Jump to content

molim pomoćČ


doctor

Preporučene objave

Stiglo rješenje, citiram hrvatskom branitelju kod kojega je dijelom zbog posljedica bolesti 20% zadobivene u obrani suvereniteta RH,a dijelom zbog posljedica bolesti 80%zadobivene izvan okolnosti vezanih uz obranu suvereniteta RH nastala profesionalna nesposobnost za rad.Napominjem liječim se 4 god.od PTSP(DG:43.2 F62.0)i u vrlo sam teškom psihičkom stanju nesposoban za bilo kakav rad.Dali uvažiti rješenje ili se žaliti.

Također bi zamolio približan izračun mirovine.

-HRVI 20%

-Dragovoljac

-20god.civilnog staža

-vojnik

-neto plača 3000kn.

-40god starosti

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

doctore,Poštovanje lega, mislim da kod tebe nije sve odrađeno kako treba,toliko ljećenja vremenski šifre 62,0 i 43,2 ova mi je malo ćudna,kao depresivni poremećaj tako nešto.Vijerovatno ti je oskudan opis ratnog puta,bolnićko ljećenje mislim da ga baš i nemaš dovoljno,potvrđene dijagnoze ti trebaju od malo strućniji doc.prof.mag. itd..i više njih da bi dobio veći dio vojnog dijela,i jako bitno OPĆU NESPOSOBNOST,tada bi ti bila mirovina od 3,700-4,500 kn.A u ovom tvojem slućaju 2,300-max 2,500 kn.Nastavi ljećenje potvrdi šifre kod jačih doktora,bolnićka ljećenja i traži prebacivanje u OPĆU nesposobnost.Možeš napravit žalbu,ali nemoj nikako tužbu,ako imaš argumente dovoljne za to,i naravno jaki nalazi psihologa.Sretno....i ne odustaj ne gubi nadu i ćuvaj zdravlje. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

freed je napisao:

... OPĆU NESPOSOBNOST,tada bi ti bila mirovina od 3,700-4,500 kn.A u ovom tvojem slućaju 2,300-max 2,500 kn....

Osjećam se obveznim vam skrenuti pozornost da su vam procjene najblaže rečeno vrlo optimistične da ne kažem izrazito neutemeljene ... Ilustracije radi:

- ako mu se bude "civilni" dio računao po ZOMO-u tada će pod tim elementima ( neto 3000 tj. PVB=0,5794) "civilni" dio biti oko 865,78 i "vojni" dio 950,69 pa zbroj 1816, 47 odnosno ako ima sto dana borbenog "dobiti" će (i to pod uvjetom da neće raditi) profesionalnu najnižu braniteljsku 1864,06 kn. U slučaju da mu se "civilni" dio bude računat po nekom drugom zakonu ( npr. Zakon o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO, PS i OSO...) tada će "preskočiti" taj iznos...

Ovo što navedoh je izračun - procjena na temelju podataka koje i kako ih je on naveo u svom postu ...

No bez poznavanja nekih podataka ( osnov osiguranja, plaće tijekom radnog staža...) svaki izračun bolje rečeno nazovi izračun je najblaže rečeno gatanje bez ikakve osnove ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj Frede šta bi ti meni onda prognozira

HRVI 20%

PROFESIONALNA 30%

CIVILNA 70%

25 GODINA RADNOGA STAŽA

46GODINA.

PLAČA OKO 3400,NETO :misli:

DIJAGNOZE,F43.1,F43.2,F33,2,F45,GASTRITIS CRONIKA,VISOKI TLAK...... :place:SUPRUGA BOLIJE OD MULTIPLEX SKLEROZE,DIJETE UMRLO NESAVJESNOM LIJEČNIČKOM SKRBI,IMALA JE SAMO 4 GODINE,TO JE BILO 2000,GODINE?? I ON MI DAJE PROFESIONALNU???I JEDVA ČEKAM IZRAČUN... :zao::zao::zao:ĐURO MI JE PROGNOZIRA OKO 1900??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Duro,koliko sam shvatio da kolega ima status HRV-i 20 % ,ima status dragovoljca,20 g staža civilnog...opća nesposobnost bez statusa HRV sa podijelom 20 vojno -80 civilno i 20-25 g staža civ. iznosi 2,300 dragovoljac vojnik., sa minimalnim primanjem civilne plaće.Kada sam rekao 3500-4000 to sam naglasio da uz opću i bolju podijelu ,recimo 50-50% bi imao taj iznos sigurno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaja,vijeruj mi da mi je žao tvoje dijece i žene,i da bi ti pomogao ako ikako je moguće,normalan ćovijek može tako nešto shvatit i suosijećat sa tobom,ali to GOSPODU nije briga,ćak što više oni bi ti htijeli što više prišiti na to na civilni dio,to je njima samo razlog da se ograde na civilni ishod i da ti zdravlje ugroženo obiteljskom situacijom.Molim te da me neshvatiš krivo,iskreno te razumijem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaja ,ako imaš status dragovoljca i sve ovo što si rekao,oko 2,350 kn. a ove šifre koje imaš,večina njih ti trenutno trenutno malo znače,nemaš osnovne šifre iz kojih nastaju ove ostle bolesti(šifre) koje si naveo,to bi ti se onda tretiralo kao bolesti proizašle,pogoršanje iz osnovne bolesti.,ako se radi recimo o PTSP oboljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neman status dragovoljca ali iman hrvi 20%-ptsp mi je priznat u svezi rata jer je od tada i počeo ali se svremenom ovo sve dogodilo u mome životu ? i da napomenem da sam zadnji skoro tri godine na bolovanju 100% zbog ptsp-a,koji je priznat radi rata, a ne obiteljskih problema,i molim te sada mi reci da je to 1900 ka i Đuro,pa ja moram onda pod titno u opću da mi to podigne bar 40-60,posto opču i koliko bi to bilo??jer u suprotnom ja neman izlaza,nego da poludin skroz pa da neznam :zao::zao::zao::zao: :zao:Frede šta da radim?? :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija