Jump to content

Raskid ugovora o dozivotnom uzdzavanju


SUNRISE08

Preporučene objave

Poštovani ,

lijepo molim ako je netko imao sličnog iskustva ili ako zna konkretno da mi pomogne savjetom;naime sa svojim djedom sam napravio ugovor o dož.uzdržavanju koji je i zabilježen na sudu i u gruntovnim knjigama.

Ubrzo nakon zaključenja ugovora djed je otišao na operaciju sa koje se vratio k nama u kuću jer mu je bila potrebna njega.

U našoj kući mu je data sva moguća skrb i adekvatna briga,dobio je svoju sobu,ispunjava mu se svaka molba i želja(i više negoli je potrebno).

 

Sada kad je koliko toliko se oporavio(radilo se o operaciji raka na deb.crijevu,no pošto je nakon 30 dana kemoterapija samovoljno odustao od terapija,jer je rekao da ga mi želimo ubiti sa terapijama i lijekovim,inaće žena mi je medicinska sestra te mu je stvarno pruzena sva njega sa te strane,ne znači da je izliječen jer su mu se metastaze proširile) njegovi planovi su da još do proljeca bude kod nas a zatim da ode u svoju kuću gdje nema nikoga da mu kuha i brine se o njemu kao kod nas.

Samim time zeli i raskinuti ugovor te sve pokretnine koje je trazio da se prevezu k nama da mu se vrate nazad

 

Zanima me (znam da je moguće raskinut) kakav je postupak ako će ići na raskid ugovora koliko to traje i da li se tu i mene što pita,na kraju krajeva tu je uloženo jako puno i našeg truda,novaca za liječenje a i samim dolaskom djeda u našu kuću naš dosadašnji način zivota je promjenjen 100%.

Još da napomenem da je zahtjevao da se jedna pokretnina(traktor)prenese na mene prije negoli je otišao na operaciju,dakle stoji na moje ime,što s tim.

 

Nadam se da ste shvatili moje pitanje i očekujem vaše odgovore,

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo za korekciju, ako je Ugovor zabilježen kao prijenos vlasništva na davaoca uzdržavanja, tada se ne radi o Ugovoru o doživotnom već o DOSMRTNOM uzdržavanju..

Ovo je vrlo važna razlika..

 

Naime, da bi postali vlasnik nekretnina po Ugovoru o doživotnom uzdržavanju te nekretnine prelaze u vaše vlasništvo tek poslije smrti primaoca uzdržavanja, ..odnosno tek po ostavinskoj raspravi po uzdržavanoj osobi.

 

Pozdrav

Mike06

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija