Jump to content

kako izboriti ravnopravnost u viđanju djeteta


darkox3

Preporučene objave

Zanima me sljedeće:

 

1. Da li je moguće podnijeti tužbu protiv prvostupanjskog i drugostupanjskog suda koji ne žele suditi po Ustavu i zakonu. Ako je to moguće kome se ta tužba podnosi i koliko ju ima smisla podnijeti?

 

2. Nakon rastave braka sam dobio pravo da viđam dijete samo 6 puta u mjesec dana. Zakon o ravnopravnosti spolova izričito zabranjuje takav oblik diskriminacije, a isto tako i Ustav garantira ravnopravnost spolova. Sad je donesen i zakon o suzbijanju diskriminacije koji također nalaže da bi ja i moja bivša žena trebali imati jednake mogućnosti u sudjelovanju u odgoju djeteta. Ja tu mogućnost nemam jer svoje dijete premalo viđam, osim toga ja ne mogu otići po svoje dijete u vrtić, a moja bivša to recimo može (meni tamo ne dozvoljavaju ulaz jer mi u sudskom rješenju to ne piše). Ja ne mogu svoje dijete odvesti u Sloveniju jer putovnicu ima moja bivša žena, a ona mi ju neda ako želim s djetetom otići u Sloveniju. Ima još niz takvih situacija koje me diskriminiraju i to zato jer je sud to dozvolio iako sam na raspravi upozorio na to. Pitam kako mogu sada doći do svog prava da dijete viđam podjednako kao i moja bivša žena , te da sudjelujem u odgoju tog djeteta isto koliko i ona.

 

3. Nisam ja jedini kojima je sud protuzakonito oduzeo ravnopravan položaj u odgoju djece. Takvih u Hrvatskoj ima na tisuće. Da li svi mi zajedno sad možemo podnijeti neku tužbu sa zahtijevom da se ta nepravda ispravi i da nam se konačno odobri ravnopravno viđanje djece, te ravnopravno sudjelovanje u odgoju te iste djece? Kome tu tužbu treba podnijeti i kako bi ona trebala izgledati, te tko ju može podnijeti? Prema postojećim zakonima otac i majka bi trebali biti ravnopravni u druženju s djecom kao i u sudjelovanju u odgoju te djece. Kako to svoje pravo možemo ishodovati mi kojima je sud svojevoljno oduzeo to pravo, te da li je za takve nakaradne presude moguće tražiti odštetu? Ako je moguće, od koga se ta odšteta traži i kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija