Jump to content

Prosvjetni problem s ugovorom


Pirgavi

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Dakle, problem je sljedeće naravi: Radim na srednjoj školi na neodređeno vrijeme te sam jedan dio prijavljen kao rasporedar a drugi dio u nastavi. Imam puno radno vrijeme.

 

RAspored ne radim već u dogovoru sa ravneteljem stariji kolega radi raspored a ja radim njegovu nastavi. To nigdje ne piše niti sam što potpisao. Sada se od mene traži da radim i njegovu nastavu i raspored i svoju nastavu..a da se naravno to ne plati. Kada sam rekao kako bi bilo lakše da me prijave na puno radno vrjeme samo nastave pedagog mi je rekao da ne odbacujem svoje radno mjesto olako...drugim rječima nikada me neće prijaviti samo na nastavu jer ravnatelj čuva sebi radno mjesto?? To su mi i riječima rekli u lice.

 

Znam da to nije pravo u redu i krše se prava radnika. Lako je provjerljivo na što sam prijavljen a po imenicima je provjerljivo koliko nastave držim...također tu je i 60 kolega koje vide tko što radi u školi...

 

Molim vas savijet , što mi je činiti?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste tjedno zaduženje sa brojem sati po vrstma poslova koji ukupno čine 40-satno radno vrijeme, primili ste ga i potpisali. Što u njemu piše u odnosu na ovo što doista radite?

Naime, satničarstvo kao i drugi "ostali" poslovi (npr. školski bazen :-P) nerjetko služe za popunjavanje satnice ili umjesto nekih drugih zaduženja u jednogodišnjim križaljkama, što se kod vas očito i dogodilo obzirom da je netko drugi odradio taj posao, a vi preuzeli razmjerni dio njegove obveze iz neposrednog ogojno-obr. rada bez "papira".

 

Bilo bi zgodno da napravite računicu, jer satničarstvo može u zaduženje dobiti bilo tko od vaših kolega, a vaš predmet predavati samo vi i vaš sustručnjak.

 

Radi se o punom radnom vremenu, na neodređeno, i ništa se ne mijenja osim omjera vrsta poslova koje imate u zaduženju ionako za svaku godinu posebno i iz godine u godinu može biti različit.

 

I da, ravnateljima mandati prestaju najkasnije 1.1.2012. kada će se izbor početi vršiti prema odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i sredjoj školi iz 2008. o uvjetima koje moraju ispunjavati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija