Jump to content

Kako postati gruntovni vlasnik?


Nena33

Preporučene objave

Uobičajeno je da se upisujete temeljem kupoprodajnog ugovora s prethodnim zemljišnoknjižnim vlasnikom, te njegove tabularne izjave. To predate u grutovnicu sa prijedlogom za upis vlasništva. Preložak prijedloga i tabularne izjave imate među predlošcima na Legalisu.

 

Čini mi se da Vas muči nešto drugo, ali niste dovoljno objasnili o čemu se radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali je kuća sagrađena prije 15.2.1968? Ukoliko imate to saznanje, možete tražiti uvjerenje o godini gradnje, te na temelju Rješenja o datumu izgradnje upisati kuću u ZK.

Međutim postupak izdavanja Rješenja o starosti građevine košta preko 5000 kn, ali to je jedini način da legalizirate objekat.

 

Starost građevine može se donekle utvrditi i iz katastarskog plana ako imate saznanje kad je ucrtan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam 3. vlasnik spomenutog zemljišta, a kao dokaz posjedujem kupuprodajne ugovore. Prvi vlasnik je preminuo 2005. god. te se kao nasljednik uknjižila jena kćer mimo kupoprodajnog ugovora koji je tad već bio sklopljen te mi sad ne osporava vlasništvo. Zemljište je uvedeno u katastru kao oranici i ima površinu od 442čhv. Kuća sagrađena na toj čestici izgrađena je 1980.god bez građevinske dozvole, a od 1992. ima lokacijsku dozvolu jer zbog nesređenog zemljišta nije bilo moguće ishoditi građevinsku dozvolu. Napominjem da su sve kuće na tom području sagrađene jedna do druge bez ikakvih dozvola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija