Jump to content

brižan otac traži pomoć!!


Skydiver

Preporučene objave

Saljem u ime prijatelja koji šalje sljedeće:

 

Poštovani,

 

Molim vas za pomoč! Kako je moguče da dobijem skrbništvo nad 10 godina starim sinom! U braku smo 10 godina i žena me vara več neko vrijeme! Mislio sam da to traje 1-2 mjeseca ali da i duže!

 

Priznala je da voli susjeda i rekao sam joj da može slobodno kod njega nakon puno laži i muljanja pukao sam kad mi je priznala! To večer je otišla kod njega direktno od mene k njemu a imala je kamo otiči i drugdje! O sinu se brinula koliko se brinula više njezina sestra nego ona! Sin je više vezan za mene nego za nju bar tako mislim! Svi su je otkačili i svi su na mojoj strani!

 

Kako je moguče da ja dobijem skrbništvo jer ona niti je alkoholičarka niti drogerašica!!! Hvala na pomoči, hvala puno puno!!!!

 

Srdačan pozdrav

 

***editirala newbie***

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo STAMPANA slova na forumu znace vikanje, a ovdje to ne radimo koliko je god moguce pa molim da pripazite na to.

 

Sto se tice problematike. Varanje nije od strane zakona prepoznato kao krivnja za raspad braka niti se krivnja kao takva utvrdjuje ili ima kakav utjecaj na gotovo bilo sto. To je samo cinjenica koju strana u postupku moze navesti i probati dokazati kako bi eventualno drugu osobu prikazala nepodobnijim roditeljem pogotovo ako ta nevjera ima utjecaj na dijete u vidu zapostavljanja djeteta od strane roditelja-nevjernika. Dakle, to je jako mrsavi argument za dodjelu djeteta na zajednicki zivot i cesto se cak i opravdavaju postupci nevjernog supruznika kada posegne za nevjerom jer se drugog supruznika prikazuje kako bezosjecajnog pa sve do zlostavljaca.

 

U slucaju koji ste naveli bilo bi bitno znati da li je dijete nastavilo zivjeti s ocem ili je majka otpeljala i dijete sa sobom. Ako je majka ostavila dijete ocu isti bi morao sto prije cijeli slucaj prijaviti nadleznom czss (pismenim putem s povratnicom). Ako je odluka vec pala nema se sto cekati ni s podizanjem tuzbe za razvod braka, opet na nadleznom, ovoga puta opcinskom sudu. Preporuka- angazirati odvjetnika.

 

Argumentacija za dodjelu djeteta ocu na zajednicki zivot moze biti povezanost djeteta s ocem, 10 godisnjak je vec sposoban sam iskazivati na pitanja ako ga se pozove da iskazuje na okolnosti s kojim roditeljem bi zelio nastaviti zivjeti. Nadalje, ako otac posjeduje vlastiti stan, ima korektan posao s korektnim primanjima, ako je uzoran gradjanin (nema osuda ili se ne vode postupci protiv njega gdje je prekrsajno ili kazeno odgovoran) i slicno, sve su to argumenti koje ako otac pravilno iskoristi postoje odredjene sanse da ce savladati predrasude u drustvu i uspjeti u sudskom postupku.

 

Uz sve receno vazno je savjetovati. Samo mirno, bez agresivnih ispada (jer se cesto zna desiti da se namjerno provocira oca kako bi ga se kasnije stigmatiziralo kao nasilnika i uklopilo u sterotip po kojem najradije rade centri i sudovi- otac nasilnik, jadna majka, izbacena s djetetom: rjesenje- ocu 2 dana tjedno po 3 sata, 2 vikenda mjesecno, alimentacija i case closed), sve pismeno s povratnicom sa svim institucijama koje ce se ukljuciti u postupak, misliti prvenstveno na dobrobit djeteta i voditi se samo tom mislju, izolirati gnjev prema supruzi od postupanja u svezi djeteta (dijete nije sredstvo za osvetu drugom roditelju).

 

Eto, generalno, to je to. Za kakve finese i detaljnije savjete treba vise podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doticni gospodin je zenu izbacio iz kuće, sin zivi s njim, ona vidja sina koliko mi je poznato svaki dan nakon skole dokle njegov otac dodje s posla.

 

Zena zivi sa ljubavnikom.

 

On ima prosjecnu hrvatsku plaču, kuću (bezpravno izgradjenu na njezinom terenu u kojoj on zivi) te je uzoran gradjanin.

 

Kakve šanse bi mogao imati da on dobije sina za skrbništvo i što bi bilo jos vazno da navedem.

 

Puno hvala na pomoći i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Molim sve zainteresirane za pravdu da mi se jave na mail daracm@net4u.hr. Sam sam bio obespravljen na sudu i znam da suci mogu suditi kako god žele. U mom slučaju su sudili protuzakonito i protuustavno (i prvo stupanjski i drugostupanjski sud). Pozivam sve željne pravde da osnujemo udrugu za pravdu i kad nas se skupi dovoljan broj možda ćemo uspjeti nešto izboriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani, u potpisu mog posta mozete vidjeti link na stranicu aktivne udruge koja se upravo zalaze za prava djece i roditelja na oba roditelja, za ravnopravno roditeljstvo, a sto znaci i pracenje rada institucija koje su involvirane u donosenje odluka o roditeljskoj skrbi. Vise mozete procitati na citiranom linku i javite se.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkox3,

 

već u trećoj temi za redom objavljujete poziv zainteresiranima ne bi li bio uočen. Uz dužno poštovanje prema vašoj nelijepoj životnoj situaciji, upozoravam vas da ne spammate forum. Zadnju vašu objavu ću ipak ostaviti, ostale istog sadržaja i smisla će biti brisane. Molim da se ne ponavlja.

Nadalje preporučam povratak na temu.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani Klupe i darkox3,

 

svakako hvala na informaciji, prosljedit cu je mojem prijatelju.

 

Postovani bovu,

 

puno hvala na informaciji.

 

Postovani bartleby,

 

koliko tolko djete ima ok situaciju, problem je u tome sto majka nije pretjerano zainteresirana za njega, sto je tuzno.

 

Hvala bogu njegov otac pruza djetetu maximalnu moguću brigu.

 

Srdačan pozdrav svima i sve najbolje u dveidesetoj,

 

Skydiver

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija