Jump to content

P O L O Ž I L A !!!


silvester

Preporučene objave

:jumping: :jumping: :jumping: :jumping:

Da, upravo prštim od sreće što je noćna mora svakog vježbenika napokon iza mene. Jučer su uspješno i s pohvalom :couple: od ni manje ni više samog zloglasnog Vičića okončane moje četveromjesečne muke. A osjećaj koji sad imam je neopisiv.

 

Ovaj portal mi je zaista puno pomogao kao i mnoge kolege s kojima sam se redovno dopisivala preko privatnih poruka i postova. Hvala svima a posebno Arkus i Simbi (sad je na meni red da se :moli: za tebe).

 

Meni nikako nije dolazilo do mozga ono što je milijun ljudi napisalo na ovom forumu, a obzirom na psihičko stanje svih koji spremaju ovaj ispit neće ni njima, ali ipak ponovit ću i ja isto - živa je istina da se na ispitu sve otvori, da se sjetite svega što ste učili iako se pet minuta prije ne bi mogli sjetiti odgovora niti na najbanalnije pitanje. Znam da vam ova istina neće pomoći jer je daleko od osjećaja koji imate ali ipak je živa istina.

 

Objavljena pitanja, iskustva i impresije o ispitivačima su vam 50% prolaza. Stoga kolege iz Zagreba budite i dalje solidarni i objavljujte pitanja jer vam je ostatak Hrvatske na tome neizmjerno zahvalan, a svako dobro se u životu dobrim vraća.

 

Moji novi laptop (poklon za položen pravosudni) je pri kraju s baterijom pa vas pozdravljam u istom duhu kao i na početku posta:

 

:jumping: :jumping: :jumping: :jumping:

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Silvester, bravooooooo,

 

koristim još jednom priliku da ti i ovako javno čestitam i da ti kažem-ma svaka čast-jako sam vjerovala u tebe i vidiš da se su se obistinili svi pametni savjeti s foruma!

 

Jedva čekam i ja napisati ovakav post sa ovoliko smajlića!

 

Još jednom....ČESTITAM :-D !Nisam uopće sumnjala u tebe.....!

 

A sad idem fino dalje štrebati.....huraaaa! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je lijepo sjesti ujutro za kompjuter i otvorit ovu stranicu bez tjeskobe, straha, muke u želucu (što sam radila inače svaki dan pokušavajući otkriti kakvu mudrost)!!! Sva ona muka je doista vrijedna ovog osjećaja. Neobično mi je danas kad nemam šta raditi. Nikako da se otarasim osjećaja da moram učiti. Shvatit ćete me kad dođe i vama day after. Puno sreće svima i jedan savjet koji sam pročitala na ovom forumu a koji mi je pulsirao u glavi večer prije ispita NIKAD NE ODUSTAJTE!!!

:xwave: :xwave: :xwave:

Pozdrav i svako dobro od SILVESTER!

P.S. Odoh možda malo :hekla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

položioooooooooooo! uspio sam.

ljudi, učite i nebojte se.

ako ste učili znat će to cijeniti.

prof. josipović je bila najkorektnija. sve što ste ste čuli zaboravite. ako već idete na ovako važan ispit, to znači da ste i nešto učili. a ako ste i učili uspjet će te. josipovićku pljuju samo oni što nisu učili!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja čestitam oboma!!! silvester, hvala ti na takvim lijepim riječima izraženima u tvom postu!!! iako mene pravosudni čeka tek za koju godinu (sada sam u fazi završavanja faksa), lijepo je čitati ovako pozitivna iskustva kolega, a ne samo to, već i pozitivne riječi kojima zračite!!! Uživajte sada malo, ODMORITE (to je naredba :-) ) - zaslužili ste!!! Čestitam!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja sam polozila u sijecnju, osjecaj je fantastican, uopce covjek nije svjestan sto se dogodilo.Toliko muke, mislila sam da cu se razboliti od svega, naposlijetku je sve bilo nadasve ugodno. Mislila sam da vise pojma nemam nista, a na ispitu kao da te nesto prosvijetli.

Ne mogu vjerovati da je to gotovo!!!

Nemojte se jako sekirati, to je nesto sto mora proci, a kad prodje, cini ti se nekako tako lagano, a samo kad se sjetim sto sam prosla, slabo mi je.

 

Pozdrav svima i drz'te se!!!

Marina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

eto i taj dan je došao i dobro po mene prošao!

 

prvo, hvala svim registriranima i anonimusima koji su objavili pitanja, a i odgovore, kao i svoje komentare, iskustva i savjete. sve to mi je jako dobro došlo. i ja sam objavila par setova pitanja, i imam ih još pa obećajem da ću si dati truda i prepisati ih.

drugo, ne želim nikoga plašiti, ali dan prije usmenog sam bila u psihičkoj komi, na rubu sloma. kao što su neki već napisali, imala sam dojam da ništa ne znam i najradije ne bih uopće otišla na usmeni, ali već sam bila napisala presude pa bi mi se računalo kao pad, tako da sam otišla u ministarstvo s odlukom da kad vidim da neće biti ništa od toga, da se ustanem i odem. no, stvari se nisu tako odvijale, glava mi je ipak, pokazalo se, bila puna podataka koje sam izbacivala van. stoga, savjetujem svima, kad dodje dan D nemojte bježati, nego se zaputite u ministarstvo u borbu. vjerujte mi, ne mora se znati odgovor na svako pitanje da bi se prošlo.

 

ovim putem želim zahvaliti i zexu (ako bude ovo čitao) koji me je prije otprilike godinu dana (izbori) upozorio na legalis i tako mi uvelike olakšao predpravosudno razdoblje.

 

i na kraju, svima vama koji se spremate na pravosudni upućujem jedan rudarski pozdrav jer intenzivno učenje koje vas čeka ravno je teškom fizičkom poslu, stoga SRETNO!

 

ag

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo za kolegu matu, po narudžbi:

 

komisija mi je bila u sastavu: pavišić (kazneno), gagro (ustav), milas (gpp), buljan (radno) i eraković (građansko).

 

kad sam čula da će biti pavišić, računala sam na siguran pad iz barem jednog kaznenog, no pavišić je taj dan bio u žurbi i bio je dobre volje, a u takvoj kombinaciji je po mome mišljenju najbolji ispitivač od svih ispitivača uopće, čak i od grbina jer je sve brzo gotovo.

gagro je dobronamjeran i pita po svojim standardnim pitanjima, uključujući i europski sud za ljudska prava.

milas pita isto već viđena pitanja, ali on pita i ovrhe! no, nas je pitao osnove (koje su ovršne, a koje vjerodostojne isprave, pravomoćnost sudskih odluka, protuovrha, javni bilježnici po novome..), mene je njegov set izmučio jer on dugo ispituje.

što se tiče buljan, da me netko pitao da si izaberem ispitivača za tu grupu predmeta, ja bih nju izabrala, no taj dan je bila malo drugačija, ali ipak manje više uobičajena pitanja.

eraković je i meni i kolegici „popljuvao“ presude iako smo obje većim dijelom prepisale jednu potvrđenu presudu. za njega su me upozorili da pita više obvezno, i tako je i bilo (ništetnost, pobojnost, zastara, raskid ugovora zbog neispunjenja i promijenjenih okolnosti), no nije nas pitao nijedan ugovor iz posebnog dijela, a po njegovim pitanjima sam vidjela da zna upiknuti tu i tamo poneki ugovor. mene je pitao razliku između novog i starog zoo-a što se tiče sklapanja trgovačkih ugovora. ja sam obvezno učila iz knjige vedriš-klarić (uz novi zoo), ali sam isprintala objašnjenje promjena sa stranice sabora (netko je na legalisu stavio link), i još k tome sam skinula neku power point prezentaciju sa stranica faksa u zagrebu. tu sam prezentaciju letimično prošla nakon što sam prošla obvezno, i upravo sam s te prezentacije zapamtila ono sa sklapanjem trgovačkih ugovora, što me je pitao eraković. e da, što se tiče stečaja, samo osnove (razlozi, tko može past pod stečaj), a trgovačko: prokura, dionice kod d.d.-kako se prenose, poslovni udjeli kod d.O.o.-kako se prenose.

 

to bi bilo to. ako imaš još kakvih pitanja, na raspolaganju sam.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čestitam ti, ne mogu a da si ne dozvolim da te pitam da li moguće nekako doći do tebe za materijale za pravosudni..puno bi mi značila tvoja pomoć, ne mogu otvoriti link, pa ako imaš pročišćene tekstove u wordu pošalji na interplutex@interplutex.hr..spremna sam ih i otkupiti ...očajna sam...znam da je sve to iza tebe..ali ako ti se da ...pozdrav :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovana kolegice,

 

moram te razočarati jer ti ne mogu dati svoje materijale za pravosudni. naime, ja sam ih dobila od frendice koja ih je obećala dalje nakon što ja položim, ali mogu ti dati poneki savjet, ako ga želiš.

ja sam većinu stvari učila iz zakona, zakone sam sama skinula sa stranica NN, a neke (kao npr. stečaj) sa stranice gpp-a pravnog faksa u zagrebu. na toj stranici gpp-a imaš i drugih zakona, kao npr. o javnom bilježništvu i dsv-u, ali zakon o dsv-u se nedavno izmijenio pa bih ti preporučila da ga, ako imaš vremena, sama pročistiš jer nije velik. ja za to nisam imala vremena, a možda je već i objavljen pročišćen u dodatku ing registra.

 

stvarno, obvezno i nasljedno sam učila iz knjige vedriš - klarić. ta knjiga se može nabaviti u jednoj kopiraonici pored faksa u zg. ja sam imala staru knjigu, ali prije godinu ili dvije su je promijenili u dijelu koji se tiče nasljednog, sukladno novom zakonu o nasljeđivanju. za obvezno sam si kupila novi zoo i kao što sam rekla one dodatke sa sabora i faksa. trgovačko sam također učila iz ztd-a (ne cijeli zakon), ali sam pročitala i knjigu od petrovića (osnove prava društava). to je mala knjigica, i nakon nje se zakon već promijenio, ali je zgodna jer lijepo sistematizira neke stvari koje su u zakonu razbacane. jedino sam upravu učila iz skripte koju sam dobila, skripta ima nekih 35 stranica.

 

postoji neki cd sa skriptama koji kola, ja ga više nemam, ali i nisam se služila skriptama s tog cd-a, osim za gpp u dijelu koji se tiče načela postupka i vrsti nadležnosti.

 

na gornji mail ću ti poslati ono sa sabora i power point prezentaciju o novom zoo-u.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana kolegice s položenim pravosudnim,

 

...osjetih se slobodnim zatražit pomoć od tebe. Naime, bi li bila ljubazna pa nas malo uputi u te izmjene koje si ucil iz zoo(bez nuđenja power point prezentacije), konkretno koji dio materije ŠTETE i popravljanja štete je učljiv iz Vedriš klarića, , da li si ti učila po navedenoj knjizi neimovinsku štetu, ili je dovoljno samo reći da je to povreda pravo osobnosti bez navođenja onih podoblika(fizičke boli, duševne boli, povreda pra. oobnosti, strah-kako je navedeno u knjizi), jer bi po novom pretrpljeni bolovi i strah bili samo mjerilo težine povrede koji se uzimaju u obzir pri utvrđivalji visine pravi novčane naknade?

Nadalje, kako se popravlja neimovinska šteta? nazivamo li to i dalje satisfakcijom?

Nadam se da ti neće biti prevelik problem pojasnit nam ovih par stvarčica?

UNAPRIJED PUNOOOOOOOO ZAHVALAN!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako, iako sam pisala presudu iz naknade štete na pravosudnom (nematerijalne – promet – stari zoo), jedino pitanje koje sam imala na usmenom, a da je imalo veze sa štetom je zastarni rok kod zahtjeva za naknadu štete. tako da ti ne mogu pouzdano reći što se od nas očekuje. ono što bih ja znala odgovoriti, nadam se, je definicija štete po starom i novom zoo, te navesti pojedina prava osobnosti iz čl. 19. novog zoo-a, te ono što si i ti naveo da su bolovi i strah po novome samo mjerilo težine povrede prava osobnosti. i da, radi se i dalje o obliku naknade štete kao satisfakciji. podoblike bih znala navesti po starom, ali ne sva nabrajanja kod vidova duševnih boli. ja sam učila iz knjige po starom, i presudu sam pisala po strarom zoo, ali sam pročešljala i novi zoo, ali ja iz tvojeg pitanja vidim da si ti to već dovoljno savladao. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija