

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zkova je napisao:

Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje uz vezanu tematiku.Ja nisam stanovnik ZG-a.Ali privatnim poslom se nađem u ZG tramvaju.Da li vrijedi kod kontrolora karata moje 2.st.rješenje HRVI pošto nisam ni u jednoj udruzi pa nemam iskaznicu?!Da li je imao tko takva iskustva? Unaprijed zahvalan! :misli::-)

 

Ne vrijedi. Umjesto iskaznice, pokušajte izvaditi potvrdu u mjerodavnom županijskom Uredu državne uprave, te s tom potvrdom, rješenjem HRVI i slikama pravac ZET. Ali ipak se prethodno informirajte u ZET-u.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija