Jump to content

povećanje alimentacije


juicy

Preporučene objave

poštovani, situacija je ovakva:

razvedena, djeca (14 i 16 g.) dodijeljena majci,primanja oca 8.000,00 kn, alimentacija za oboje iznosi 2900 kn. Zanima me imam li pravo tražiti povećanje alimentacije, tj do kojeg maksimalnog postotka od plaće je moguće odrediti visinu alimentacije, jer trenutno ta visina je cca 36% od njegove plaće. Unaprijed hvala svima na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imajte na umu da ovo nisu teme koje treba pitati s "Mogu li...". Niko vam ne brani da svašta tražite, ali treba proučiti zakonske osnove zahtjeva i onda i sami možete dobrim dijelom možete dati odgovor na vaše pitanje.

 

Dakle, možete vi tražiti i 100% plaće, samo što nećete dobiti takav spor. Ako mi dozvolite da iznesem mišljenje, mislim da je 36% itekako dobar postotak.

 

Pogledajte arhivu postova na ovu temu i naci cete svoj odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru, no, nisam napomenula da dosadašnji iznos uzdržavanja nije određen u postotku već 1500 kn za jedno dijete i 1400 kn za drugo, mlađe dijete. bivši suprug osim plaće koju prima u poduzeću, osnovao je i privatno poduzeće koje dobro posluje, pa sam stoga i razmišljala o povećanju iznosa alimentacije. no, newbie piše da može biti određen jednak, viši ili pak manji iznos???, dakle, zar stvarno postoji mogućnost da sud dodijeli i nižu visinu uzdržavanja od ove koju trenutno primamo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad je bila određena visina od 2900 kn za oboje (2007), djeca su tada bila osnovnoškolci, sada su gimnazijalci, putuju do škole, plaćaju prijevoz (700 kn mjesečni pokazi)džeparac, naravno, da su potrebe djece porasle i to poprilično, da ne pričam koliko samo mjesečno izdvajamo za instrukcije, tečaj stranog jezika (naravno nije obveza, ali opet za svoje dijete treba se i žrtvovati i odricati), iako vama to možda zvuči da želim izvući što više nije tako, jednostavno zbog povećanih potreba mislim da bi bilo u redu da i druga strana više doprinosti, stoga sam i postavila pitanje,

Inače, bivši suprug nema novu obitelj, živi sam, u vlastitoj kući od cca 300 m2, vozi luksuzni automobil, itd da ne nabrajam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

juicy je napisao:

postoji li mogućnost da nakon što zatražim povećanje alimentacije sud dodijeli manju od one koja je bila određena do sada?

 

Čuli ste za izreku - bolje vrabac u ruci nego...

 

Vremena su krizna, plaće se umanjuju, a tvrtke su u minusu, ili čak propadaju...

Kada dođe ročište, mogli biste saznati da mu je ta tvrtka 'u banani', a plaća upravo umanjena za 20%... Plus kuća pod hipotekom i auto na leasing koji uskoro neće moći plaćati.

 

Dakle, da, moguće je da sud odredi manji iznos.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imali smo primjera ovdje lani kad je zatraženo povećanje došlo je smanjenje, no te "sitnice" su vrlo individualne.

Dakle, u mogućnosti roditelja ne spada samo plaća: onih 300m2 kuće je također lijepa mogućnost stjecanja povećane zarade. Takav uzorak objašnjenja odluke, pa prilično opširnije uz osvrte na učestalo nove autiće, mi je osobno vrlo poznat ;)

Ukratko, ne znate zasigurno dok... ne bude odlučeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija