Jump to content

nezadovoljni odvjetnikom


ivancica234t

Preporučene objave

kada je počinjao proces za naknadu štete u prometnoj nesreći odvjetnik pita dali ću mu platit troškove sa ili bez pda-a,ja normalno kažem bez.kako je odmicao proces odvjetnik je toliko u svemu bio pasivan da sam izludila.uglavnom kaže da mu moram platiti 250kn za nekakve papire što je tražio od autokuće iako ih ja imam kod kuće normalno nije ni pitao.750kn za pisanje žalbe koja u startu nije mogla proći jer je prošao rok žalbe normalno nije ni pitao kad sam ja poštu primio da bi se mogaož žalit i 500kn što je bio samnomn na saslušanju ajd to je ok.kako sam mu dala 500kn prije on traži ostatak od 1000kn ja mu kažem da će dobiti kad se sve okonča.Ali on me odmah šalje oboćnom pošto kuvertu u kojoj traži sve to i još neke stavke ali sa pdv-om i tvrdi da je proces okonćan jer se ja nisam žalio na presudu od prekršajnog suda i on to smatra gotovo a druga strana se žali i to se sve nastavlja.On u toj kuverti ne navodi račun gdje da mu se uplati ,nema nikakve uplatnice unutra ništa nego hoće da ja dođem kod njega i da mu to platim.Šta je sad tu ispravno radit s tim da je na tom papiru odmah napisano da je to opomena pred ovrhu. :misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Kada angažirate odvjetnika ,trebate ga i platiti.Plaća se tarifi Ako nemate ugovor onačinu plaćanja tada to plačate prema izvršenim radnjama iz dopisa kada odvjetnik traži . Ovu opomenu pred ovrhu shvatite ozbiljno , uložite prigovor na visinu ako smatrate da želi naplatiti neučinjeno.

Uvijek je najbolje da osim usmenih dogovora imate i pisani trag.Ljudski je i porazgovarati s odvjetnikom ,ako je bilo propusta porazgovarajte o tome i o šteti učinjenoj,ili

mogućoj.Uvijek je najbolje dogovoriti se i naj isplativije.Iznosi koje navodite su više nego realni.

Kažete u postu da odvjetnik ne pita da li imate .Odvjetnik , vodoinstalater , frizer i nitko drugi Vas ne mora pitati da li imate za platiti ,pretpostavlja se da imate za platiti ono što ste naručili !

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

 

Pismenim putem zatražite da Vam se dostavi račun sa brojem računa za uplatu,za taj dio , bez žalbe drugostupanjskom sudu,ili otiđite do odvjetnika i tražite da uloži žalbu ako niste zadovoljni odlukom suda i tražite da Vam izda račun.Obračun na A-4 formatu sa pečatom i potpisom odvjetnika obračunatim PDV-om Vam je isto račun .

Vi morate komunicirati dogovarati se i sve dogovoriti .

Kada se gradi brod radnicima se isplaćuje plaća prije primopredaje broda i utvrđenja nedostataka .

Vi ste imali na početku mogućnost ugovaranja isplate na kraju postupka sporazumom , pa bi i odvjetnik imao mogućnost izbora da li da prihvati nešto rizično ili ne.

Bez ikakvog pismenog dogovora podrazumijeva se plaćanje za izvršeni posao po primitku obavijesti .

 

Što manje filozofirate imati ćete manje troškove .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok,znaći ja sad trebam tom odvjetniku poslati napismeno da mi dostavi broj računa ili uplatnicu jer kako je on postupao prema svemu i svom dogovoru meni nepada napamet da ja idem kod njega.Čak i banka danas pošalje dije tri opomene pred ovrhu ovaj jednu pa odmah ovrha.Da je u tom dopisu pisao kakv račun za uplatu ja bih istog trena platila ovako mi je sve čudno al dobro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Vi bi trebali također otkazati pounomoć odvjetniku , dopisom označiti broj predmeta ,svakako ne zaboraviti datum i dostaviti jedan primjerak sudu ,a jedan odvjetniku .

Možete navesti da otkazujete punomoć iz ekonomskih razloga,ili samo otkazujete Vi procijenite ,koliko ste očekivali a koliko dobili .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po njegovom proces na prekršajnom sudu je završio jer kako on kaže neželim se žalit,pa tko će se žalit ako je presuda u njegovu korist.Ali druga strana se žalila i to se sad sve nastavlja ili prebacuje na viši sud.Sad kako se to gleda kako kraj jednog a poćetak drugog ili samo nastavak istog procesa.Jer ako je to gotovo onda je i on svoje završio pa nema ni pravo više zastupat niti koristit punomoć ILI????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija