Jump to content

Lažna prijava


Tihuana

Preporučene objave

Tihuana je napisao:

i prijavila sam ga da me lažno snimao

 

Pretpostavljam prikriveno, a ne lažno snimao...

 

I što bi trebalo značiti 'strah me da sud krivo ne presudi'?

 

Je li snimao ili ne? Je li taj slikovni zapis pokazao trećoj osobi?... postoji li još taj zapis?... Kako dokazati da je snimano prikriveno? Ako ste još dugo nakon toga bili u vezi...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Reci cu vam samo kako to moze izgledati u ocima suda. Bili su skupa, snimali su se i prije, onda joj je to zasmetalo pa je odlucila optuziti njega i izaci iz veze "cista". Bez obzira da li je vasa izjava da niste znali za ovo snimanje tocna u sto vam nacelno i vjerujem morate shvatiti da cinjenica da ste se prije dragovoljno snimali ne ide u prilog tuziteljstvu.

Bojim se da je na vasoj strani dokazati da niste znali da se snima i da niste pristali na to da vas se snima.

Uostalom ako on tvrdi da nije pokazivao nikome mogli ste dogovoriti da se snimka uništi i gotova prica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lazno prijavljivanje kaznenog djela i davanje laznog iskaza je kazneno djelo tako da...

No misljenja sam da bi sud u slucaju snimanja mogao vise prosuditi u korist okrivljenika temeljem nedostatka konkretnih dokaza i dvojbe suda u krivnju te na taj nacin bi vas bivsi mogao biti oslobodjen krivnje.

U tom slucaju sud se najvjerovatnije nece izjasniti da je vas iskaz bio lazan vec ce osloboditi okrivljenika zato jer osim vaseg iskaza (kojeg ce okrivljenik lako pobijati zbog vasih prijasnjih dobrovoljnih snimanja koje ste priznali pred sudom) ne postoje neki drugi konkretni ili cvrsti dokazi.

 

Na taj nacin sud ne kaze da ste lagali ali vam niti ne vjeruje pa nece postojati eksplicitna tvrdnja da ste lazno svjedocili ili lazno prijavili kazneno djelo pa cete se i vi najvjerovatnije izvuci.

 

Ipak, mozda ce gore receni stav imati sud i odvjetnistvo i nece protiv vas pokrenuti kazneni progon ali zato morate znati da vas bivsi to moze napraviti, prijaviti vas za lazno prijavljivanje i davanje laznog iskaza, pa ako i drzavno odvjetnistvo odustane od progona on ga moze sam preuzeti i podignuti optuzni prijedlog protiv vas i dovesti vas pred sud kao okrivljenicu.. Da li ce uspjeti na sudu ne znam, vjerovatno da nece, pa bi zato bilo dobro da smirite tenzije s njim. Zelja za osvetom kod njega moze postojati pa pazite da je ne raspirujete svojim daljnjim ponasanjem.

 

Eto, steta sto se prije pokretanja postupka niste konzultirali s odvjetnikom. Kada ste saznali za snimku jedan kvalitetan dopis vaseg odvjetniika njemu bio bi vjerovatno i vise nego dovoljan, a u kojem bi trazili da snimku ukloni, obrise i ne distribuira dalje jer cete u protivnom pokrenuti postupak koji ste pokrenuli. Na taj nacin biste se ogradili od mogucnosti da moze tvrditi da je snimka napravljena dobrovoljno, a i na kraju da trazite njeno brisanje je se ne slazete da ona postoji iz vise razloga.. Tu bi ga uvalili u kaznenu odgovornost ako bi ta snimka ikada negdje dosla, a da vi to saznate...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klupe je napisao:

Lazno prijavljivanje kaznenog djela i davanje laznog iskaza je kazneno djelo tako da...

....

Ipak, mozda ce gore receni stav imati sud i odvjetnistvo i nece protiv vas pokrenuti kazneni progon ali zato morate znati da vas bivsi to moze napraviti, prijaviti vas za lazno prijavljivanje i davanje laznog iskaza, pa ako i drzavno odvjetnistvo odustane od progona on ga moze sam preuzeti i podignuti optuzni prijedlog protiv vas i dovesti vas pred sud kao okrivljenicu..

 

od ovoga nema ništa.odnosno, ne možete biti presuđeni, što ne znači da ne možete biti izloženi kaznenom postupku koji bi u konačnici rezultirao oslobađajućom odlukom, ali bi vi ipak bili izloženi toj proceduri, gnjavaži itd. u jednakoj mjeri kao što je i vaš bivši sada izložen.

 

nema niti jednog od ova dva kaznena djela

 

lažnog prijavljivanja nema - jer je prijava podnesena za kazneno djelo

Neovlašteno snimanje i prisluškivanje

Članak 131.

za koje je opet propisano u stavku

(4) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka pokreće se povodom prijedloga

 

bitno je ovo - po prijedlogu

 

jer

Lažno prijavljivanje kaznenog djela

Članak 302.

(1) Tko prijavi neku osobu da je počinila kazneno djelo iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili povodom prijedloga.

 

dakle, ništa od ovoga.

 

kaz. djela davanja lažnog iskaza isto nema,najjednostavnije rečeno, ova dva kaz.djela se međusobno isključuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tihuana je napisao:

Da, ali postupak protiv njega je povelo državno tužilaštvo, a ne ja sa svojim odvjetnikom. ja sam samo prijavila policiji.

 

sve ok, kuzim ja sto je bilo. vi ste stavili prijedlog za progon/prijavili policiji/, dalje je DO islo u postupak.

 

bez obzira na to, ostaje sve ono sto sam gore napisao.

odnosno, ono ćime sam nastojao pojasniti zasto nema zakonskih mogućnosti da se vas goni dalje i budete presuđeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija