Jump to content

porezni nadzor


kira

Preporučene objave

Pismeno sam sa svojim osobnim podacima"fizičk osoba" prijavio jednog poduztenika "pravna osoba", poreznoj upravi te tražio da se izvrši porezni nadzor s posebnim naglaskom na jedan račun za koji me se tereti a koji nema osnova niti je na temelju zakona ima osnovanost.

U prijavi sam tražio da me se pismeno izvijesti o učinjenom nadzoru aludirajući na naznačenom računu, dali je isti evidentiran u poslovnim knjigama i dali po je istom plaćen porez.

Dobio sam odgovor porezne u kojem mi odgovaraju da mi ne mogu dostaviti tražene podatke pozivajući se na poreznu tajnu.

 

Molim za savjet i mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezni nadzor može kod tuženog poduzetnika trajati i duže vrijeme.Obzirom da ste naglasili račun koji je po Vama nepravovaljan, utvrđivanjem nepravilnosti po istom računu,poduzetnik je dužan ispraviti ga i dostaviti Vam novi.Sve ostalo u svezi s nadzorom je porezna tajna,bez mogućnosti uvida u nadzor ili zapisnik po okončanom nadzoru.Porezna ima pravo dostaviti Vam samo informaciju vezanu uz navedeni račun,po zaključenju nadzora ali,naglašavam,ukoliko je nepravilnost utvrđena,mora Vam biti dostavljen storno prethodnog računa i novi,ispravljen račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spomenuti račun nije izravno teretio mene nego mog davatelja usluge pa je isti priložen uz cjelokupni račun mog izravnog davatelja usluge, dakle riječ je o računu koji mene indirektno tereti, tako da ga ja nisam ni mogao izravno osporavati, u međuvremenu sam pokrenuo sudski spor i osporavam potraživanje davatelja usluge.

Nije mi jasno da mi porezna uprava ne želi dati informaciju na okolnosti spomenutog računa budući ja sa imenom i prezimenom dajem prijavu na naznačeni račun.

p.s. molim za vaše mišljenje glede primjene zakona na pravo pristupa informaciji.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija