Jump to content

kaj sad???


antonija2

Preporučene objave

Ako ne dostave onda nikom nista. Oni se opravdavaju obimom posla i slicno. Ali, gotovo uvijek sve zavrse u roku ili vrlo blizu njega tako da im nemate sto prigovoriti.

 

Mozete im natovariti na glavu koga ocete samo morate imati valjane razloge za vase prigovore, a te razloge morate moci dokazati. Ako cete prigovarati zbog njihove sporosti necete postici gotovo nista jer ce na upit pravobraniteljice za djecu oni odgovoriti kako sam vam rekao ranije, izvlacit ce se na obim posla i slicno.

 

Iz osobnog iskustva predlazem vam da pustite da czss radi svoj posao, vi ih redovito obavjestavajte o svemu pismenim putem, suradjujte, budite smireni i temeljiti, radite u interesu djeteta. Desiti ce vam se jedan od dva scenarija:

- da postuju procedure i naprave svoj posao korektno i- SUPER ili

- da uljuljani u svoju bahatost, neznanje i neprofesionalnost nesto zabrljaju, to sve stave (ili ne stave) na papir, zanemare svoje duznosti, zlouporabe svoj polozaj i ovlasti, rade na stetu djeteta... i onda ih imate. Ako nacelno poznajete kazneni zakon, zlouporaba polozaja, nesavjestan rad u sluzbi i ostalo navedeno su kaznena djela. Dodje li do toga jedna kvalitetna kaznena prijava ODO-u i biti cete u poziciji u kojoj sam ja- da ocekujem glavnu raspravu na kaznenom sudu po gore navedenim clancima kaznenog zakona gdje cu svjedociti na sudjenju djelatnicima czss koji su svoj posao napravili slampavo, pristrano, ne mareci pritom za interese djeteta, zaobilazeci pravila i zakone, oglusujuci se na moje dopise koji se ticu njhove obaveze postupanja.

 

Czss je vrlo cesto utvrda koja zivi na staroj slavi kada je ranije czss imao mogucnost donositi odluke koje su imale veliki pravni utjecaj i izvrsnost, a koje se rijetko tko usudio preispitivati. Danas su u poziciji da daju svoje "strucno misljenje", to strucno misljenje sud ne obvezuje da postupi po tom strucnom misljenju, ali sudovi koji cesto vole ici linijom manjeg otpora vezu se za ta "strucna misljenja" te donose isto takve presude. Posto misljenje centra ima utjecaj na sud, pogotovo ako se sud veze za misljenje centra onda se moze shvatiti koliko zapravo veliku ulogu ima centar. Zato, smatram, da se njihovo postupanje treba kvalitetno analizirati, opominjati ih ako ne postupaju zakonito, skretati ima paznju na propuste. To im se vjerovatno nece svidjeti no, to je vase pravo. Isto kao sto je da ako primjetite da vas ignoriraju i rade po svom, a pri tome krse zakon, njihovo ponasanje prijavite nadleznim institucijama koje ce ih onda sankcionirati.

 

Moje misljenje je, nakon svega sto sam prosao osobno i cuo od drugih ljudi koji imaju probleme sa czss da se djelatnici uopce ne boje prigovora nadleznom ministarstvu, pravobraniteljima i slicnim institucijama koje im zapravo ne mogu nanijeti nikakvu stetu, sankciju i sl. Njihov rad se ne nadzire (dovoljno), jos manje se kaznjava njihovo nepostupanje u skladu sa zakonom tako da cete im tim prigovorima jedino uzeti malo vremena. Pametniji mozda shvate da s vama nema sale, a kod onih bahatijih mozda izazovete jos veci inat. Kao i u svemu u zivotu, ne trgnu se dok njihova guz*ca ne bude u pitanju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bila sam kod njih, molila da sve ubrzaju. još par dana imaju vremena dok ne istekne taj rok u kojem bi mi trebalo stići to njihovo rješenje. oni imaju strašno puno posla i onak-gospođo, niste nam vi jedini. se.. mi se više od njih. a ta moja pritužba pravobraniteljici- sad mi se čini da sam sama sebe sje.... s tim. bojim se da bi mi to moglo sve otežati jer ionako sa centrom nemam najbolji odnos. a dokazati bilo kaj! teško jer kaj god napravila, nikad nisam bila u pravu i one samo rade "svoj posao" najbolje kaj mogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sto one rade posao najbolje sto mogu, kako kazu, nije dovoljno dobro.. One su placene za taj posao da ga obavljaju kako spada, a ne najbolje sto mogu. To nije opravdanje. Ako su prebukirane poslom o tome se moraju tuziti ravnatelju, ministarstvu, ne vama.. Obracajte im se pismenim putem, da imate trag da ste ih pozurivali, a i njihove odgovore (ili izostajanje istih).

Sto god ste napravili niste lose napravili pod uvjetom da cete u buducnosti biti dosljedni u svojim postupcima. Pricekajte sad par dana, pa opet uputite zamolbu i upit direktno njima, o istome pismeno posaljite podnesak ravnatelju centra (da ste probali usmeno, pa sad i pismeno, pa da molite da on provjeri zasto dolazi do nepostupanja u vasem slucaju). Ako se opet nista ne promijeni kroz nekoliko dana, posaljite nadleznom ministarstvu.. U svakom podnesku naglasavajte kako je brakorazvod, odnosno rjesavanje o buducnosti djeteta tijekom i nakon braka hitan postupak pa ih molilte da shodno tome i postupaju u rokovima koje je zakon propisao s nekim razlogom. U svakom podnesku takodjer dajte neki rok u kojem ocekujete odgovor, predlazem 7 dana. U suprotnom, bez roka, odgovora nece biti, a time sto cete zadati rok cete ih prisiliti da stvar rijese prije nego bi bio red da vama odgovaraju na pitanja na koja ne zele odgovarati pa cete ih na taj nacin prisiliti da stvar rijese ili si dati novi argument o njihovom radu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

eto, konačno sam dobila i to stručno mišljenje czss. Ok to sam dostavila sudu te sada čekam da sud zakaže ročište. Uz to sam dobila i obavijest da je ocu izrečeno pismeno upozorenje zbog toga kaj ne dozvoli da ja uzmem djecu. kaj ja sad s time mogu? On bez obzira na sve ne dozvoljava da ih uzmem. Da se ponovno sada obratim centru ili?? unutra piše da ako on i nakon toga radi isto da će se poduzimati i dr mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Požurnicu, ne bi li ročište bilo zakazano što prije- ovo upozorenje czss-a radi zabrane da djeca provode vrijeme sa vama je jako dobar razlog požurivanja.

Paralelno, za svaku zabranu dopis CZSSu, urudžbirano direktno ili pisamce s potvrdom, da interveniraju prema ocu...

Nimalo lijepu sliku ne pruža pismeno upozorenje, a niti kasniji dokazi nastavka istog scenarija, jer osoba koja želi da joj sud povjeri djecu bi trebala sud uvjeriti da je roditelj koji vodi računa o svim potrebama i pravima djece, skrbeći tako o njihovim pravilnom razvoju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija