Jump to content

Dionice HRVI-razlika u %

Preporučene objave

objavljeno:

Zahtijev za dodjelu dionica HRVI-a 20% predao sam u 3.mj 2007.g,nikakav odgovor nisam dobio,sad sam dobio 30 % drugostupanjsko riješenje pa me zanima da li i na koji način zatražiti povećanje tih dionica?(ako šta i bude od toga).

odgovoreno:

Gledao sam u subotu u emisiji Veterani mira gosp. Bogovića iz Ministarstva branitelja, te je isti bio rekao da za dionice na koje HRVI imaju pravo nije potrebno trajno riješen status, već da je potrebno drugostupanjsko rješenje, tj da se zahtjev može podnijeti i sa drugostupanjskim privremenim rješenjem.

odgovoreno:

To ne sporim jer nisam čuo njegovu izjavu i u kojem kontekstu je data, ali praksa Fonda je da pri raščišćavanju predmeta odrađuju one zahtjeve s trajnim statusom ( sve iskompletirano, MBG,...)... Ako ne vjerujete kontaktirajte Fond i pitajte ...

odgovoreno:

Duro sve pet.

Jedan gledatelj je bio konkretno pitao dotičnog gospodina ima li pravo na te dionice s privremenim rješenjem ili mora čekati da mu status bude riješen trajno, na što je ovaj odgovorio da je potrebno konačno rješenje, tj drugostupanjsko, a koje može biti i privremeno, te da on ukoliko ima drugostupanjsko rješenje (koje je konačno) ima pravo podnijeti zahtjev za dodjelu dionica.

Sada možda ovi u Hrvatskom fondu za privatizaciju možda brkaju pojam konačno od trajnog, jer konačno rješenje u postupku je nešto drugo od trajnog rješenja.

Ili možda svjesno "brkaju" tu razliku. :misli:

odgovoreno:

Dobro veće svima braniteljima,freed je.Zanima me dali me netko može uputiti na adresu za potraživanje ili tel... za dodijelu dionica sa 20 °/ na 40 °° trajno koje sam sada dobio.Pitanje za sve koji mogu pomoć.I kome da se obratim za potraživanje kredita za adaptaciju kuće. Hvala :misli:

odgovoreno:

ime prezime

adresa

HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU

SEKTOR UPRAVLJANJA

ODJEL ZA DODJELU DIONICA

IVANA LUCIĆA 6, ZAGREB

datum

Predmet: zahtjev za dodjelu dionica bez naplate

-dostavlja se,

Molim vas da mi iz portfelja vašeg fonda odobrite dodjelu razliku dionica bez naplate.

Priznat mi je status HRVI (xxx) skupine, sa xxx% oštećenja organizma.

Molbi prilažem ovjereni preslik drugostupanjskog rješenja o statusu HRVI i preslik osobne iskaznice.

S poštovanjem,

JA

potpis

presliku ovjeravaš u uredu za obranu i sve pošalješ poštom sa povratnicom

Za kredit možeš u bilo koju banku kao i svaki drugi građanin, a ja bih ti preporučio Erste banku (daju i do 10 godina gotovinske gredite bez jamaca uz uvjet da dobivaš preko njih mirovinu).

Ako tražiš veći iznos i budeš htio dići kredit bez jamaca, trebat ćeš sklopiti životno osiguranje, a tu bi moglo biti problema ukoliko si obolio od PTSP-a.

odgovoreno:

Hvala ti Mrljavac na informacijama bit će mi od koristi,a za kredit sam mislio preko ministarstva na osnovu invalidnosti HRV-i,navodno se pošalje neki obrazac ispunjen za koji neznam i vrši se potraživanje kredita,stave te na listu ćekanja.Navodno preko NETA se može naći obrazac.

• 4 godina kasnije...
odgovoreno:
ime prezime

adresa

HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU

SEKTOR UPRAVLJANJA

ODJEL ZA DODJELU DIONICA

IVANA LUCIĆA 6, ZAGREB

datum

Predmet: zahtjev za dodjelu dionica bez naplate

-dostavlja se,

Molim vas da mi iz portfelja vašeg fonda odobrite dodjelu razliku dionica bez naplate.

Priznat mi je status HRVI (xxx) skupine, sa xxx% oštećenja organizma.

Molbi prilažem ovjereni preslik drugostupanjskog rješenja o statusu HRVI i preslik osobne iskaznice.

S poštovanjem,

JA

potpis

presliku ovjeravaš u uredu za obranu i sve pošalješ poštom sa povratnicom

Za kredit možeš u bilo koju banku kao i svaki drugi građanin, a ja bih ti preporučio Erste banku (daju i do 10 godina gotovinske gredite bez jamaca uz uvjet da dobivaš preko njih mirovinu).

Ako tražiš veći iznos i budeš htio dići kredit bez jamaca, trebat ćeš sklopiti životno osiguranje, a tu bi moglo biti problema ukoliko si obolio od PTSP-a.

da li ova adresa vrijedi još uvijek ili se u ovih nekoliko godina od ove objave promjenila ..hvala

odgovoreno:

promjenio se naziv,adresa ostala ista....ja sam slao na :

A U D I O

AGENCIJA ZA UPRAVLJANJEM DRŽAVNOM IMOVINOM

ODJEL ZA DODJELU HRVI DIONICA BEZ NAPLATE

IVANA LUČIĆA 6

10000 ZAGREB

odgovoreno:
promjenio se naziv,adresa ostala ista....ja sam slao na :

A U D I O

AGENCIJA ZA UPRAVLJANJEM DRŽAVNOM IMOVINOM

ODJEL ZA DODJELU HRVI DIONICA BEZ NAPLATE

IVANA LUČIĆA 6

10000 ZAGREB

kolega da li ti se riješilo i kada si poslao..hvala ti na inf.

odgovoreno:
da li je ovo ili ovaj AUDIO ista stvar

Ma potpuno isto. Audio više ne postoji. Sad je CERP, prije je bio DUUDI (iako DUUDI još postoji, ali više se ne bavi ovim stvarima, već to sada radi CERP), a još prije AUDIO, a još još prije HFP ...

odgovoreno:

DOBIO RJEŠENJE ZA DIONICE !

Šta sada ???

Danas sam dobio rješenje za dionice,

49 dionica trgovačkog društva Belje d.d.-nominalne vrijednosti 100 kn po dionici ( ukupno 4900 kn )

5 dionica trgovačkog društva HUP-Zagreb d.d-nominalne vrijednosti 400 kn po dionici ( ukupno 2000 kn )

50 dionica trgovačkog društva RIZ-ODAŠILJAČI d.d - nominalne vrijednosti 370 kn po dionici ( 18500 kn )

Ukupno u nominalnoj vrijednosti od 25.400 kn

Da li mogu i gdje isto unovčiti i vidjeti koliko se za isto zaista može dobiti novaca ??

odgovoreno:
DOBIO RJEŠENJE ZA DIONICE !

Šta sada ???

Danas sam dobio rješenje za dionice,

49 dionica trgovačkog društva Belje d.d.-nominalne vrijednosti 100 kn po dionici ( ukupno 4900 kn )

5 dionica trgovačkog društva HUP-Zagreb d.d-nominalne vrijednosti 400 kn po dionici ( ukupno 2000 kn )

50 dionica trgovačkog društva RIZ-ODAŠILJAČI d.d - nominalne vrijednosti 370 kn po dionici ( 18500 kn )

Ukupno u nominalnoj vrijednosti od 25.400 kn

Da li mogu i gdje isto unovčiti i vidjeti koliko se za isto zaista može dobiti novaca ??

kad si poslao rješenje

odgovoreno:
Probaj otići kod brokera.

Broker ? Di ima brokera ? Di ću naći adresu brokera u svom mjestu ?

Da li osim ovog rješenja treba još nešto čekati, još kakav papir ili se odmah može ići do brokera ?

Uzimaju li brokeri proviziju ?

Na području Velike Gorice gdje ima najbliži broker ?

odgovoreno:

E moj kompa,bar si ti snalažljiv "dečko",daj ukucaj u google.hr "brokeri" i biraj......za prodaju dionica ti treba pin i možeš ih prodati telefonom ili netom a za info kolko ustvari je tržišna cijena tvojih dionica "prošnjofaj malo na http://limun.hr/main.aspx?id=18 ima i drugig stranica (google čuda radi) i onda dok vidiš kolko ustvari je razlika od nominalne i tržišne cijene ,budeš se malo spustil na zemlju...

.....ja ti savjetujem da odmah prodaš (iz mog iskustva) ali ti možeš i čekat da se cijene navedenih dionica porastu,,,hehhehe,prije se budu spustile.....ugodan dan!

odgovoreno:
E moj kompa,bar si ti snalažljiv "dečko",daj ukucaj u google.hr "brokeri" i biraj......za prodaju dionica ti treba pin i možeš ih prodati telefonom ili netom a za info kolko ustvari je tržišna cijena tvojih dionica "prošnjofaj malo na http://limun.hr/main.aspx?id=18 ima i drugig stranica (google čuda radi) i onda dok vidiš kolko ustvari je razlika od nominalne i tržišne cijene ,budeš se malo spustil na zemlju...

.....ja ti savjetujem da odmah prodaš (iz mog iskustva) ali ti možeš i čekat da se cijene navedenih dionica porastu,,,hehhehe,prije se budu spustile.....ugodan dan!

Evo sam stupio u kontakt s jednim brokerom.

Moram čekati taj pin još koji dan pa ču ih prodati odmah.

Izračunao sam , onako odokativno sam da im je tržišna vrijednost oko 12.300 kn

odgovoreno:
kad si poslao rješenje

Kakvo rješenje ?

Ne šaljem ja nikakva rješenja nikuda, niti sam slao.

Ako si mislio na kada sam podnio zahtjev za dionicama ? ( 28.10 2008 godine ).

odgovoreno:
Kakvo rješenje ?

Ne šaljem ja nikakva rješenja nikuda, niti sam slao.

Ako si mislio na kada sam podnio zahtjev za dionicama ? ( 28.10 2008 godine ).

na zahtjev sam i mislio,pa morao si uz zahtjev poslat i rješenje je li tako..ok hvala na inf. ...lp

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija