Jump to content

Svi uvjeti osim HRVI-a


darante

Preporučene objave

S obzirom kako ste naslovili temu i što ste napisali kao upite pretpostavljam da smatrate kako ispunjavate većinu uvjeta za neko pravo osim statusa HRVI - odgovor je jednostavan: ako ne ispunjavate sve uvjete ne možete ostvariti pravo za koje su ti uvjeti propisani.

 

Da, jer ako nemate status HRVI-a prilikom određenja prava na invalidsku mirovinu ne može vam se vršiti obračun po elementima kako to predviđa ZOPHBDR-a već po ZOMO ili nekom drugom propisu odnosno kombinacijom općeg i posebnog propisa ali ne ZOPHBDR-a i takva mirovina bi bila ono što ste vi, najvjerojatnije, podrazumjevali kada ste naveli:civilna.

 

Takvo je zakonsko rješenje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ivololaribar je napisao:

i kod mene slična situacija,dragovoljac od 16.03.1991,ukupno 3 godine i 9 mjeseci,priznat PTSP,priznato 100 % bolovanje,bez HRVI-a,jednom na komisiji odbijen, sada šaljem ponovo nalaze za komisiju.čemu se ja mogu nadati,najnižoj braniteljskoj ili nečem drugom,naravno ako me opet ne odbiju. :misli:

 

ako je komisija za HRVI onda se samo nadaj minimalno 20% i normalno ostvarivaš pravo na mirovinu po starom zakonu u obnovi postupka na IK-i.............

 

ja bio danas i tako mi rekli...........

 

super happy :palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija