Jump to content

Kad rodbina prolupa


olala

Preporučene objave

Rodbinske veze po definiciji popucaju u momentu kada dođe do podjele imovine. A ako je riječ o roditelju koji favorizira jedno dijete na štetu onog drugog tragedija je još veća.

Situacija: jedan roditelj i dva djeteta imaju kuću u suvlasništvu, svatko 1/3. "Dogovor" oko podjele traje već 7 godina (!!!), a ne poduzima se ništa, odnosno roditelj i favorizirano dijete koče i (oprostite) bezobrazno zajebavaju.

Došlo je do toga da drugom (nefavoriziranom) dijetetu ne preostaje ništa drugo nego da traži razvrgnuće zajednice. Pretpostavljam da bi u tom slučaju kuća išla na prodaju putem suda i to po nepovoljnijim uvjetima.

Ima li netko friškog iskustva s ovakvim problemom? Molim sugestije o postupanju, kakav primjer ili savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Prije prodaje objekta treba pokušati sa geometrijskom diobom ,i tada svaki suvlasnik uživa i slobodno raspolaže svojim dijelom .

Razvrgnuće suvlasničke zajednice moguće je i isplatom , a ako ne uspije ni to tada se pristupa civilnom diobom ili prodajom na javnoj dražbi .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate pokrenuti postupak za razvrgnuće suvlasništva, bilo etažiranjem ako je moguće, ili isplatom.

Dok nešto ne pokrenete, ništa se neće riješiti. Vašoj familiji očito odgovara status quo.

:kavica:

 

 

Ili možda ovako:

Nađete preko prijatelja neka dva lika, sirovog i opakog izgleda koje Vaša familija ne poznaje.

Likovi odglume kupce, Vi ih kao vodite da vide kuću, oni sve pregledavaju i kažu ' ma nema veze što je samo suvlasništvo, ja imam šestoro djece.. ja četvoro... samo da imaju krov nad glavom... a tu na dvorištu mogu ostavljati stare aute, mi se time bavimo...'

:-P

Pa možete poslije reći familiji da Vam je svega dosta i da će te svoj dio prodati bilo kome tko izbroji novce, za bilo koju cijenu, njima u inat. Pa nek si razbijaju glavu...

:misli::tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ude, felixx, hvala na odgovorima!

Ma pokušalo se ići na dogovor za podjelu i etažiranje, ali druga strana, ona koja zaj... ne želi jer joj nikada ništa ne paše. To su nemile sitne duše. "Žele dogovor", ali ne žele ništa mijenjati. Roditelju i favoriziranom djetetu paše status quo jer se u tom slučaju njima ništa ne mijenja.

Pokušalo se razgovarati o geometrijskoj diobi s ciljem da se dio koji pripadne nefavoriziranom djetetu proda, ali je to završilo nepostizanjem dogovora. Druga strana ne pristaje na takvu podjelu.

Isplata nije moguća jer druge dvije osobe jednostavno nemaju sredstava niti realnih mogućnosti za kredit (mirovina, nestalan posao) i stalno čekaju da nepostojeća tetka iz Amerike umre i ostavi im bogatstvo :-( I tako 7 godina.

Ova fora s dva nn lika kupca zapravo i nije loša ideja, zapravo je odlična kad malo bolje razmislim!!! :misli:

Prije suda možda još i to valja probati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija