Jump to content

Što navesti u žalbi,napuhao 2.2 promila 2. put


tihca

Preporučene objave

Prije 2 god. sam napuhao 0,91 promil i uredno platio kaznu od 2000kn i ostao bez vozačke 3 mj,nisam se ni žalio ni ništa,nakon 2,5 god,dakle sada drugi put sam ponovio prekršaj i napuhao 2.19 promila,nakon cca 5 mjeseci,dobio sam Prekršajni nalog i uplatnica u kojem je navedena visina kazne od 6260kn i 6 mjeseci zabrane,imam rok za žalbu od 8 dana...

 

Neznam na temelju čega da se žalim,nisam student,zaposlen sam,nije mi prvi put,nemam loše prometne veze do posla da bi mi trebao auto,u obitelji nismo lošeg imovinskog stanja,

 

jedino sam svjestan svoje pogreške i siguran sam da je neću ponoviti,mislio sam da navedem da se još nisam nikad žalio,da sam bio alkotestiran ubrzo nakon zadnje popijene pive ajmo reći nije prošlo dobrih 5 minuta,inače nemam ugovor za stalno zaposlenje...

 

...ili da navedem da sam trebao vaditi krv da bi bio rezultat Dragera vjerodostojan,znači da oni nemaju prave dokaze,ali o tome neznam ništa to sam pročitao na ovom forumu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drager kao uređaj za alkotestiranje koji ima važeću potvrdu o umjeravanju je za sud apsolutno relevantan i vjerodostojan ako nije bilo vađenja krvi(koje u pravilu pokazuje veću koncentraciju), i isti reagira isključivo na alkoholne čestice u izdahu a nikako na slinu, mlijeko, jelo i ostale nebuloze koje su se pojavljivale ovdje na forumu. Stvar je jednostavna, ako se ispitaniku ne sviđa rezultat dragera, može tražiti vađenje krvi, koje će ga koštati otprilike 700-800 kuna ukoliko analiza pokaže vrijednost veću od 0.5 g/kg, a hoće. Ukratko, prema ovome što ste naveli, nemate osnova za žalbu koja bi rezultirala pozitivno za vas osim ako želite pisati prigovor tek toliko da nešto pišete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za 2,19 je uz novčanu, propisana i zatvorska kazna, što znači podnošenje optužnog prijedloga.

 

Klasičan sudski postupak gdje je nužno saslušanje okrivljenika. Prije ulaska, sud će izlistati sve Vaše dosadašnje grijehe, tri godine od plaćene ili izdržane kazne.

 

Vaša dosadašnja osuđivanost po alkoholu u prometu govori u prilog Vašoj navici upravljanja pod uticajem alkohola.

 

Metode osporavanja rezultata alkoholnih aerometara postoje, ali će se sud oglušiti na svaki Vaš pokušaj osporavanja tih rezultata.

 

Otići na sud, skrušeno spustiti glavu, pretrpiti sramotu, platiti kaznu, ispoštovati zabranu upravljanja od minimalno 6 mjeseci i ne ponoviti više ništa slično.

 

Ako imate volje upišite još jednu kategoriju u auto školi i kupite takvo vozilo. Zabrana upravljanja će se odnositi samo za onu kategoriju koji ste vozili kad ste počinili prekršaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovih 2,19 promila je več detaljno pijanstvo i teško je reči bilo što suvislo reči kako da se branite pogotovo jer ste ponovili prekršaj tj. vozili ponovo u alkoholiziranom stanju. Najbolji savjet je svjesnosti težine počinjenog prekršaja i priznanje te priče da to više nečete ponavaljati i loše imovinsko stanje itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dilentatizam i nepoznavanje načina rada uređaja???

Da znate kome se obraćate bilo bi vam veoma neugodno. Navodeći ova dva linka i onda ih komentirajući kako ste ih komentirali, očito da ne znate o čemu govore, jedino što ste razumjeli da drager nije 100% pouzdan a ostalo 0 bodova. Potrebno je znati što se mjeri dragerom a što vađenjem krvi i u kojem postupku i zašto, a sve to lijepo piše na navedenim linkovima samo što to treba razumjeti na profesionalan a ne laički način.

 

Da se osvrnem i na vašu konstataciju da sam potvrdio što ste vi napisali, da drager u pravilu pokazuje veću koncentraciju od stvarne. Moj citat:..."ako nije bilo vađenja krvi(koje u pravilu pokazuje veću koncentraciju)"...

Da li ste pogriješili ili je opet stvar u razumijevanju? Ovo ne bi trebalo biti teško za razumjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija