Jump to content

Help, help, help ,birokracija i prebivalište


daki84

Preporučene objave

Bio sam prijavljen na jednu adresu , pa mi je obitelj htjela da se prijavim kod njih (sad završio faks), debili su pokrenuli nekakav operativan postupak , gdje gospon policajček dodje provjerit jel tu živiš, ja nisam bio tu naravno, nemam potrebe biti cijeli dan kod kuće, doma mi je otac brat, nećaci i bratova žena, i gospon policajček je napisao nerazumno izvješće kao da ja prolazim i posjećujem brata, i plus imam prijavljeno boravište u ZG , a to je automatski prijavljeno jer kad se useljavaš u dom oni te prijave, sad sam diplomirao i ostala ta prijava, i arogantna teta rekla da ona nije zadovoljna sa izvješćem i da mi daje negativno, WTF???? istekla mi osobna isteće mi zdravstvena, ne mogu izvadit novce jer nemam važeću osobnu,nit putovnicu, ljekovi preko zdravstvenog izađu preko 400kn, ne mogu se prijavit na biro.

 

Jel ovo oni mogu meni kao drđavljaninu napravit i što da radim, sada izjavljuju nek ćulim doma negdje iza nove godine, kao da nemam pametnijeg posla.

Please help nemam pojma što da radim.....

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Arogantno ponašanje državne službenice je profesionalno nedopustivo ali ako policajca nazivate policajčekom onda je donekle shvatljivo i očekivano. U pravnom smislu je sve skupa nebitno. Nemate posla ni s policajčekom ni s tetom nego s državnom administracijom, propisima i zakonima.

 

Državna administracija dužna je pismeno dostaviti svoje odluke, u njima osim odluke navesti i razloge, ta dati uputu o pravnom lijeku.

 

Ništa od toga niste naveli pa iz Vašeg opisa nije jasno u čemu je uopće problem?

 

Prijavite svoje stvarno mjesto boravka i prebivališa, prethodno se odjavite ako treba i gdje treba i to je to. Ako pristojno pitate što trebate učiniti, obično Vam i kažu, ne uvijek baš kako bi trebalo, ali odgovor se dobije.

 

Ako ste državljani RH ne mogu Vam uskratiti boravak u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imaš državljanstvo RH i prebivalište u RH kad ti hočeš možeš mjenjati mjesto prebivališta .uz suglasnost vlasnika nekretnine na koju prijavljuješ prebivalište.

ako posjeduješ nekretninu i na istu prijavljuješ prebivalište potreban ti je vlasnički list.

ako prijavljuješ prebivalište na adresu kod roditelja tada ti je potrebna suglasnost gruntovnog vlasnika nekretnine(roditelja) da odobrava upis tvog prebivališta na svojoj nekretnini.uz izjavu potreban je i vlasnički list za nekretninu.

uz prijavu promjene prebivališta potrebno je mjenjati i osobne dokumente na novu adresu.

osobna iskaznica ,putovnica,zdravstvena iskaznica,vozačka, vojna iskaznica,...

 

samo strancima se provjerava boravak na adresi na kojoj je prijavio prebivalište.

 

nije mi jsno zašto si uopće mjenjao prebivalište dok si studirao .

dovoljno je bilo da u mjestu studiranja prijaviš boravak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija traži nepotrebne stvari. Uopće nije nužan vlasnički list da bi se moglo živjeti u nekoj kući. Pa postoje stotine tisuća kuća bez građevinske dozvole i samim tim bez vlasničkog lista.

 

Zbog toga je više puta dobila po prstima pa i od ustavog suda.

 

Policija je dužna pridržavati se zakona a to je Zakon o prebivalištu i boravištu. U njemu ni traga o vlasničkom listu.

 

Živite tamo gdje živite.

 

Nema neka službenica pravo vas otpiliti na šalteru.

 

U pisarnicu nadležne policijske uprave dostaviti predmet koji se sastoji od vašeg zahtjeva za promjenu, te izjave roditelja. Čak nije ni nužno da ta izjava bude potvrđena u bilježnika. Ako policija ne vjeruje takvoj izjavi neka uputi policajca na dotičnu adresu da obavi razgovor sa podnositeljem te izjave.

 

Sve se može, samo treba biti uporan, dosadan, predavati sve na pismeno i tražiti sve na pismeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

 

dakle - ako sam dobro shvatila - gospodin bi prijavljivao prebivalište na određenoj adresi ali nema dokumente valjane za prijavu prebivališta na toj adresi. U takvom slučaju, koji prema policiji spadaju u posebne slučajeve (pustimo sada da li policija ima ili nema pravo i da li ju je ustavni sud peckao po prstima - nekad se s rogatima nepotrebno bosti ako nešto morate napraviti u što kraćem roku) Vi morate podnijeti zahtjev za terenskom provjerom adrese(u Petrinjskoj ulici). Dakle, koliko god Vam se to ne sviđalo - morate čekati kod kuće da Vam dođe g. policajac, koji jako kratko popriča s Vama, eventualno s ukućanima ili susjedom ako živite sami, da vidi da tu zaista i živite. Nakon što on to utvrdi na kućnu adresu dobijete uvjerenje o prebivalištu i priča je gotova.

 

Pozz...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija